Шепетівчани, ви ще встигаєте приготувати солений оселедець?
Спеціально для наших читачів ми підготували рецепти посолу оселедця — страви, без якої не обійдеться новорічний стіл.
Перший рецепт підійде для любителів традиційного пряного посолу. Цей спосіб приготування оселедців перевірений, рибка виходить неймовірно смачна.
3 свіжоморожені оселедці;
3 столові ложки крупної морської солі;
2 ст. ложки цукру;
1 л води;
лавровий листочок — 3 шт;
зерна коріандру;
духмяний перець;
перець чорний горошком;
зерна гвоздики;
лимонна кислота.
Оселедець очистити від голови та нутрощів. Бажано всередині кожної рибини вирізати темну плівочку. Помістити рибу в 1,5 літрову банку.
Готуємо маринад. Воду в каструлі скип’ятити, додавши всі спеції, сіль та цукор. Важливо: лимонну кислоту потрібно додавати вже в теплий маринад.
Охолодженим маринадом заливаємо рибу і ставимо в холодильник. Маринувати 2 дні. Якщо риба без нутрощів, філе достатньо потримати в маринаді 1 добу.
Оселедець по-японськи — для поціновувачів нових та пікантних страв. До того ж рибу, замариновану в такий спосіб, можна використовувати для бутербродів.
В маленькій ємності, яку можна ставити на вогонь, змішати півсклянки яблучного чи винного оцту, 50 мл соєвого соусу і 100 г цукру. Доводимо суміш до кипіння, додаємо 3 лаврових листочки, 6 горошин чорного перцю, 1 чайну ложку зерен гірчиці та 10 г нарізаного на тонку скибочки кореню імбиру. Охолоджуємо маринад.
Тим часом чистимо тушку 1 оселедця і ріжемо на шматочки. Як охолоне маринад порізаний оселедець викладаємо у ємність шарами, перекладаючи шматочками імбиру та поливаємо маринадом. Щільно закриваємо посудину з маринованою рибою. Ставимо у холодильник на 2–3 дні.
Дякую.