У Шепетівці утосівці закликали до діалогу владу

У Шепетівці утосівці закликали до діалогу владу

Круглий стіл на тему: «Проблеми соціальної реабілітації осіб з інвалідністю зору та шляхи їх подолання» зібрав у Шепетівці утосівців та представників влади. Основною метою проведення заходу стало — привернення уваги суспільства до проблем людей із порушенням зору та виховання толерантного ставлення до осіб із інвалідністю.

У Шепетівці утосівці закликали до діалогу владу

Скликала до діалогу посадовців очільниця Шепетівської територіальної первинної організації УТОС Тетяна Логвіненко в рамках благочинної акції «Один день ночі». В місті Шепетівці та районі проживає 100 осіб, які мають вади зору.

Для обговорення питань соціального захисту та соціальної реабілітації осіб з глибокими вадами зору утосівці почали з найболючіших: забезпечення технічними засобами реабілітації, забезпечення путівками на санаторно-курортне лікування, медичне обслуговування осіб з інвалідністю по зору одиноких та одиноко проживаючих, зубопротезування, оформлення групи інвалідності та індивідуальної програми реабілітації, збереження пільг на проїзд в міському та приміському транспорті, обладнання автобусних зупинок, паркування автомобілів на тротуарах, ремонт дороги по вулиці Князя Святослава, порушення правил висадки і посадки пасажирів та впровадження інклюзивного навчання дітей з глибокими вадами зору.

У Шепетівці утосівці закликали до діалогу владу

Впродовж 2014–2018 років у місті діє Програма надання фінансової підтримки громадським організаціям інвалідів і ветеранів, діяльність яких має соціальну спрямованість. Зокрема, на потреби Шепетівської територіальної первинної організації УТОС протягом 2014–2018 років із міського бюджету виділено понад 28 тисяч гривень. В тому числі, 9 тисяч 470 гривень на придбання засобів реабілітації — тифлозасоби, радіоприймачі, чайники із свистками, наручні годинники озвучені.

Розмір відшкодування тифлозасобів в межах граничних цін: на мобільний телефон — 3252 грн, механічний годинник — 690 грн, електронний годинник — 240 грн, аудіоплеєр — 861 грн.

Цікаву інформацію щодо санаторного лікування озвучили представники управління праці та соціального захисту населення. Виявляється, якщо людина з вадами зору відповідної групи інвалідності не використала путівку до санаторію упродовж трьох років, то грошова компенсація становить 241–361 грн. Ця сума визначена Кабінетом Міністрів України.

Вади зору можуть бути як набутими так і вродженими, тому в місті Шепетівці є дошкільний навчальний заклад, де спеціалісти займаються з такими дітьми:

— У дитячому садочку «Сонечко» є три такі групи, де спеціалізовані заняття проводить медсестра відповідно до рекомендацій лікаря-офтальмолога, — розповіла дитячий офтальмолог Наталія Даніліна.

Хоча заклад у місті такий один, батьки, що живуть у інших районах Шепетівки, неохоче возять туди малечу, мовляв, далекувато.

Участь в обговоренні взяли представники виконавчого комітету міської ради, районної державної адміністрації, Шепетівської центральної районної лікарні, міського відділу поліції.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Хмельницькому сталася смертельна ДТП: водій зіткнувся з електроопорою
На Хмельниччині під час зіткнення з деревом постраждала водійка з Тернополя та її двоє пасажирів
На Хмельниччині сталася смертельна автотроща
На Хмельниччині п’яний водій спричинив ДТП: є загиблий та п’ять травмованих
Таксист пропонував пасажирам сексуальні послуги, але не свої: «бізнес» у сусідній із Хмельниччиною області
Укрзалізниця запускає ще один сервіс для комфорту пасажирів

Читайте у цій рубриці



Вплив телебачення на суспільство
Експерти прокоментували ініціативу Кабміну щодо ліквідації КРАІЛ
Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств
З якими хворобами звільняють від мобілізації — повний перелік
Поняття «обмежено придатний» більше не буде, а тим, хто його має, доведеться повторно пройти ВЛК
КРАІЛ готуються ліквідувати: яких змін чекати
FacebookTelegramViberWhatsAppX