У Шепетівці в новому році розмитнили вже 35 автівок

У Шепетівці в новому році розмитнили вже 35 автівок

У Територіальному сервісному центрі, що в Шепетівці, лише за 10 робочих днів 2019-го року розмитнили 35 автівок. І це не дивно, адже попит на вітчизняні автівки значно нижчий, ніж на автомобілі закордонного виробництва.

Відтак, аби купити автомобіль іноземного виробництва, в Україні доведеться витратити кругленьку суму. А у сусідніх країнах імпортні авто з усіляким супер начинням коштує, за нашими мірками, мало не копійки. Тому їх «залізні коні» користуються неабиякою популярністю.

Бажання зареєструвати свою автівку цілком зрозуміле. Адже 8 листопада Верховна Рада України прийняла законопроекти про розмитнення авто № 8487 і № 8488. За­ко­ни № 8487 і № 8488 — це змі­ни до По­дат­ко­во­го та Мит­но­го ко­дек­сів. Пер­ший виз­на­чив вар­тість ак­ци­зу на роз­митнен­ня, а дру­гий — по­си­лив від­по­ві­даль­ність за по­ру­шен­ня тер­мі­нів пе­ре­бу­ван­ня не­роз­митне­но­го ав­то в Ук­ра­їні.

Нагадаємо, ці за­ко­ни, попри масові акції учасників ГО «Ав­то Єв­ро Си­ла», бу­ли прий­ня­ті без ура­ху­ван­ня ви­мог пун­кту про від­мі­ну ко­ефі­ці­єн­ту ві­ку в роз­ра­хун­ку вар­тості ак­ци­зу. Однак, на­род­ні де­пу­та­ти наз­ва­ли ці за­ко­ни ком­про­мі­сом між дер­жа­вою і во­ді­ями ав­ті­вок на єв­ро­но­ме­рах. Про­тя­гом пер­ших 90 днів на роз­митнен­ня на­да­єть­ся зниж­ка у 50 % від су­ми ак­ци­зу. Його роз­ра­хо­ву­ють за фор­му­лою, що вра­хо­вує об’єм дви­гу­на, вік ав­то­мо­бі­ля і ба­зо­ву став­ку. Відповідно до нових правил, поліція отримає доступ до інформації митників і зможе зупиняти порушників за кермом «євроблях». Закон передбачає великі штрафи за перевищення термінів транзиту. За один день прострочення з порушника буде стягнуто 170 гривень штрафу, а за 10 днів — вже 3 400 гривень. Зайвий місяць перебування такого авто в Україні коштуватиме порушнику 170 000 грн. Також за перевищення терміну на 30 днів машину можуть конфіскувати за рішенням суду. Деякі власники таких автівок навіть радять взяти мікрозайм аби встигнути «розмитнитись» у пільговий період.

— Аби розмитнити автівку, в сервісному центрі потрібно провести приблизно від однієї до двох годин, — розповіли у Шепетівському сервісному центрі МВС. — З собою варто лише мати повний пакет документів.

Вперше ре­єс­тра­ція ав­то­мо­бі­ля, вве­зе­но­го з-за кор­до­ну, з еко­ло­гіч­ним стан­дартом ниж­че «Єв­ро-5» у Хмель­ницько­му сер­вісно­му цен­трі МВС від­бу­ла­ся ще 5 грудня 2018 року.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


2 коментарі до статті «У Шепетівці в новому році розмитнили вже 35 автівок»

  1. Руслан Рабюк коментує:

    Вітаю. Нижчевикладена інформація для тих, хто вирішив розмитнювати свої ТЗ. У зв’язку із тим, що почастішали випадки шахрайських дій у сфері розмитнення ТЗ, з метою недопущення проблем із законом, надмірних переплат тощо, пропоную долучитися до нижчевикладеного чату через який ви зможете по “білому” зняти ТЗ з обліку та розмитнити по мінімальним цінам своє авто без пригод на одне місце). Хмельницька обл. Приєднуйся у Viber до ХМ РОЗМИТНЕННЯ https://invite.viber.com/?g2=AQAesOgEcXJzokkQmm8X7wL2rNiSViKEfoaai%2B6XorvpBmj6kXTEV1NDuw21frP%2F

  2. Руслан Рабюк коментує:

    З яких це пір сервісні центри розмитнюють авто ?))) Авто розмитнюють на митницях, а сервісні центри реєструють авто.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Славутській громаді податківці обстежували об’єкти торгівлі: про що йшлося
Автовласники можуть замовляти індивідуальні номерні знаки
Верховна Рада легалізувала медичний канабіс: що зміниться для українських пацієнтів?
У Шепетівці відбувся діалог із питань легалізації виплати заробітної плати
Майбутні водії будуть готуватися до теоретичного іспиту по-новому: у ТСЦ Шепетівки дали роз’яснення
На території однієї з громад Шепетівщини є суб’єкти господарювання, які не хочуть працювати в правовому полі

Читайте у цій рубриці



Укрзалізниця на період шкільних весняних канікул призначає додаткові рейси: деякі курсуватимуть через Хмельниччину
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Прогнози невтішні. Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай
Сезон пожеж: рятувальники закликають не спалювати суху траву
У сусідню з Хмельниччиною область приїхав головний рабин України
КРАІЛ повідомила які заборони введено для реклами азартного бізнесу
FacebookTelegramViberWhatsAppX