Медик за освітою, а пекар за покликанням: у Шепетівці жінка відкрила «Хлібні витребеньки»

Медик за освітою, а пекар за покликанням: у Шепетівці жінка відкрила «Хлібні витребеньки»

Аромат мало не за верству… Саме так пахне поблизу міні-пекарні та, водночас, в магазині, що має оригінальну назву «Хлібні Витребеньки». Магазин у Шепетівці відкрився лише рік тому. Однак, його вже по-праву можна назвати улюбленим місцем шанувальників смаколиків.

Міні-пекарню «Хлібні Витребеньки» відкрила шепетівчанка — колишня безробітна — 41-річна Майя Барон уторік наприкінці березня. Допомогли започаткувати власну справу їй у Шепетівській міськрайонній філії Хмельницького обласного центру зайнятості, надавши жінці одноразову виплату на реалізацію її бізнес-плану.

Медик за освітою, а пекар за покликанням: у Шепетівці жінка відкрила «Хлібні витребеньки»

За фахом жінка — медична сестра. Останнім часом працювала медиком у школі. Однак, про власну справу пані Майя мріяла все життя.

Медик за освітою, а пекар за покликанням: у Шепетівці жінка відкрила «Хлібні витребеньки»

— Я давно хотіла займатися власною справою, але думала, що робитиму це вже на пенсії,— зізнається Майя Миколаївна. — Однак, через те, що підняли медичний стаж до 30-ти років, вирішила зайнятися цим раніше.

Ідея виготовляти випічку теж виникла неспроста.

Медик за освітою, а пекар за покликанням: у Шепетівці жінка відкрила «Хлібні витребеньки»

— Я ще з дитинства любила куховарити, випікати щось смачненьке, — ділиться жінка. — Пригадую, як колись приїжджала хлібна машина і надворі стояв просто божественний запах… Отож, хотіла щоб і в мене була натуральна продукція.

Уся випічка, яку реалізовує жінка, без розпушувачів, підсилювачів смаку, без консервантів та всілякої хімії. В її асортименті 8 різновидів хліба та 14 видів солодкої здоби: це і хачапурі, і слойки, і булочки.

Медик за освітою, а пекар за покликанням: у Шепетівці жінка відкрила «Хлібні витребеньки»

До вибору асортименту Майя Барон теж підійшла зважено та дуже відповідально. Адже розуміла, що наразі магазини пропонують широкий асортимент хлібо-булочних виробів.

Медик за освітою, а пекар за покликанням: у Шепетівці жінка відкрила «Хлібні витребеньки»

— Хотілося, аби все відрізнялося від інших, аби продукція була ексклюзивною, — додає співрозмовниця. — Мало в нашому місті пропонують гречаного чи кукурудзяного хліба, а томатного з часником та базиліком — я взагалі ніде не бачила. А з сухофруктами… сюди компоненти я підбирала самостійно, аби це було і смачно, і корисно, і гарно. А цільнозерновий хліб із льоном — його люблять найбільше.

Однак, навіть у такій справі Майя Миколаївна все ж поєднала, здавалося б, непоєднуване: використала свої знання медика. Адже переконана, що хліб повинен бути не тільки смачний, а й корисний:

— Гречаний полюбляють ті, хто має цукровий діабет: він нормалізує рівень цукру. Цільнозерновий — найкорисніший, бо добре чистить судини, а також сприятливий для шлунка та кишечника.

Втім, частина асортименту з’явилася через вподобання покупців: вони пропонували їй, що б хотіли бачити на полицях магазину. Відтак, порадами вона скористалася, аби задовольнити смаки найвибагливіших покупців. Усю продукцію жінка готує, як для себе, а тому постійних клієнтів у неї чимало.

— Булочки тут дуже смачні, — ділиться Людмила, що вподобала здобу в цій крамничці.

Інший покупець вподобав кукурудзяний хліб:

— Порівняно з іншими магазинами, тут хліб найкращий: бо береш там хліб і написано «без ГМО», а дивишся — там одна хімія. А тут претензій поки нема.

До слова, вага хліба тут від 430 до 600 грам.

Рецепти для виробів брала в Інтернеті. Втім, до цієї справи теж підійшла з високою відповідальністю. Адже частенько в них не вистачає якогось інгредієнта, або ж може щось бути зайвим.

— Отож, всі рецепти доводила до досконалості, — резюмувала Майя Барон.

Сировина, що потрапляє у готовий продукт, лише найкраща та сертифікована. До прикладу, наразі використовує німецькі дріжджі, молочну та кисломолочну продукцію — із Деражні, а борошно використовує вінницьке та, власне, шепетівське. Однак, є й секретні інгредієнти, які підприємиця тримає у таємниці. Втім, найголовніша складова продукту — це любов.

Аби напекти домашню випічку, власниця щодня прокидається о 04:30, а вже о 05:00–05:15 вона на роботі. Відкривається магазин о 10-ій ранку. От тільки в суботу їй доводиться найважче: покупці та продавці суботнього ринку не можуть встояти перед цим дивовижним запахом, а тому стукають у вікна ще з 8-ої ранку. Загалом, магазинчик закривається лише о 18:00, але смаколиків тут можна не застати ще до 14:00. Як-то кажуть: хто не встиг, той запізнився.

Попри те, що праця пекаря — важка, жінка про це не шкодує. Адже найкращою похвалою є вдячність клієнтів та захоплені очі дітлахів, які з великою радістю куштують здобу.

В подальшому пані Майя планує розширяти асортимент та мріє про мережу «Хлібних витребеньок».

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


16 коментарів до статті «Медик за освітою, а пекар за покликанням: у Шепетівці жінка відкрила «Хлібні витребеньки»»

  1. Алла Чорноус коментує:

    Молодець. Подальших успіхів і здійснення усіх задумів!!!!

  2. Инна Антименюк коментує:

    Да….дійсно золоті руки!!!Випічка дуже смачна)))А за гречаний хліб окремо дякую!!!)))))

  3. РАДИМО ДІЙСНО ДУЖЕ СМАЧНО!

  4. Natali Talka коментує:

    Купуємо також випічку – усе смачне і ціни помірні. Дякуємо!

  5. Віра Дечковська коментує:

    НУ ДУЖЕ СМАЧНІ ВИТРЕБЕНЬКИ ! ) )

  6. Людмила Людмила коментує:

    Адреса?

  7. Ядовитый Журналист коментує:

    Вот такие бизнесмены вызывают только уважение. Желаю успехов, денег, и здоровья.

    Не то что Киевстаровское кидалово, которому я ПРИНУДИТЕЛЬНО плачу за мобильный интернет на своём телефоне – и НЕ пользуюсь этим интернетом. Мне вполне хватает проводного интернета. А деваться некуда. Перевели на этот тариф, и даже не спросили меня. То есть – просто воруют у меня деньги. Каждый месяц.

    Пользуясь случаем, от всей души желаю, чтобы у воров из Киевстар вырос на лобе большой писюн. Эдак, на 28 сантиметров. Не меньше…

  8. Борис коментує:

    Напишіть адресу !!!

  9. Оксана Макарчук коментує:

    Выпечка вкусная, особенно слойки👍

  10. Андрій коментує:

    Колишній магазин “Ніка” на проспекті, біля “радаровського” дому

  11. Svetlana Simagina коментує:

    Де вони є?

  12. Олена Михальчук коментує:

    Ветребеньки твердуваті та не смакують.Потрібно щось міняти на краще.Вибачте,але не смакує.

  13. Yuliya Butko коментує:

    Смакота!) Приємне обслуговування. Процвітання вам!)

  14. Lilia Panasyuk коментує:

    Мая ти просто молодець! Успіхів тобі і побільше вдячних клієнтів!

  15. Наталя коментує:

    Вітаю, удачі та ввічливих покупців.

  16. Людмила коментує:

    Яка розумничка! Я Вам пишаюся!


Залишити коментар до Віра Дечковська Скасувати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Пшеничне борошно: основа кулінарного мистецтва
Понад 16 мільйонів гривень отримають підприємці Хмельниччини
У Шепетівці безробітним розповідали як стати патронатним вихователем
Започаткування бізнесу в Нідерландах: кроки, переваги та поради
Як визначити необхідні функції CRM-системи для вашого бізнесу
Можливості програми USAP ONLINE для бізнесу

Читайте у цій рубриці



Вплив телебачення на суспільство
Експерти прокоментували ініціативу Кабміну щодо ліквідації КРАІЛ
Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств
З якими хворобами звільняють від мобілізації — повний перелік
Поняття «обмежено придатний» більше не буде, а тим, хто його має, доведеться повторно пройти ВЛК
КРАІЛ готуються ліквідувати: яких змін чекати
FacebookTelegramViberWhatsAppX