Шепетівчани, ви перевіряли, чи вас випустять за кордон?

Шепетівчани, ви перевіряли, чи вас випустять за кордон?

Невдовзі розпочнеться сезон відпусток, попри одвічні нарікання на бідність, значна частина жителів Шепетівщини таки обирає «канікули» за кордоном. У 2018-му понад 4,5 тисяч людей не випустили за кордон. Як перевірити, чи ви не в «чорному списку» на виїзд — далі у матеріалі.

Шепетівчани, ви перевіряли, чи вас випустять за кордон?Якщо вас цікавлять вигідні інвестиції за кордоном, розглянте варіант з придбанням нерухомості в Туреччині. Адже там нерухомість постійно збільшується у вартості та до того ж з’яиться можливість створення для себе якісних умов для відпочинку. Саме такі пропозиції ви знайдете на сайті turkhome.com.ua, де вам запропонують від забудовників чи безпосередньо власників, квартири та будинки в Туреччині.

Правозахисники вважають, що найрозповсюдженіша причина для обмеження виїзду — ухилення громадянина від виконання зобов’язань, покладених на нього судовим рішенням.

Серед інших підстав, через які українця можуть не випустити за кордон, — знання державної таємниці, засудження за вчинення кримінального правопорушення, перебування під адміністративним наглядом Національної поліції, застосування запобіжного заходу до закінчення кримінального провадження, ухиляння від виконання зобов’язань, які поклав на нього суд.

Про факт потрапляння до «чорного списку» громадянин може й не здогадуватися.

Частіше всього обмежують право на тимчасовий виїзд за кордон через борги з аліментів. Така ситуація може здивувати подорожуючого безпосередньо на кордоні.

— Не всі боржники знають про свій борг. Це пов’язано з самою процедурою присудження аліментів. Наприклад, справа може розглядатися рік, а аліменти присуджуються з моменту звернення до суду. Тобто людина могла навіть не знати про справу, а потім їй повідомляють, що вона вже винна велику суму. Також буває, що боржник платить готівкою без розписки, а дружина потім каже, що ніяких аліментів не було, — прокоментував адвокат Олег Простибоженко.

В більшості випадків ви, дійсно, будете в курсі проблеми, що склалася. Але все ж таки перевірте, чи випустять вас за кордон за допомогою платформи для роботи з державними відкритими даними Опендатабот. Пошукайте себе, насамперед, у реєстрах, які впливають на можливість виїзду закордон: реєстр боржників по аліментах, реєстр податкових боргів, реєстр осіб, які знаходяться в розшуку.

Щоб перевірити себе в цьому сервісі — додайте Опендатабот в улюбленому Месенджері. Далі введіть своє прізвище, ім’я, по батькові. Дізнайтеся, чи є обмеження, пов’язане зі сплатою аліментів.

Шепетівчани, ви перевіряли, чи вас випустять за кордон?

Звісно, таку інформацію ви можете отримати безпосередньо від прикордонної служби. Але цей тип інформації є персональними даними, тому отримати його можна лише, подавши запит особисто або через пошту.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Екологи б’ють на сполох: у сусідній із Хмельниччиною області знайшли гори залишок тварин
Шахраї вмовили шепетівчанку віддати свої заощадження
Ініціювали перевірку укриттів в одній з громад Шепетівщини
Хмельничанка через лежанку для кота втратила всі заощадження
На Хмельниччині виявили близько пів сотні неоформлених працівників
У Хмельницькому в молодика, який побачив полісменів, різко змінилися плани

Читайте у цій рубриці



Вплив телебачення на суспільство
Експерти прокоментували ініціативу Кабміну щодо ліквідації КРАІЛ
Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств
З якими хворобами звільняють від мобілізації — повний перелік
Поняття «обмежено придатний» більше не буде, а тим, хто його має, доведеться повторно пройти ВЛК
КРАІЛ готуються ліквідувати: яких змін чекати
FacebookTelegramViberWhatsAppX