Алкозалежні та наркомани мають право отримати допомогу від держави — субсидія по-новому

Алкозалежні та наркомани мають право отримати допомогу від держави — субсидія по-новому

Постановою КМУ від 17 жовтня 2018 р. № 841 внесено зміни до Положення про порядок призначення житлових субсидій. Починаючи з 1-го жовтня призначення субсидій здійснюється із урахуванням внесених змін. Про це йдеться на сайті Шепетівської РДА.

Перелік доходів, які враховуються під час призначення житлової субсидії доповнено грошовими переказами, отриманими із-за кордону (на підставі задекларованих сум), а які не враховуються, — сплаченими аліментами (за умови документального підтвердження фактичної сплати) та спеціальною бюджетною дотацією за вирощування молодняка великої рогатої худоби.

З метою урегулювання питання призначення субсидії домогосподарству, до складу якого входять заробітчани, що перебувають за кордоном понад 2 місяці протягом періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, надано можливість комісіям приймати рішення щодо призначення субсидії, якщо такими особами підтверджено легалізованими в Україні документами набуття страхового стажу в інших країнах, з якими укладено договори про соціальне забезпечення.

Надано комісії право приймати рішення про призначення житлової субсидії у разі, коли у члена домогосподарства доходи, які враховуються під час призначення субсидії відсутні, і такі особи або інші члени домогосподарства надають соціальні послуги, перебувають у місцях позбавлення волі, перебувають у складних життєвих обставинах, що підтверджується висновком ЛКК, алко- або наркозалежними, що підтверджується довідкою від лікаря. Постановою визначено, що заява і декларація не можуть бути розглянуті, коли до них не внесено у повному обсязі всі передбачені формами дані (прізвище, ім’я та по батькові, сімейний стан, число, місяць і рік народження, серія або номер паспорта, реєстраційний номер облікової картки платника податків; відомості про адресу домогосподарства та номери особових рахунків).

Із 1-го жовтня 2018 року житлова субсидія не призначається:

  1. Якщо опалювальна площа житлового приміщення (раніше була загальна площа) перевищує 120 кв. метрів для квартир у багатоквартирному будинку, 200 кв. метрів для індивідуальних будинків. Тому одержувачам субсидії, яким було відмовлено у призначенні субсидії, в зв’язку з перевищенням загальної площі, необхідно подати нову заяву і декларацію для призначення субсидії.
  2. Якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, які за даними єдиного реєстру боржників, мають заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення алміментів понад три місяці (крім осіб, які є алко- або наркозалежними, що підтверджується довідкою від лікаря).

В окремих випадках за рішенням комісії, утвореної при райдержадміністрації, житлові субсидії непрацездатним непрацюючим особам, які проживають самі, можуть призначатись на норму, яка перевищує встановлену законодавством соціальну норму житла.

До непрацездатних непрацюючих осіб, які проживають самі і яким житлову субсидію може бути призначено на понаднормову площу житла, належать:

  • особи, які не досягли повноліття;
  • громадяни, які отримують пенсію за віком або по інвалідності;
  • громадяни, які отримують державну соціальну допомогу особі, яка не має права на пенсію, та особам з інвалідністю;
  • громадяни, які отримують тимчасову державну соціальну допомогу непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату;
  • отримують пенсію у зв’язку з втратою годувальника або по інвалідності;
  • досягли пенсійного віку, встановленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», і отримують пенсію за вислугою років;
  • отримують державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю.

Постановою надано право отримувачам субсидії не платити обов’язкову плату частку плати за послуги, якщо вартість спожитих послуг менше обов’язкової плати. У такому разі громадяни сплачують фактичну вартість спожитих послуг.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


2 коментарі до статті «Алкозалежні та наркомани мають право отримати допомогу від держави — субсидія по-новому»

  1. Голый Вася коментує:

    Правильно! И каждой шепетовской бродячей собаке – каждый день 1 кг. мяса, и одного мэра города для кусания за ногу.

    Люди, вы одурели. Порядочный работяга рвёт жилы на работе за жалкую зарплату, тянет семью, платит налоги – и получает толстый писюн вместо субсидии. А моральные уроды оказываются обласканы этой майданутой властью. Оно, быдло, видите ли болеет алкоголизмом и наркоманией. И вместо засунуть его в топку, мы дадим ему денег.

    Я очень понимаю, если этот работяга однажды возьмётся за топор…

  2. Наркозалежні,а не наркомани!


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Стример родом із Шепетівщини та Надя Дорофєєва зібрали понад 6 мільйонів для ЗСУ та Чернігова
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
На Хмельниччині патрульні допомогли порушнику комендантської години
На Шепетівщині внаслідок негоди затопило будинок та прилеглу територію
У Шепетівці завершився опалювальний сезон, але не скрізь
На Хмельниччині чоловіка змусили пройти лікування

Читайте у цій рубриці



За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
Переселенці на Хмельниччині та ще у двох областях можуть отримати гроші на оренду житла
FacebookTelegramViberWhatsAppX