Госпітальна рада Шепетівського округу вже має голову

Госпітальна рада Шепетівського округу вже має голову

Сьогодні, 21 грудня, під час установчого засідання госпітальної ради в Шепетівській ЦРЛ відбулися вибори голови. На важливе зібрання приїхали не лише керівники медичних закладів сусідніх районів, а й керівник Департаменту охорони здоров’я Хмельницької облдержадміністрації.

На початку засідання про основні функції та завдання госпітальної ради розповіла Наталія Федів, заступник директора обласного департаменту охорони здоров’я.

Госпітальна рада Шепетівського округу вже має голову

Якщо коротко, то госпітальна рада — це майданчик для переговорів. Вона не ухвалює жодних рішень, а є дорадчим органом. Одне з її завдань — напрацювання варіантів рішень, розробка спільного бачення мережі лікарень госпітального округу в цілому.

Також серед завдань ради — розробка проекту плану розвитку госпітального округу. А отже — визначити, які інвестиції потрібні для того, щоб вивести лікарні на сучасний рівень.

Далі головуючий установчого засідання — директор департаменту Яків Цуглевич — запропонував в якості кандидатури на посаду голови госпітальної ради Валентину Савчук, головного лікаря Шепетівської ЦРЛ. Його пропозицію учасники підтримали одноголосно.

Госпітальна рада Шепетівського округу вже має голову

Нагадаємо, що цьогоріч в березні уряд затвердив перелік та склад госпітальних округів Хмельницької області. Госпітальний округ не буде окремою юридичною особою або окремим рівнем територіальної організації влади, а відіграватиме роль механізму координації та спільного прийняття рішень представниками місцевих органів влади, території яких він охоплюватиме. Межі і склад кожного округу запропоновано Хмельницькою обласною державною адміністрацією, виходячи з критеріїв формування округу, встановлених Порядком створення госпітальних округів. Госпітальні округи створюються як функціональні об’єднання лікарень, розташованих на визначеній території. Заклади охорони здоров’я, охоплені госпітальним округом, залишатимуться у власності і підпорядкуванні місцевих органів влади, що є учасниками госпітального округу.

До складу Шепетівського госпітального округу входять заклади розміщені на території: Шепетівки, Нетішина, Славути, Білогірського, Ізяславського, Полонського, Славутського та Шепетівського районів.

Оптимізація мережі через госпітальні округи дозволить вирішити більшість проблем вторинного рівня медичної допомоги, оскільки збалансовує місцеву автономію та керованість процесу Урядом, а також створить відповідні фінансові стимули.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Очільника громади на Хмельниччині звинуватили у правопорушеннях, пов’язаних з корупцією
Новий очільник ХАС починав кар’єру в Шепетівці
У Шепетівському фаховому коледжі ПДАТУ обирали директора
У Шепетівці громадянам пропонують пройти 8 діагностичних процедур і не тільки
Нардеп Олексій Жмеренецький завітав у Шепетівку з важливою місією
Троє видатних краян Шепетівщини отримали державні нагороди

Читайте у цій рубриці



У сервісних центрах МВС збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів
Ветерани та ветеранки можуть отримати знижки на квартплату та плату за комунальні послуги й опалення будинків
За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
FacebookTelegramViberWhatsAppX