Що найчастіше купляли українці у жовтні-грудні 2022 року

Що найчастіше купляли українці у жовтні-грудні 2022 року

Рік, що минув, докорінно змінив життя українців. Мільйони людей втратили роботу, житло, друзів та рідних. Нова реальність внесла зміни й у купівельні звички українців. Багатьом громадянам довелося відмовитися від звичних покупок, економити, корегувати плани щодо відпочинку та розваг.

Зазнали втрат і продавці. Не завжди була можливість вчасно підвезти потрібні товари, скоротилася кількість онлайн-замовлень, багато магазинів на деякий час припинили роботу. У квітні-травні ситуація дещо покращилася, а восени показники продаж у багатьох категоріях повернулися до рівня 2021 року. У топі покупок з’явилися нові позиції, зокрема такі, що стосуються створення більш-менш комфортних умов життя в умовах можливого блекауту.

Експерти інформаційного сервісу Promocodius з’ясували, які товари українські споживачі найчастіше купляли в останні три місяці року. Результати дослідження викладені нижче.

Набори для виживання

У жовтні на ринку спостерігався ажіотажний попит на прилади, які допомагають почуватися у теплі. Це, зокрема, термобілизна, електропростирадла та електроковдри, обігрівачі різних типів. Ціновий коридор таких товарів досить широкий від двох до тридцяти тисяч гривень. Коли планові та аварійні відключення електрики стали щоденними, українці почали активніше купувати енергоощадні пристрої:

  • безперебійники,
  • стабілізатори,
  • інвертори.

На їх придбання витрачали від 3 до 28 тис. грн.

Тому, як і влітку, покупці використовували промокоди та купони, які дають можливість придбати потрібну річ зі знижкою.

Зріс попит на повербанки — ціни на них починаються з 2 тисяч гривень. Також популярними були LED-лампи, гірлянди на батарейках, акумуляторні ліхтарі. Ці товари недорогі: середня ціна 150–780 гривень.

Загроза блекауту спонукала українців (особливо містян) до купівлі харчових продуктів та води про запас. Найбільший попит був на продукти швидкого приготування, крупи, шоколад, галетне печиво, згущене молоко, рибні та м’ясні консерви, сухофрукти. Більше, ніж зазвичай, у жовтні-грудні було куплено цукру, солі, борошна, сухих дріжджів.

Готуючись до зими без електрики, українці масово скуповували генератори. Цей товар не дешевий — за малопотужний генератор треба було віддати 20–25 тисяч гривень. Ціна найбільш «ходових» моделей — 50–60 тис. грн. Попри високу вартість генераторів, на ринку, особливо в листопаді, спостерігався їх дефіцит.

Ті, хто вирішив придбати смартфон, обирали енергоефективні гаджети з потужною батареєю. Найчастіше купували Xiaomi Redmi 10C, Motorola G32, Samsung Galaxy M32, Infinix Note 11.

Згідно з даними експертів, упродовж останніх трьох місяців року досить високий попит був на зоотовари, сезонний одяг, зимове взуття, засоби гігієни. А перед Новим роком українці традиційно купували ялинки та подарунки: іграшки, конструктори, косметику, солодощі тощо.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Онлайн кредитування: в чому переваги
На Хмельниччині молодик через «безпечну покупку» втратив гроші
На Шепетівщині жінка залишилися без взуття
«Безпечна покупка» для продавця з Хмельниччини виявилася ненадійною
Шепетівчанка погоріла на зимових шинах для авто
«Вашою карткою намагаються розрахуватися за покупки в інтернеті»: на Хмельниччині ошукали громадян

Читайте у цій рубриці



Вплив телебачення на суспільство
Експерти прокоментували ініціативу Кабміну щодо ліквідації КРАІЛ
Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств
З якими хворобами звільняють від мобілізації — повний перелік
Поняття «обмежено придатний» більше не буде, а тим, хто його має, доведеться повторно пройти ВЛК
КРАІЛ готуються ліквідувати: яких змін чекати
FacebookTelegramViberWhatsAppX