На Шепетівщині купувати продукти стане безпечніше

Всі підприємства, підприємці, які займаються виготовленням та обігом харчової продукції повинні зареєструватися в Єдиному державному реєстрі як оператори ринку харчових продуктів.

— Згідно зі ст. 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», в державі створюється реєстр операторів ринку харчових продуктів. Реєстрації підлягають потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та обігу харчових продуктів, — розповів Віталій Савіцький, на­чаль­ник уп­равлін­ня Держпрод­спо­жив­служ­би у Ше­пе­тівсь­ко­му районі.

Процедура реєстрації займає близько 10 хвилин. Для цього підприємцям варто лише звернутися до Держпродспоживслужби та подати відповідну заяву. Державна реєстрація здійснюється безкоштовно. У 15-ти денний термін власник потужності отримує рішення про реєстрацію. Відтак, підприємців вносять у графік перевірок, оскільки мораторій з квітня зняли.

— На сьогоднішній день у Шепетівці зареєстровано близько 500 операторів ринку, — продовжив далі Віталій Миколайович.

У Держпродспоживслужбі розповідають, що це посилить відповідальність виробників та ФОПів перед покупцями, оскільки тепер вони будуть ставитися більш відповідально до продажу харчових продуктів. До того ж, двічі на рік такі пункти перевірятиме Держпродспоживслужба.

Якщо ж підприємці проігнорують реєстрацію операторами ринку, то їх чекатиме адміністративна відповідальність.

— Ст. 64 Закону України передбачає адміністративну відповідальність за порушення законодавства про безпечність харчових продуктів та роботу незареєстрованих потужностей. Так, за виробництво та зберігання харчових продуктів на незареєстрованих потужностях передбачено штраф в розмірі від 23 до 30 мінімальних заробітних плат для юридичних осіб (85629,0 — 111690,0 грн) та у розмірі від восьми до п’ятнадцяти мінімальних заробітних плат для фізичних осіб — підприємців (29784,0 — 55845,0 грн). Робота зі встановлення незареєстрованих об’єктів із виробництва та обігу харчових продуктів, а також притягнення до відповідальності посадових та фізичних осіб, проводиться в ході планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю), — підсумував Віталій Савіцький.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppTwitter

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності


Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Читайте у цій рубриці