Насіннєвий завод — одне із провідних підприємств корпорації «Сварог Вест Груп»

Насіннєвий завод — одне із провідних підприємств корпорації «Сварог Вест Груп»

У селі Лотівка Шепетівського району Хмельницької області 2012 році введено в експлуатацію найпотужніший в Західній Україні насіннєвий завод Корпорації «Сварог Вест Груп». Сьогодні, як і 6 років тому, завод — одне із провідних підприємств корпорації із відмінно налагодженим технологічним процесом доробки насіння та власними дослідженнями, як в лабораторних умовах так і на демонстраційних ділянках. Насіннєвий завод оснащений новітнім високотехнологічним обладнанням, яке дозволяє виконувати високоякісне очищення, калібрування, протруєння та фасування насіння зернових і зернобобових культур.

В той час, коли у трьох змінах за точністю та послідовністю процесів слідкують близько 20 працівників заводу, а дослідженнями якості продукції займаються спеціалісти з лабораторних досліджень.

— У нас є вісім силосів по 500 тонн зберігання, і два ангари, де зберігається ще 4 000 тонн готового насіння, є напольні склади, в яких ми потенційно можемо зберігати 5 тис. тонн зерна. У середньому за рік ми можемо виробити 25 тис. тонн насіння, при продуктивності до 10 тонн на годину. Маємо повний цикл очистки, калібрування, фотосепарації, протруювання інкрустації та фасування насіння ярих, озимих, олійних та бобових культур. Разом з тим, насіннєвий завод надає широкий спектр послуг зовнішнім клієнтам та партнерам, — коментує Петро Васильович Харусь, директор заводу.

Ключовим напрямком роботи насіннєвого заводу є підготовка насіння для забезпечення Корпорації «Сварог Вест Груп» високоякісним посівним матеріалом, що підтверджується щорічними рекордними показниками врожайності.

Сьогодні агровиробник, перш за все, хоче гарантій урожаю, тож має потребу у якісному насінні, яке є основою і при дотриманні технології забезпечує врожайність, зокрема озимої пшениці на рівні 80–100 ц/га. Насіннєвий завод готовий надавати продукцію високого рівня.

Корпорація «Сварог Вест Груп», дотримуючись основної програми корпоративної соціальної відповідальності та в рамках профорієнтаційного проекту «Свідомий вибір», ознайомлює підростаюче покоління із потужностями насіннєвого заводу. Територію заводу корпорації систематично відвідують школярі, яким демонструють потужності одного із найбільших у Західній Україні підприємства із доробки та зберігання насіння.

Під час оглядових екскурсій школярі знайомляться із лінією з доробки гарбузового насіння, оцінюють розміри бігбегів, мають можливість посидіти в кабіні навантажувача, визначити колективну вагу класу на промислових вагах, оцінити велич елеваторів та кропітку роботу працівників лабораторії, та, головне, — прослухати розповідь про всі етапи виробничих процесів. Нестандартна екскурсія на одне із зразкових підприємств корпорації надовго залишається в пам’яті маленьких допитливих бешкетників.

Для довідки

Корпорація «Сварог Вест Груп» — керуюча компанія, що об’єднала більш ніж 30 підприємств в 3 областях України.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Хмельниччина — лідер з вирощування сої
Агровиробники Хмельниччини зібрали понад 1,6 млн тонн зерна
У Шепетівці уклали угоди соціального партнерства між громадами та «Епіцентр Агро»
На центральній площі Шепетівки встановили незвичайну фотозону
На Шепетівщині аграрії потерпають від мисливців за хімікатами
Корпорація «Сварог Вест Груп» підбила підсумки роботи

Читайте у цій рубриці



За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
Переселенці на Хмельниччині та ще у двох областях можуть отримати гроші на оренду житла
FacebookTelegramViberWhatsAppX