Шепетівський адвокат допоміг оформити пенсію по втраті годувальника

Шепетівський адвокат допоміг оформити пенсію по втраті годувальника

До Шепетівського місцевого центру звернулась жінка, яка належить до соціально незахищених верств населення, з проханням допомогти їй в оформленні пенсії по втраті годувальника відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

Під час консультування громадянки було встановлено, що клієнтка є особою похилого віку, постійно проживала зі своїм сином та вела з ним спільне господарство. У серпні 2017 року її син помер. Доходи сина були постійним джерелом для її існування, які вона втратила у зв’язку з його смертю. Для отримання пенсії у разі втрати годувальника відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» їй необхідно встановити факт перебування на утриманні сина. Іншим чином довести цей юридичний факт жінка не має змоги, а тому їй було рекомендовано звернутися з заявою до суду.

Для захисту прав та представництва інтересів клієнтки у суді місцевий центр видав доручення № 2204–0000291 від 07.09.2017 року адвокату Мирославі Дацишиній, яка підготувала заяву та звернулася до суду.

Під час судового розгляду справи адвокат акцентувала увагу на тому, що заявниця перебувала на постійному утриманні сина, оскільки він був військовим пенсіонером, регулярно працював на тимчасових заробітках, надавав їй постійну матеріальну допомогу, оплачував її лікування, оскільки заявниця постійно лікується у зв’язку із серцево-судинними, неврологічними хворобами. Доводи адвоката підтвердили також покази лікаря центральної районної лікарні про те, що заявниця часто перебувала на лікуванні у зв’язку з серцево-судинними та неврологічними захворюваннями. Під час лікування її син постійно перебував із нею, забезпечував її медичними препаратами, що призначались лікарями, підтримував її матеріально, купував усі необхідні медикаменти.

Крім цього, надані адвокатом аргументи підтвердилися медичними документами, довідкою з управління Пенсійного фонду про отримувану сином пенсію за вислугою років.

Враховуючи наведені адвокатом аргументи та, те що в даній справі спір про право відсутній, а факт перебування заявниці на утриманні сина знайшов своє підтвердження у судовому засіданні і іншим чином довести зазначений факт вона не має можливості, суд вирішив задовольнити заяву та встановити факт перебування жінки на утриманні її померлого сина.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Все, що потрібно знати про перерахунок військової пенсії у 2024 році
Важливість юридичної допомоги військовим в Україні
На Хмельниччині жінка судилася із Пенсійним фондом України
Відповідальність за вимагання: Як довести вимагання грошей в Україні?
На Хмельниччині судитимуть адвоката і колишнього правоохоронця
Призначення пенсії у 2024-му: чи є обов’язковою довідка про зарплату до 1 липня 2000 року

Читайте у цій рубриці



Вплив телебачення на суспільство
Експерти прокоментували ініціативу Кабміну щодо ліквідації КРАІЛ
Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств
З якими хворобами звільняють від мобілізації — повний перелік
Поняття «обмежено придатний» більше не буде, а тим, хто його має, доведеться повторно пройти ВЛК
КРАІЛ готуються ліквідувати: яких змін чекати
FacebookTelegramViberWhatsAppX