Бюджет Шепетівки на 2019-й кращий, ніж попередній

Бюджет Шепетівки на 2019-й кращий, ніж попередній

Принаймні так вважає Василь Дрищ, начальник фінуправління виконавчого комітету Шепетівської міської ради. Відповідний проект рішення депутати розглянули під час грудневої сесії.

У проекті рішення передбачається, що у 2019 році доходи до міського бюджету визначаються в сумі понад 417 мільйонів гривень.

Ще на початку обговорення питання щодо майбутнього бюджету, Василь Дрищ зазначив:

— Бюджет розробляли: на базі основних прогнозів макропоказників економічного та соціального розвитку України, які доведені до міста Шепетівки у зв’язку з прийняттям і плануванням державного бюджету, з урахування змін у податковому законодавстві та розрахунків, наданих структурними підрозділами виконавчого комітету Шепетівської міської ради, Шепетівського управління державної фіскальної служби. Також застосовані статистичні прогнозні показники дохідної частини міського бюджету на 2019 рік, де було враховано показники за 2017–2018 роки. Таким чином пропонується прийняти міський бюджет по доходах 417 мільйонів 761 тисяча 820 гривень і по видатках. В даному проекті враховані всі показники, які забезпечують життєдіяльність міста. Варто зазначити, що цей бюджет кращий, ніж той що ми планували для 2018-го року, тому що ми врахували всі можливості, але без капітальних видатків.

Крім того, Василь Дрищ і знайшов чим потішити депутатів, зазначивши, що планується збільшення видатків на 1,5 млн для проведення робіт з ремонту електричних мереж. Натомість завдання для збільшення обсягів бюджету — наповнення фінансовими ресурсами. Це дозволить направити додаткові кошти на благоустрій міста.

Але не були б то шепетівські депутати, якби у їхніх ясних головах не з’явилися додаткові питання до доповідача та автора проекту. Насамперед, цікавили їх дороги, опалювальний сезон (модульна котельня для школи-інтернату) та діяльність міського центру ПМСД?

На поточний ремонт міських доріг в бюджеті передбачили 4 млн 400 тис. грн. А щодо опалювального періоду, то Василь Олексійович пояснив, що і майно не передали, тому планувати ще рано. Але цьогоріч у бюджеті, як то кажуть, про запас, збільшили видатки на держмито — 150 тисяч гривень. Ці гроші можуть піти на судовий збір у випадку, якщо місто в судовому порядку витребуватиме власне майно — тепломережу.

Частину грошей на модульну котельню для школи–інтернату в 2019-му очікують з державного бюджету. Щоправда в міському бюджеті грошей на котельню для спецзакладу поки що не передбачили. Але і цьому начальник фінуправління надав пояснення:

— Моя пропозиція була такою, прийняти бюджет такий як є, а при його уточненні кошти на котельню виділимо з вільних лишків. Так буде оперативно та швидко.

На первинну ланку передбачено в бюджеті 2 млн грн — це поточні видатки, які будуть спрямовані на оплату комунальних послуг, розширення матеріально-технічної бази, придбання обладнання та забезпечення медикаментами пільговиків.

Вислухавши начальника фінуправління, депутати таки проголосували «за» бюджет року прийдешнього.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


5 коментарів до статті «Бюджет Шепетівки на 2019-й кращий, ніж попередній»

  1. Все дуже добре!!! Ось тільки не зрозуміло: навіщо витрачати такі великі кошти ( 2млн) на ще один медичний заклад первинної ланки, де в одній амбулаторії працюють 3 лікарі та обслуговують лише 10 % міського населення? Більшість (90%)міського населення обслуговується в існуючому КП КНП ШЦПМСД Шепетівської районної ради, але в міському бюджеті на 2019 рік коштів на медичне обслуговування більшості населення не передбачено….Будемо сподіватися на фінансування принаймі лікарських засобів для міських жителів.

  2. А що з боргами “Шепетівкаенергоінвесту” . Що буде з цим бюджетом коли місту повісять ці борги. Невже хтось думає що “Нафтогаз” подарує.

  3. В коментує:

    Варто було б передбачити заздалегідь збільшення прибуткової частини бюджету-2019 за рахунок радикального скорочення посад у міськвиконкомі, а також за рахунок обмеження рівня преміального фонду, який тамтешнім працівникам “розписується”. Від скорочення висококваліфікованих працівників міськвиконкому щонайменше вдвічі-втричі громада міста тільки виграє. Також слід було б заборонити директорам деяких реформованих закладів запроваджувати собі захмарні зарплати, бо така практика веде до руйнування будь-яких реформ.
    Джерело: «День за днем»

  4. В коментує:

    З першого разу у вас мій коментар не додався. З другого (при повторный вставці коментаря) – з’явилася фраза “Джерело: “День за днем”.

  5. Вова Козачук коментує:

    канєшно бютжет кращий,можна буде ще більше вкрасти


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Онлайн кредитування: в чому переваги
Мешканець Хмельниччини погорів на крипті
Громада на Шепетівщині допомогла землякам-спецпризначенцям
Як шахраям вдалося оформити на жительку Хмельниччини 9 мікропозик
Молодику з Хмельниччини від імені друга писав шахрай
На Шепетівщині «автомеханік» кинув чоловіка на гроші

Читайте у цій рубриці



Укрзалізниця на період шкільних весняних канікул призначає додаткові рейси: деякі курсуватимуть через Хмельниччину
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Прогнози невтішні. Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай
Сезон пожеж: рятувальники закликають не спалювати суху траву
У сусідню з Хмельниччиною область приїхав головний рабин України
КРАІЛ повідомила які заборони введено для реклами азартного бізнесу
FacebookTelegramViberWhatsAppX