Корпорація «Сварог Вест Груп»: актуально, дієво, реально

Корпорація «Сварог Вест Груп»: актуально, дієво, реально

Регулювання земельних відносин та організацію виконання землевпорядних робіт Корпорації «Сварог Вест Груп» здійснює Департамент земельних ресурсів, який стратегічно розділений на три відділи: Північний, Південний та Центральний регіони, де присутня компанія. В Північному регіоні комплексні роботи здійснюють з договорами оренди на земельну ділянку та особисто з орендодавцями компанії під керівництвом директора Департаменту Віктора Петровича Шкваруна та начальника відділу Куцого Михайла Івановича спеціалісти: фахівці, старші фахівці з обліку договорів оренди на місцях, бухгалтери з обліку договорів оренди та юрисконсульти. Постійний прийом орендодавців з питань, що стосуються співпраці із компанією, здійснюється в офісі за адресою: місто Шепетівка, провулок Подільський, 20. Робота фахівців департаменту на місцях є постійною, однак існує перелік запитань, які часто цікавлять пайовиків і потребують професійного роз’яснення.

Про основні аспекти співпраці із орендодавцями розповідає старший бухгалтер з обліку договорів оренди відділу земельних ресурсів у Північному регіоні Департаменту земельних ресурсів Корпорації «Сварог Вест Груп» Коршун Катерина Олександрівна:

Катерино Олександрівно, від чого залежить розмір виплати орендної плати корпорацією за земельну ділянку?

— Базою для визначення розміру орендної плати є нормативно — грошова оцінка земельної ділянки. Обчислення розміру орендної плати здійснюється на основі довідки про нормативно-грошову оцінку з урахуванням індексів інфляції та коефіцієнта індексації, якщо це передбачено відповідними нормативними актами. Відповідно нормативно-грошова оцінка землі у кожній сільській раді різниться в залежності від якості ґрунту, екологічної ситуації та інших умов. А розмір орендної оплати прямо пропорційний до площі земельної ділянки. Комбінація цих умов і формує підсумковий розмір орендної плати за земельну ділянку.

Орендодавець корпорації може отримати виплату за пай лише у грошовому еквіваленті?

— Все залежить від бажання орендодавця. Виплата орендної плати може здійснюватись як в натуральній, так і в грошовій формі. Оплата в натуральній формі здійснюється на суму орендної плати, зазначеної в договорі оренди, шляхом видачі продукції. Ми пропонуємо пшеницю, кукурудзу, цукор, мед та ін. Продукцію відпускаємо за ринковими цінами на дату здійснення виплати орендної плати.Грошова форма оплати здійснюється шляхом видачі коштів орендодавцю через касу орендаря або безготівковим зарахуванням коштів на поточний рахунок орендодавця, відкритий в банку. Орендодавець має право отримати частину виплати коштами, а частину продукцією. Практика, напрацьована роками, демонструє, що орендодавці все ж надають перевагу грошовому розрахунку, але ми завжди готові йти назустріч і пропонувати продукцію.

Чи існує в корпорації додаткова система бонусування та заохочення пайовиків?

— Звісно, ми маємо систему заохочення наших орендодавців — це акції та постійно діючі програми корпоративної соціальної відповідальності, які ми реалізовуємо в тандемі із відділом соціальної роботи Департаменту корпоративних комунікацій та зв’язків із громадськістю. Зокрема, нещодавно було реалізовано акцію «Великодній кошик-2018» та роздані подарункові продуктові набори орендодавцям.Бонусом є програма виплати орендної плати за пай на декілька років наперед. Таку виплату орендодавець може отримати в окремих випадках, що розглядаються комісійним шляхом: потреба у лікуванні пайовика чи близького родича, при наявності відповідних підтверджувальних документів; кошти на оплату навчання у вищих навчальних закладах та інші випадки, які розглядаються індивідуально.Також під час здійснення розрахунків натуральною продукцією за оренду паїв, зокрема цукром, ми здійснюємо транспортування в деякі віддалені сільські ради, в яких відсутні склади.Ми вважаємо, що головне у нашій роботі — йти назустріч нашим пайовикам та дослухатися до кожного індивідуально!

Яким чином відділом здійснюється контроль за розрахунками з пайовиками?

— В корпорації розроблено спеціальне програмне забезпечення для ведення контролю за розрахунками згідно договорів оренди земельних ділянок. В цій програмі внесені всі дані про орендодавця, його паї та договір оренди. Ми не тільки контролюємо нарахування та виплату орендної плати, але відстежуємо терміни дії договорів для їх подальшого переукладання, повідомляючи орендодавця про строки.

Ще одною стороною медалі є правове поле співпраці компанії та орендодавця, за професійною консультацією щодо юридичних можливостей та прав пайовиків звертаємось до юрисконсульта Департаменту правового забезпечення Корпорації «Сварог Вест Груп» Світлани Іванівни Безейко:

Світлано Іванівно, як орендодавець корпорації може вступити в право власності на спадщину (земельну ділянку)?

— На жаль, від втрати близької людини ніхто не застрахований. Якщо ж така ситуація сталася, рідні не завжди розуміють, які перші кроки необхідно зробити, щоб впорядкувати юридичне поле відносин із нашою компанією. Насамперед, необхідно пам’ятати про актуальні строки для прийняття спадщини, які становлять шість місяців з дня смерті спадкодавця. Якщо той, хто вступає в право власності проживав (був зареєстрований) за однією адресою із спадкодавцем, вважається, що ця особа автоматично приймає спадщину, за умови відсутності заяви про відмову.

Для прийняття спадщини на земельну ділянку необхідно зібрати оригінали таких документів:

  • 1) свідоцтво про смерть спадкодавця;
  • 2) заповіт (при наявності);
  • 3) документ, що посвідчує право власності спадкодавця на земельну ділянку;
  • 4) за умови відсутності заповіту, документи, що доводять родинні відносини зі спадкодавцем (свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб);
  • 5) паспорт та ідентифікаційний код спадкоємця;6) довідка про останнє місце проживання спадкодавця на момент смерті.

З таким пакетом документів потрібно звернутися до будь-якого державного чи приватного нотаріуса в тому населеному пункті, де був зареєстрований (прописаний) померлий, або ж де знаходиться його майно.Якщо орендодавець Корпорації «Сварог Вест Груп» здійснив переоформлення самостійно та сплатив за послуги нотаріуса, а також виготовив технічну документацію, корпорація повністю повертає витрачені кошти у разі заключення договору оренди земельної ділянки із компанією. Для цього необхідно звернутись із заявою та оригіналами довідок про сплату в Департамент земельних ресурсів Корпорації «Сварог Вест Груп».

Як діяти, якщо спадкоємець пропустив строки для прийняття спадщини на земельну ділянку?

— У такому разі є два варіанти подальших дій: перший — якщо є інші спадкоємці, які прийняли спадщину, і вони не заперечують проти вашого вступу в спадщину. Тоді за наявності їх письмової згоди ви подаєте нотаріусу заяву, і далі все йде за звичним сценарієм. Другий варіант, коли інші спадкоємці заперечують або їх немає, тоді нотаріус буде змушений відмовити в оформленні спадщини. У такому випадку строк прийняття спадщини доведеться продовжувати в судовому порядку. При зверненні до суду з заявою необхідно пояснити, чому термінів не було дотримано. У разі позитивного рішення, суд продовжить період.

Як стати орендодавцем Корпорації «Сварог Вест Груп»?

— Для цього необхідно звернутись в Департамент земельних ресурсів, що знаходиться в офісі, за адресою: місто Шепетівка, провулок Подільський, 20. З собою необхідно мати документи, що засвідчують право власності на земельну ділянку, паспорт та ідентифікаційний код. Ви зможете отримати не лише професійну консультацію, а й постійну кваліфіковану юридичну підтримку щодо земельних питань. Корпорація «Сварог Вест Груп» традиційно здійснює всебічну підтримку орендодавців як в соціальному, так і в правовому полі, бо лише відкритість, гнучкість та готовність до діалогу формують відповідальну та прозору політику компанії.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У міжнародний розшук оголосили посадовицю з Хмельниччини
У сусідній із Хмельниччиною області посадовця підозрюють у причетності до шахрайської схеми
На Хмельниччині чоловік підробив накази Держгеокадастру та вхопив собі кілька гектарів землі
На Хмельниччині після втручання прокуратури вдалося зберегти заказник «Вовчанський»
Староста одного з сіл Шепетівщини підробив заповіти
На Хмельниччині підприємець, маючи землю в оренді, використав її не за призначенням

Читайте у цій рубриці



За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
Переселенці на Хмельниччині та ще у двох областях можуть отримати гроші на оренду житла
FacebookTelegramViberWhatsAppX