У Хмельницькій області понад 50 тисяч безробітних

У Хмельницькій області понад 50 тисяч безробітних

Середньомісячна кількість економічно активного населення віком 15–70 років (за результатами вибіркового обстеження населення (домогосподарств) з питань економічної активності) в середньому за 2017 рік становила 566,2 тис.осіб, з яких 516,0 тис. були зайняті економічною діяльністю, а решта (50,2 тис.) — безробітні.

Рівень зайнятості населення у віці 15–70 років становив 54,7 %, у працездатному віці — 63,2 %. Рівень безробіття (за методологією МОП) серед економічно активного населення віком 15–70 років становив 8,9 %, працездатного віку — 9,2 %.

За даними державної служби зайнятості, кількість зареєстрованих безробітних упродовж лютого збільшилась на 4,3 % і на кінець місяця становила 14,3 тис. осіб. Із загальної кількості безробітних 46,3 % становили жінки.

Рівень зареєстрованого безробіття по області порівняно з січнем 2018 року не змінився і на кінець лютого становив 1,8 % населення працездатного віку (у міських поселеннях та сільській місцевості — 1,3 % та 2,6 % відповідно).

Середньооблікова кількість безробітних, які отримували допомогу по безробіттю впродовж лютого, становила 12,6 тис. осіб. Середній розмір допомоги по безробіттю становив 2342 грн, що на 31,7 % менше законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати (3723 грн).

Кількість вакансій, заявлених роботодавцями до державної служби зайнятості, у лютому порівняно з січнем збільшилась в 1,7 раза і на кінець місяця становила 2,4 тис.од (на кінець лютого вторік — 2,0 тис.од).

За професійними групами найбільший попит на кінець лютого спостерігався на робітників із обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин — 32,5 % від загальної кількості заявлених вакансій, ще 24,9 % — на кваліфікованих робітників з інструментом, 15,4 % — на працівників сфери торгівлі та послуг, а найменший — на кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства (1,1 %).

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Бельгія: Де робочі можливості чекають на українців
У Шепетівці безробітним розповідали як стати патронатним вихователем
На Хмельниччині жінку ошукали під приводом працевлаштування у Європі
У Шепетівці відбувся діалог із питань легалізації виплати заробітної плати
Що пропонує ринок праці Хмельниччини безробітнім
Як переконатися, що у вас є лідерський потенціал?

Читайте у цій рубриці



Вплив телебачення на суспільство
Експерти прокоментували ініціативу Кабміну щодо ліквідації КРАІЛ
Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств
З якими хворобами звільняють від мобілізації — повний перелік
Поняття «обмежено придатний» більше не буде, а тим, хто його має, доведеться повторно пройти ВЛК
КРАІЛ готуються ліквідувати: яких змін чекати
FacebookTelegramViberWhatsAppX