Аби на Шепетівщині грядки були врожайні

Аби на Шепетівщині грядки були врожайні

Спеціально для наших читачів ми підготували найактуальніші поради досвідчених огородників, як зробити грядку врожайною. До того ж, якщо насіння придбали у https://agrolife.ua/semena/semena-mikrozeleni.html і все робили згідно з посівним календарем.

Нині в середині літа на грядках вся городина дозріває, тому особливого підживлення не потребує. Та щоб вберегти врожай його потрібно захистити. Зав’язь кропити хімікатами не хочеться, а от народні рецепти від шкідників завжди стануть в нагоді.

Аби грядка огірочків стала врожайною

Усунути жовтину на листі огірочків можна за допомогою розчину молочної сироватки. Розведіть сироватку або кефір у пропорції 2 літри на 10 літрів води. А от для кращого зав’язування плодів, огородники в цей розчин радять ще й цукру додати — 150 грам. Аби продовжити плодоношення та омолодити старіюче листя огірків його обприскують настоєм прілого сіна у пропорції 1:1 разом з водою. Витримують настій два дні і обприскують огірки три дні підряд з інтервалом у тиждень.

Рятівне лушпиння

Настоянку з лушпиння цибулі огородники використовують не лише для захисту рослин від хрущів та дротянки, цей засіб водночас є й чудовим стимулятором росту. Для приготування засобу потрібно взяти 5 пригорщ лушпиння і залити 5 літрами дуже гарячої води. Залишаєте на ніч. Готовий настій потрібно розвести ще 5 літрами води. Огородники радять підливати настоєм з лушпиння в’янучі помідори, огірки, огірки, моркву та кавуни. Також цей засіб додає росту для картоплі. Важливо, перш ніж поливати рослини цим засобом,

Помідорам дайте бору

Ця речовина відіграє важливу роль в рості і розвитку рослини, тому його нестача негативно позначається помідорах. Підживлення бором можна проводити двома способами: обприскувати розчином борної кислоти, або поливати під корінь томати. Для цього потрібно приготувати розчин з 1 г порошку та 1 л води. Використовуйте гарячу воду, щоб кислота швидко розчинилася. Перелийте розчин в ємність з розпилювачем і ретельно обробіть всі кущі томатів. Бажано обробку помідор обприскуванням борною кислотою проводити кілька разів: під час рясного цвітіння і в період дозрівання плодів.

Профілактика фітофтори

Обробка борною кислотою і марганцівкою дозволяє захистити томати від ураження фітофторою. Спершу рослину окропіть перманганатом калію, через 7 днів обробіть розчином бору (1 ч.л. на відро води), а ще через тиждень обприскуйте розчином йоду 10 крапель на 5 літрів води. Такі заходи захистять помідори та інші рослини від фітофторозу до кінця літа.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Понятие и преимущества семенного картофеля первой репродукции
На Хмельниччині суттєво дорожчає картопля
Хмельниччина є лідером за урожайністю зернових культур
Вирощування кукурудзи: поради фермерам-початківцям
Хмельниччина є у лідерах у по збору картоплі
Загроза мін та російських обстрілів: як працює український «зерновий коридор»

Читайте у цій рубриці



За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
Переселенці на Хмельниччині та ще у двох областях можуть отримати гроші на оренду житла
FacebookTelegramViberWhatsAppX