До 9 лютого підприємці мають відзвітувати про сплату єдиного внеску

До 9 лютого підприємці мають відзвітувати про сплату єдиного внеску

Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» визначено розмір мінімальної заробітної плати у 2019 році в сумі 4173 грн, відповідно місячна мінімальна сума єдиного внеску з 1 січня становить 918,06 грн (4173 × 22 відсотки). Отже, мінімальна сума єдиного внеску, що сплачується фізичними особами-підприємцями за себе у розрахунку на квартал у 2019 році становить 2754,18 грн (918,06 грн × 3 місяці), максимальна величина бази нарахування єдиного внеску на 2019 рік становить — 62595,00 грн (4173 грн × 15).

Звіт за оновленою формою Додаток 5 подається фізичними особами — підприємцями за звітний період 2018 року до 9 лютого 2019 року відповідно до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Також не пізніше 19 числа місяця, що настає за звітним кварталом, кожен підприємець зобов’язаний сплачувати за себе суму єдиного внеску не менше мінімального страхового внеску на місяць. Єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. У разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати єдиного внеску до платника застосовуються фінансові санкції, передбачені законом, а посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку єдиного внеску, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із законом.

Не сплачують за себе єдиний внесок підприємці (незалежно від системи оподаткування), які належать до осіб з інвалідністю, отримують пенсію за віком або досягли віку, визначеного ст. 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», та отримують відповідно до Закону пенсію або соціальну допомогу.

Нагадуємо також, що Шепетівською міською радою, окремими сільськими радами та територіальними громадами внесено зміни до ставок місцевих податків та зборів на 2019 рік на території м. Шепетівки та Шепетівського району, зокрема і до ставок єдиного податку для фізичних осіб.

Враховуючи, що з 1 січня 2019 року мінімальна заробітна плата становить 4173 гривні на місяць, розмір єдиного податку для другої групи єдиноподатників — фізичних осіб зміниться в залежності від виду діяльності.

Отримати детальні консультації щодо сплати єдиного податку у 2019 році, а також з інших питань оподаткування, можна у Центрі обслуговування платників Шепетівського управління ГУ ДФС у Хмельницькій області.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



В одній із громад Шепетівщини закликають сплатити податки: наразі борг складає понад 24 млн грн
До держбюджету від платників Хмельниччини надійшло понад 560 мільйонів гривень ПДВ 
На Ізяславщині говорили про податкові новації
У Славутській громаді минулого року зросла кількість підприємців
Платники Хмельниччини перерахували понад 900 мільйонів гривень на підтримку українського війська
Податкова оптимізація для IT-компаній

Читайте у цій рубриці



За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
Переселенці на Хмельниччині та ще у двох областях можуть отримати гроші на оренду житла
FacebookTelegramViberWhatsAppX