Facebook (Meta): що очікувати інвесторам від перейменування?

Facebook (Meta): що очікувати інвесторам від перейменування?

Марк Цукерберг не перший рік публічно висловлював бажання реформувати досвід соціальної взаємодії та розширити його. Метод досягнення мети — віртуальний метавсесвіт. Восени 2021 року компанія Facebook була перейменована в Meta Platforms, що демонструє нові устремління. Цукерберг бажає створити повноцінний віртуальний світ, де люди зможуть тісно взаємодіяти між собою за допомогою аватарів. У цьому світлі покупка акцій Facebook (Meta) стає ще привабливішою. Розберемося, як це можна зробити максимально просто.

Що стоїть за метавсесвітом?

Компанія об’єднує всі чинні проєкти. VR-гра Horizon, VR-гарнітури Oculus тепер будуть залучені для досягнення мети. Водночас розшириться й перелік пристроїв. На тлі цих новин акції «Фейсбук» https://ffin.ua/stocks/FB зросли на 4 %. Так, у 2022 році будуть представлені гарнітура та окуляри доповненої реальності під назвами Project Cambria і Project Nazaré.

Facebook (Meta): що очікувати інвесторам від перейменування?

У спробі піти від асоціації виключно з однойменною соціальною мережею Цукерберг також анонсував відв’язання Oculus Quest (Meta Quest) від аккаунта Facebook. Метавсесвіт мусить забезпечити доступ до освіти, торгівлі, спілкування, незалежно від місця розташування людини, а пристрої доповненої та віртуальної реальності створять для цього умови. У планах залучити в неї 1 млрд користувачів з усього світу.

Крім благої мети (зв’язати людей), Meta переслідує й комерційний інтерес. Авторитетні аналітичні агентства вважають, що це позитивно позначиться на зростанні акцій компанії. Наведемо вартість цінних паперів за останні 2 роки (09.01.20–09.01.22):

  • 09.01.20 — $218;
  • 09.01.21 — $267;
  • 09.01.22 — $331.

За один рік (09.01.21–09.01.22) вартість акцій Facebook (Meta) зросла на 29,2 %. При цьому у 2021 році компанія зіткнулася з серйозною критикою. Обговорювалася безпека призначених для користувача даних, а також недосконалість системи боротьби з дезінформацією в соціальній мережі. Крім того, все активніше підіймаються питання цензури, яку вводить «Фейсбук» згідно з власними поглядами. Втім, такі новини навколо гіганта не принесли серйозних неприємностей акціонерам.

Як придбати акції?

Наперекір змінам у назві, тикер (унікальний ідентифікатор) на біржі NASDAQ залишився таким же — FB. Щоб купити акції, громадянину України потрібно звернутися до брокера. Досить оформити договір і поповнити рахунок на необхідну суму. Вибрати можна серед різних компаній, порівнявши їх між собою. Наприклад, «Фрідом Фінанс Україна» не бере гроші за відкриття брокерського рахунку й не встановлює мінімальної суми для входу. Сам договір може бути оформлений онлайн. Для цього достатньо пройти реєстрацію на офіційному сайті.

Крім того, клієнти «Фрідом Фінанс Україна» можуть розраховувати на безкоштовну консультацію від фінансового експерта, а також пройти навчальні курси, аби підвищити рівень фінансової грамотності й торгувати на фондовому ринку впевненіше. Інвестиційна компанія відкриває доступ до купівлі та продажу акцій вітчизняних та іноземних емітентів. Український підрозділ є частиною великого холдингу Freedom Holding Corp., чиї акції лістингуються на біржі NASDAQ.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Високолімітні акаунти та БМ Фейсбук для реклами
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Цікаво та корисно: міжнародний борщ готували на Шепетівщині
Через бажання купити авто і швидко заробити двоє жителів Шепетівщини потрапили у тенета шахраїв
Торгівля у Facebook та Instagram тепер під прицілом податкової
Інвестували у казино: серед жертв столичних шахраїв — жителі Хмельниччини

Читайте у цій рубриці



Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
Переселенці на Хмельниччині та ще у двох областях можуть отримати гроші на оренду житла
70 тисяч гривень доплати для військових «на нулі»: ВРУ ухвалила постанову
FacebookTelegramViberWhatsAppX