На Шепетівщині збільшилася кількість хворих на грип та ГРВІ

На Шепетівщині збільшилася кількість хворих на грип та ГРВІ

За період з 5 по 11 січня на Шепетівщині захворіли 362 особи. Це на 50 чоловік більше, ніж за попередній тиждень. Поки що цей показник не перевищує епідеміологічний поріг.

— Серед лідерів серед захворюваності у віковій групі 30–64 роки — 129 осіб. Вразливими залишаються діти дошкільного та шкільного віку: 0–4 роки — 69 осіб, 5–14 років — 81. У віці від 18 до 29 років захворіла 51 людина. Не оминули віруси й вікову категорію 65+. Серед них 13 хворих. Госпіталізовано всього 16 жителів, — розповів головний лікар КП КНП «Шепетівський центр ПМСД» Шепетівської районної ради Андрій Нечипорук.

І хоча найдієвішим профілактичним засобом проти грипу залишається вакцинація, все ж таки можна мінімізувати ризики, виконуючи прості, але досить дієві та ефективні методи.

— Профілактика грипу та гострих респіраторних інфекцій спрямована на підвищення опірності організму, — пояснює Андрій Григорович. — Серед них: загартування, заняття фізкультурою та спортом, прогулянки на свіжому повітрі. Також варто звернути увагу на свій раціон харчування. Він повинен бути збалансованим та містити в собі велику кількість овочів і фруктів, соків, багатих на вітаміни. Також варто уникати місця масового скупчення людей, контакту з хворими та уникати переохолоджень. При відвідинах медзакладів варто користуватися медичною маскою. Обов’язковою умовою для зменшення кількості хвороботворних бактерій є проведення дезінфекції в приміщеннях та вологе прибирання.

В цілому ж, по області, ситуація із захворюваністю не найсприятливіша. Наразі епідемічні пороги перевищені у 6-ти регіонах області: у Дунаєвецькому — на 59,2 %; у м. Нетішині — на 42,14 %; у м. Хмельницькому — на 26,2 %; у Полонському районі — на 15,7 %; у Хмельницькому районі — на 9,1 %; у м. Кам’янець-Подільському — на 8,1 %. Про це йдеться на сайті Хмельницької обласної державної адміністрації.

Порівняно з минулим тижнем рівень захворюваності по області серед дітей та дорослих зменшився на 26,3 % і 14,2 % відповідно. Питома вага дітей серед усіх захворілих складає 62,2 %. Госпіталізовано 4,3 % від загальної кількості захворілих.

Вірусологічно підтверджені випадки грипу зареєстровані у м. Хмельницькому та Хмельницькому, Старосинявському, Старокостянтинівському, Шепетівському, Дунаєвецькому, Ізяславському районах. З початку епідсезону в області вакциновано проти грипу 2145 осіб.

З початку епідсезону зареєстровано 7 летальних випадків від грипу (5 випадків підтверджені методом ПЛР, 2 — за об’єктивними клінічним даними).

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


1 коментар до статті «На Шепетівщині збільшилася кількість хворих на грип та ГРВІ»

  1. Голый Вася коментує:

    В Шепетовке рассадником гриппа является карикатурно-семейная медицина, которая находится на первом этаже стомат-поликлиники, возле регистратуры.

    Сам видел:
    Приходит человек в регистратуру брать номерок к зубному. А рядом стоят кашляющие больные ждущие очереди к карикатурно-семейному врачу.

    Результат:
    Зубы подлечил. Гриппом наградили.

    Кому дать в морду? А никто не виноват. Скажите спасибо, что ушли оттуда без триппера…


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



COVID та грип відступають. Що після них?
На Хмельниччині понад 2000 хворих на туберкульоз: як отримати безоплатно меддопомогу
На Шепетівщині «гуляє» парвовірусна інфекція
На території України циркулюють 29 субваріантів COVID-19
Сальмонельоз не відступає: яка ситуація на Шепетівщині
У Шепетівці масово йдуть до травматологів ті, хто перехворів на грип

Читайте у цій рубриці



Вплив телебачення на суспільство
Експерти прокоментували ініціативу Кабміну щодо ліквідації КРАІЛ
Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств
З якими хворобами звільняють від мобілізації — повний перелік
Поняття «обмежено придатний» більше не буде, а тим, хто його має, доведеться повторно пройти ВЛК
КРАІЛ готуються ліквідувати: яких змін чекати
FacebookTelegramViberWhatsAppX