Головний лікар Шепетівської ЦРЛ звітувала та поділилася планами

Головний лікар Шепетівської ЦРЛ звітувала та поділилася планами

У понеділок, 26 лютого, у Шепетівській центральній районній лікарні «підвели риску» під виконаною роботою. Відтак звітувала головний лікар Валентина Савчук під час спільної медичної ради. Також підбив підсумки і очільник центру первинної медико-санітарної допомоги Андрій Нечипорук. Про це повідомляється на офіційному сайті закладу.

Медичну допомогу жителям Шепетівського району надають чотири заклади охорони здоров’я, в тому числі Шепетівська ЦРЛ, в якій функціонують 300 ліжок цілодобового стаціонару та 140 ліжок денного перебування хворих при консультативно-діагностичній поліклініці.

Штатний розпис персоналу лікарні приведений до оптимальних показників, виходячи з потреб населення в кваліфікованій медичній допомозі на рівні фінансування закладу.

Статистика

З кожним роком населення Шепетівського району зменшується. Станом на 31.12.2017 року ЦРЛ обслуговувала 75 838 чоловік. Уторік померло 1200 людей, в тому числі 4 дітей віком до 1 року, людей працездатного віку — 249. Народжуваність за 12 місяців 2017 року — 714 дітей.

Щодо стаціонарної служби, то рівень госпіталізації в цілодобові стаціонари — 179,8 на 1000 населення. Середній термін перебування хворого на ліжку — 7,5 (днів). У минулому році госпіталізовано в ЦРЛ в екстреному порядку — 4 087 хворих. Амбулаторну допомогу у відділенні екстреної невідкладної медичної допомоги отримало 4 170 осіб. З інших територій госпіталізовано 997 хворих.

В ХОСПІС госпіталізовано 23 хворих, з них померло 14.

Проведено операцій в стаціонарі Шепетівської ЦРЛ — 3 735. Післяопераційна летальність складає 0 %.

В пологовому відділенні у 2017 році народилось 781 дитина (багатоплідних пологів — 6). З інших районів народжувало 67 жінок. Прийнято пологів — 779, з них шляхом кесарського розтину — 136.

Кількість випадків захворюваності на злоякісні захворювання виявлених вперше складає 272 хворих.

Виявлено хворих злоякісними новоутвореннями в ІV стадії — 18.

Медики зауважують, що за 12 місяців 2017 року не було зареєстровано жодного випадку злоякісних новоутворень, виявлених вперше в запущених ІІІ-й та ІV-й стадіях, занедбаних форм раку молочної залози, занедбаних форм раку шийки матки серед жителів сільської місцевості.

Згідно з висновками головного лікаря Хмельницького обласного онкодиспансеру, головного онколога Мороза В. А. в 2017 році, аналогічно з попереднім роком, основні показники стану надання онкологічної допомоги населенню Шепетівського району — на належному рівні.

Діагностика

Протягом 2017 року адміністрацією ЦРЛ проведено роботу з покращення матеріальної бази діагностичної служби.

На початку року отримано 2 апарати УЗД — один за державні кошти (встановлений в консультативно-діагностичній поліклініці, другий — за благодійні кошти та встановлений в пологовому відділенні).

Шепетівська ЦРЛ має в наявності два гастродуоденофіброскопи, бронхоскоп і колоноскоп; холтерівські апарати та 4 апарати ультразвукової діагностики.

Зроблено ультразвукових досліджень — 13 596.

Зроблено ЕКГ обстежень — 32 953.

Відпущено фізіотерапевтичних процедур — 236 786.

Кількість лабораторних обстежень — 1 168 895.

Зроблено ендоскопічних обстежень 1 816, в т.ч. з біопсією — 476.

Зроблено колоноскопічних обстежень 153, взято біопсій — 106.

Зроблено бронхоскопій — 248.

Загальне число обстежених чоловіків в оглядовому кабінеті — 2 782.

Охоплення 2-х разовим ультразвуковим скринінгом вагітних в терміні до 22 тижнів у відсотках — 99,7.

Охоплення обстеженням на ВІЛ вагітних жінок — 100 %.

Фінансування

У 2017 році профінансовано 58 562 500 грн., в тому числі з міського бюджету 9 854 000 грн. Позабюджетних коштів вдалося залучити — 5 844 700 грн. Крім того центральна районна лікарня отримала гуманітарної допомоги на суму 1 437 800 грн. А от відремонтували райлікарню всього на 984 800 грн. Вартість одного ліжко/дня — 421,5 грн.

Крім того, матеріально-технічну базу лікарні поповнено сучасною медичною апаратурою на суму 3 032 000 грн. За зазначені кошти придбали: апарат УЗД експертного класу, який встановлено в консультативно-діагностичній поліклініці, та багато іншого обладнання. Інший апарат ультразвукової діагностики — благодійна допомога — встановлено в пологовому відділенні.

В період реформування галузі охорони здоров’я, Шепетівська ЦРЛ працює над багатьма різними проектами, які спрямовані на покращення якості надання медичних послуг.

Проводиться реконструкція та капітальний ремонт хірургічного відділення. Завершено ремонт коридору урологічного відділення. На завершальній стадії капітальний ремонт клінічної лабораторії.

До того ж у 2017 році Шепетівська ЦРЛ підтвердила акредитацію на надання допомоги в «Клініці, дружній до молоді».

Плани

Цьогоріч в планах Шепетівської ЦРЛ насамперед — завершення будівництва на території Шепетівської ЦРЛ корпусу для розміщення акушерсько-гінекологічного та дитячого відділень, дитячої та жіночої консультацій.

Адміністрація закладу планує: завершити реконструкцію і капітальний ремонт хірургічного відділення, операційного блоку, ремонт та оснащення клініко-діагностичної лабораторії. (UPD: Відкриття оновленої хірургії відбулось 15 лютого 2019 року. Звісно, це не так шикарно, як у клініці Доктора Іванчука, але — суттєвий здобуток для нашого міста, — Авт.)

Будівництво модульної котельні № 3 також серед обов’язкових заходів 2018-го. Розроблено проектно-кошторисну документацію утеплення фасаду терапевтичного корпусу.

Також мають намір придбати обладнання для кардіологічної служби, велоергометр, для терапевтичної служби — мамограф, апарат УЗД, ректосигмоскопу та оновити устаткування хірургічної служби.

А от травматологічне відділення задля зручності планують розмістити на першому поверсі хірургічного корпусу з окремим операційним блоком.

І, нарешті, у 2018 році питання двох довгобудів на території ЦРЛ збираються вирішити.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Чверть століття тому на Вербну неділю на Шепетівщині освятили храм
На Хмельницькій АЕС планують добудувати енергоблоки №3 та №4
Особливості використання дерев’яних дощок в будівництві
І побраталися, і допомогу отримали: делегація із Шепетівки повернулася з Німеччини
У громаді на Шепетівщині спростували чергову «типову» брехню
У Шепетівці громадянам пропонують пройти 8 діагностичних процедур і не тільки

Читайте у цій рубриці



Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
Переселенці на Хмельниччині та ще у двох областях можуть отримати гроші на оренду житла
70 тисяч гривень доплати для військових «на нулі»: ВРУ ухвалила постанову
FacebookTelegramViberWhatsAppX