Хмельницька область нарощує обсяги імпорту та експорту товарів

Хмельницька область нарощує обсяги імпорту та експорту товарів

У січні–березні обсяги експорту та імпорту товарів становили відповідно 138,3 млн дол. США і 94,0 млн дол. Порівняно з січнем–березнем 2017 року експорт збільшився на 41,4 % (40,5 млн дол.), імпорт — на 12,8 % (10,7 млн дол.). Додатне сальдо зовнішньої торгівлі товарами становило 44,3 млн дол. Коефіцієнт покриття експортом імпорту становив 1,47.

Зовнішньоторговельні операції проводились із партнерами з 103 країн світу.

Обсяг експорту товарів до країн Європейського Союзу становив 71,3 млн дол., або 51,5 % від загального обсягу експорту, та збільшився порівняно з січнем–березнем 2017 року на 29,5 млн дол. (в 1,7 раза).

Найвагоміші експортні поставки товарів серед країн-членів ЄС здійснювалися до Німеччини, Польщі, Іспанії, Нідерландів, Італії.

Серед інших країн світу найбільше експортувалися товари до Єгипту, Російської Федерації, Туреччини, Білорусі, Молдови.

У загальному обсязі експорту товарів порівняно з січнем–березнем 2017 року збільшилася частка зернових культур; продукції борошномельно-круп’яної промисловості; залишків і відходів харчової промисловості. Натомість зменшилась частка електричних машин; насіння і плодів олійних рослин; цукру і кондитерських виробів з цукру; жирів та олій тваринного або рослинного походження.

Імпорт товарів з країн Європейського Союзу становив 52,1 млн дол., або 55,4 % від загального обсягу, та збільшився проти січня–березня 2017 року на 7,3 млн дол. (16,3 %).

Серед країн ЄС найвагоміші імпортні надходження товарів здійснювалися з Німеччини, Польщі, Бельгії.

Серед інших країн світу найбільші імпортні поставки товарів надходили з Китаю, Саудівської Аравії, Російської Федерації, Туреччини, Білорусі.

У загальному обсязі імпорту товарів збільшилась частка механічних машин; засобів наземного транспорту, крім залізничного; каучуку, ґуми; добрив; продуктів неорганічної хімії. Зменшилась частка електричних машин; виробів з чорних металів; палива мінерального, нафти і продуктів її перегонки; зернових культур; м’яса та їстівних субпродуктів.

У січні–березні обсяги експорту та імпорту послуг становили відповідно 6,9 млн дол. США і 3,1 млн дол. Порівняно з січнем–березнем 2017 року експорт збільшився на 24,2 % (1,3 млн дол.), імпорт — на 24,9 % (0,6 млн дол.). Додатне сальдо становило 3,8 млн дол. Коефіцієнт покриття експортом імпорту становив 2,26.

Зовнішньоторговельні операції послугами проводились із партнерами з 53 країн світу.

Обсяг експорту послуг до країн Європейського Союзу становив 6,4 млн.дол., або 91,8 % від загального обсягу експорту, та збільшився проти січня–березня 2017р. на 22,4 %.

Головними партнерами в експорті послуг серед країн-членів ЄС були Німеччина, Польща, Бельгія, Велика Британія, серед інших країн світу — Швейцарія.

Найбільші обсяги експорту припадали на послуги з переробки матеріальних ресурсів (56,7 %) і транспортні послуги (40,6 %).

Імпорт послуг з країн Європейського Союзу становив 2,4 млн.дол., або 79,1 % від загального обсягу імпорту, та збільшився проти січня–березня 2017р. на 13,8 %.

Серед країн ЄС головними партнерами в імпорті послуг були Франція, Німеччина, Польща, серед інших країн світу — Російська Федерація.

Основу структури імпорту становили послуги, пов’язані з подорожами (26,6 % від загального обсягу імпорту), ділові послуги (24,4 %) та транспортні послуги (19,6 %).

Обсяг залучених і з початку інвестування в економіку області прямих інвестицій (акціонерного капіталу) на 1 квітня становив 175,0 млн дол. США, в розрахунку на одну особу населення — 137,1 дол. США.

Інвестиції надійшли із 35 країн світу. Переважна частина загального обсягу прямих інвестицій (62,6 %) належить інвесторам з Нідерландів. До найбільших країн-інвесторів економіки області також входять: Кіпр, Польща, Німеччина, Велика Британія.

На підприємствах промисловості зосереджено 74,8 % загального обсягу прямих інвестицій в області, оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів — 12,4 %, сільського, лісового та рибного господарств — 6,0 %, в організаціях, що здійснюють операції з нерухомим майном, — 5,2 %.

Прямі інвестиції з області в економіку країн світу здійснило одне підприємство.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


1 коментар до статті «Хмельницька область нарощує обсяги імпорту та експорту товарів»

  1. Vadym Romanenko коментує:

    “Мощьно возрастаєт день ото дня процент жіров у маслі. Довольні хами, ситі в них ¥бала.” (С)ГамлЄт.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Податківці Хмельниччини виявили осіб, які торгували через OLX, Prom, Facebook, Instagram без державної реєстрації
Місцеві суди на Хмельниччині боргують Укрпошті чималі гроші: що тепер буде
20-річна дівчина, аби приворожити хлопця, заплатила понад 320000 гривень
За продаж шести щук у невідповідному місці мешканець Хмельницького відповідав у суді
На Хмельниччині чоловіка оштрафували за торгівлю двома пляшками олії
У Хмельницькому оштрафували чоловіка, який продавав моркву біля будинку

Читайте у цій рубриці



У сервісних центрах МВС збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів
Ветерани та ветеранки можуть отримати знижки на квартплату та плату за комунальні послуги й опалення будинків
За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
FacebookTelegramViberWhatsAppX