Поява домашнього улюбленця в сім’ї неминуча, коли в дома є дитина

Папуга - домашній улюбленець

Либонь кожна сім’я у Шепетівці зіштовхувалася з ситуацією, коли їхня дитина бажає мати домашнього улюбленця. Сценарій тут завжди схожий: спочатку мама й тато довго пояснюють дитині про неабияку її відповідальність, а потім, заручившись численними обіцянками, все таки вирушають у зоомагазин.

Частенько момент придбання домашнього улюбленця припадає з нагоди якось свята, наприклад: Різдва чи Святого Миколая. Іноді дитина купує тваринку після зимових свят, як то кажуть, за наколядовані гроші. У цей день сімейство у цілому зборі йде в зоомагазин.

Якось у шкільному віці мої батьки купили мені Хомку, він був персикового кольору та пухнастий. Радощам моїм не було меж, коли зранку мама вручила мені скляну банку, на дні якої була тирса і в ній порпався бешкетний пухнастик. Згодом ми його переселили у акваріум, який був набагато просторішим за банку. В 90-ті такий товар, як клітка для хом’яка чи папуги були не дешевими, та й купити їх в Шепетівці не так просто. Це стосувалося й інших тваринок — серед спеціалізованих товарів для котів і собак — сухий корм, консерви та нашийники від бліх. Одяг для вусатих і хвостатих мали одиниці, більшість його шила власноруч чи в’язали.

— Пригадую, я була ще школяркою, повз наш багатоквартирний будинок, мало не щодня, вигулювала песика якась літня пані. Так от, в зимовий період жінка вбирала свого улюбленця у плетений светр, він був смугастим, більш схожим на велетенську шкарпетку, які раніше в’язали своїм онукам бабусі, — розповіла 42 річна Олена.

Наразі виробники цих товарів можуть похизуватися щедрою пропозицією. Широкий асортимент аксесуарів можна побачити у зоомагазинах, починаючи від взуття, светрів, курток, комбінезонів та дощовиків. Годі вже й казати про засоби гігієни для братів наших менших — є навіть зубна паста і щіточка.

— У мого сина першим був папужка, — розповіла 26-річна Любов. — Ми його купували кілька років тому в одному з місцевих магазинів. Тут же нам для птаха підібрали клітку, жердинку, дзвіночок. Також запропонували й корм та іншу їжу. Дуже зручно, додому повернулися укомплектовані. Але у магазині так закрутилися, що забули купити деякі дрібнички. Тому згодом замовила поїлку та годівничку для птаха на Е-зоо. Сучасні поїлки мають чимало переваг — вони компактні, безпечні для папуг та вода не розхлюпується по клітці. Так що нічого не придумували самі.

Нещодавно сама була в зоомагазині — купувала корм для свого песика. Звернула увагу на асортимент домашніх улюбленців: шиншили, морські свинки, щурики та хомки, різноманіття рибок, черепашки. Поцікавилася у продавчині, кого найбільше люблять діти?

— Відразу важко вам відповісти, адже перш, ніж придбати когось з них, діти приходять і довго роздивляються, розпитують. Буває так, що спочатку цікавляться рибками, тоді увагу привертають черепахи. В більшості випадків починають з папуг чи хом’ячків, — відповіла жінка.

Так що, шановні батьки, не хвилюйтеся, поява домашнього улюбленця неминуча у сім’ї. Нині все необхідне для догляду за ним — доступне. То ж у випадку появи у вашому помешканні кудлатого вусаня, вам і дитині залишається лише оберігати його та любити.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Унікальна продукція бренду Chi для здоров’я та краси вашого волосся
У сусідній із Хмельниччиною області у вусі малюка виявили цікаву знахідку
Цікаві факти про Dyson Supersonic, про які ви могли не знати
На Хмельниччині 3-річного малюка знайшли за кілометр від будинку
У Шепетівці собаки ледве не відгризли дитині палець
Екологи б’ють на сполох: у сусідній із Хмельниччиною області знайшли гори залишок тварин

Читайте у цій рубриці



За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
Переселенці на Хмельниччині та ще у двох областях можуть отримати гроші на оренду житла
FacebookTelegramViberWhatsAppX