Парафія Старого Кривина лишилася без настоятеля

Парафія Старого Кривина лишилася без настоятеля

«Село Старий Кривин, Славутський район, парафія на честь св. вмч. Дмитрія Солунського, без настоятеля, 24.03.2019», — написав у своїй стрічці новин у Фейсбуці Антоній Махота, митрополит Хмельницький та Кам’янець-Подільський.

У неділю, 24 березня, в селі Старий Кривин Славутського району, Хмельницької області відбулися збори церковної громади Свято-Дмитрівської церкви. Причина — перехід Свято-Дмитрівської парафії до Православної Церкви України. В голосуванні взяли участь 163 члени громади. В результаті рішення про перехід в ПЦУ підтримали одноголосно.

Парафія Старого Кривина лишилася без настоятеля

Процедуру приєднання до ПЦУ може ініціювати священик або церковна громада. Віряни кілька разів запрошували теперішнього настоятеля Свято-Дмитрієвської церкви отця Віктора на збори, але він не прийшов. Тому в Старому Кривині релігійна громада обрала другий варіант.

«Сьогодні релігійна громада села Старий Кривин перша в Славутському районі на загальних зборах прийняла рішення про перехід від Московського патріархату до Православної Церкви України. Це складний процес, бо пов’язаний з опором Українській церкві. Напередодні в Кривинський храм на службу навідались проплачені «тітушки». Але громада виявилась стійка і непохитна. Було прийнято рішення про внесення змін до статуту і його затвердження в даній редакції. А також за антиукраїнську позицію настоятелю храму була винесена недовіра. Тепер пам’ятка архітектури 1763 року в стилі Українського барокко вернулась з полону і буде служити українцям. Це хороший приклад боротьби з московськими окупаційними органами для Нетішина, Славути, Шепетівки і тому подібне. Нічого не бійтеся. Створюйте ініціативні групи, скликайте загальні збори громади, реєструйте статут, просіть священників про добровільний перехід на службу українському народові. Все повинно бути в рамках Закону. Ми їх переможемо бо з нами Правда, Сила, і Бог. Україна починається з кожного з нас. Слава Україні, — написав у життєписі член релігійної громади Віктор Бондарець.

Як ми вже повідомляли, на початку березня старокривинці ініціювали підготовчі збори щодо переходу до Православної церкви України, але тоді протокол результатів голосування оформили не належним чином. Під час зборів 24 березня громада зареєструвала нову редакцію статуту Свято-Дмитрівського храму, де чітко вказано його теперішню приналежність до ПЦУ.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


5 коментарів до статті «Парафія Старого Кривина лишилася без настоятеля»

  1. Tetyana Yarmolyuk коментує:

    Браво!!!! Вітаємо!!!

    • ВІктор Д коментує:

      У церкві прийнято молитви Богу читати, це не театр щоб опладувати чи гімни співати. Скільки років назад ти у церкві була, коли сповідалася?

  2. Ольга Гаєвська коментує:

    Вітаємо! З почином!!!

  3. Sveta Lukomskay коментує:

    “Претерпевший до конца, тот спасен будет”
    Укрепи ,Господи, верующих в православии, не допусти сомнений и колебаний.Спаси, Господи, и Помилуй едину Святую Соборную и Апостольскую церковь,прости ,Господи,неведающих😢

  4. Віктор Морозов коментує:

    Давно пора позбутися цього поєднання церкви з Кремлем, цілувати ікони з зображенням царя Миколи 2-го. Приємно. що в краю “корчагінців” почались позитивні зміни. От коли б ще якимось чином музей миколи островського вдалось відірвати від впливу московських комуністів…..


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Шепетівщині у день весняного рівнодення виготовили «пташок Перемоги»
На Шепетівщині 48-річна жінка зарізала свого чоловіка під час обіду
На Донеччині загинув снайпер із Шепетівщини
Сусід цькує, село «не помічає»: переселенка з Донбасу скаржиться, що її не приймають на Шепетівщині
Особливу нагороду отримав командир танкістів із Хмельниччини
У Хмельницькій єпархії ПЦУ відкрили два чоловічі монастирі

Читайте у цій рубриці



Вплив телебачення на суспільство
Експерти прокоментували ініціативу Кабміну щодо ліквідації КРАІЛ
Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств
З якими хворобами звільняють від мобілізації — повний перелік
Поняття «обмежено придатний» більше не буде, а тим, хто його має, доведеться повторно пройти ВЛК
КРАІЛ готуються ліквідувати: яких змін чекати
FacebookTelegramViberWhatsAppX