Найбільший на Хмельниччині борг із заробітної плати мають промислові підприємства

Найбільший на Хмельниччині борг із заробітної плати мають промислові підприємства

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника в економіці області (по юридичних особах та відокремлених підрозділах юридичних осіб із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб) у листопаді 2017 року становила 6335 грн, що майже в 2,0 раза вище рівня мінімальної заробітної плати (3200 грн), проте, на 15,3 % нижче, ніж у середньому по Україні.

Вище середнього рівня по області у листопаді була заробітна плата працівників сфери фінансової та страхової діяльності (9670 грн), державного управління й оборони, обов’язкового соціального страхування (9068 грн), оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів (8170 грн), промисловості (7189 грн), сільського господарства, лісового господарства та рибного господарства (6799 грн), операцій з нерухомим майном (6615 грн). Серед промислових видів діяльності найвищий рівень заробітної плати спостерігався в працівників підприємств з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря (9624 грн) і перевищував середньообласний показник в 1,5 рази.

Водночас рівень заробітної плати працівників підприємств з тимчасового розміщування й організації харчування, виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності перебував у межах 53,1–61,1 % від середньообласного показника.

Реальна заробітна плата найманих працівників у листопаді порівняно з жовтнем збільшилась на 1,6 %, відносно листопада 2016 року — на 31,1 %.

Загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати на 1 грудня цього року становила 6,5 млн грн, або 0,5 % фонду оплати праці, нарахованого за листопад 2017.

Основна частка боргу з виплати заробітної плати (61,0 %) припадала на підприємства промисловості, 12,8 % — транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності, 10,3 % — будівництва. З кожних 100 невиплачених гривень 60 заборгували своїм працівникам підприємства Полонського району, 16 — м. Хмельницького та 9 — Ярмолинецького району.

У структурі загальної суми заборгованості 78,6 % утворено на підприємствах, до яких впроваджена процедура відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом та 21,4 % — на економічно активних підприємствах.

Вчасно не отримали заробітну плату 375 працівників економічно активних підприємств. Кожному з них не виплачено в середньому по 3702 грн, або 58,4 % від середньої заробітної плати за листопад 2017 року.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Пенсіонери можуть отримати до 300 гривень надбавки: за що її нараховують
Постачання енергоресурсів для промислових підприємств
Індексація пенсій та мінімальна зарплата у 2024 році: що очікувати
Бюджет війни-2024: що чекає на українську економіку наступного року
Які грошові компенсації передбачено роботодавцям Хмельниччини
Шепетівка в переліку міст, куди переїхало найбільше підприємств

Читайте у цій рубриці



Укрзалізниця на період шкільних весняних канікул призначає додаткові рейси: деякі курсуватимуть через Хмельниччину
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Прогнози невтішні. Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай
Сезон пожеж: рятувальники закликають не спалювати суху траву
У сусідню з Хмельниччиною область приїхав головний рабин України
КРАІЛ повідомила які заборони введено для реклами азартного бізнесу
FacebookTelegramViberWhatsAppX