У Вишневому зіграли у жіночо-чоловічий футбол

У Вишневому зіграли у жіночо-чоловічий футбол

Уперше на Хмельниччині відбувся незвичайний турнір з міні-футболу серед любительських команд — Футбольний Врожайний Фестиваль NRG. А точніше 10 команд Шепетівського району зустрілися на футбольному полі у підсумковому фіналі 7 жовтня у селі Вишневе.

У Вишневому зіграли у жіночо-чоловічий футбол

Отож на 9 ранку на сільському стадіоні зустрілися учасники 10-ти дитячих та дорослих місцевих команд з Вербівців, Коськова, Чотирбок, Саверців, Мокіївців, Ленківців, Судилкова та з міста Шепетівки.

У Вишневому зіграли у жіночо-чоловічий футбол

— У такому форматі Хмельниччина вперше проводить фестиваль. На полі грають хлопці та дівчата, отже зустріч гравців товариська. Наступного року думаю, географія цієї спортивної події розшириться, візьмуть участь більше команд. Все таки хотілося б, аби жіночі команди грали не проти чоловічих. Досить несподівано, що на сьогоднішньому турнірі є три команди жіночі, — зауважив заступник голови федерації футболу Хмельницької області Микола Кузнецов.

Надзвичайна для України спортивна подія покликана пропагувати корисне дозвілля, та насамперед нагадати українському суспільству про жіночий футбол.

У Вишневому зіграли у жіночо-чоловічий футбол

Ідея цього фестивалю народилась доволі випадково, коли члени команди допомагали один одному в збиранні врожаю та у вільний час зіграли з місцевими хлопцями в футбол.

У Вишневому зіграли у жіночо-чоловічий футбол

— Не секрет, що ставлення до жіночого футболу в нашій країні, а особливо, в маленьких містечках та селах якщо не негативне, то принаймні доволі насторожене. Футбол все ще вважається чоловічою грою і дівчата, що в нього грають, є предметом щирого здивування і подальшого жвавого обговорення. Наразі ми вирішили таки довести, що футбол — це спорт для кожного. Тому сьогодні на полі кинули виклик місцевим командам — і чоловічим, і жіночим, — розповіли учасниці київської команди «NRG».

У Вишневому зіграли у жіночо-чоловічий футбол

Для гостей спортивного свята працювала вулична кухня від команди небайдужих «Людина з великим серцем». Цього разу волонтери годували рибною юшкою, шашликом, пловом та іншими самколиками. Також поруч діяв благодійний ярмарок, де всі охочі змогли купити іграшки, сувеніри та солодощі. Нагадаємо, що команда «Людей з великим серцем» щоразу всі виручені кошти передає на лікування маленького шепетівчанина Владислава Воробея.

Між іграми учасниці команди «NRG» провели відкриті уроки футболу для дітей та всіх бажаючих. Далі відбулися ігри півфіналу та фіналу.

До п’ятої години переможця підсумкового фіналу було визначено. Отож перше місце дісталося команді села Мокіївців, друге — команді Шепетівки, а третє — команді села Саверців.

У Вишневому зіграли у жіночо-чоловічий футбол

Після оголошення результатів всі команди-учасниці отримали подарунки від обласної федерації футболу та кубки фестивалю «Футбольний Врожай NRG».

 

Жіночий спортивний клуб NRG існує з 2003 року та проводить в Києві активну діяльність зі сприяння розвитку любительського спорту, пропаганди здорового способу життя, захисту прав жінок та гендерної рівності. З ініціативи клубу проводяться змагання у різних містах України, турніри та інші заходи соціального спрямування.Фестиваль Футбольний Врожай NRG проводиться в рамках європейського проекту FARE FootballPeople Action Weeks. FARE Action Weeks (#footballpeople) — європейський проект, що об’єднує футбольні клуби, групи вболівальників, етнічні меншини та спільноти у боротьбі з усіма формами дискримінації в світі. Протягом 2-х місяців жіноча футбольна команда клубу NRG зіграла з місцевими сільськими командами з 3-х областей України задля популяризації жіночого футболу у сільській місцевості та пропаганди здорового способу життя серед жінок. Раніше учасниці команди «NRG» вже зустрілися на полі з командами у селі Блиставиця, Київської області, у селі Білокоровичі, Житомирської області, у селі Требухів, Київської області.

Фотогалерея

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У присутніх одразу заблищали сльози: поетеса із Шепетівщини виступила в Національному музеї літератури України
На Шепетівщині мати відповідатиме за неадекватну поведінку сина на уроці
Добрикався: на Шепетівщині рятувальники отримали незвичайне сповіщення
У Судилкові під час вшанування пам’яті геніального митця збирали гроші на ЗСУ
Попрощалися із загиблим на Донеччині уродженцем Шепетівки
На Донеччині обірвалося життя водія-заправника із Судилківської громади

Читайте у цій рубриці



Самбісти з Шепетівки здобули нагороди чемпіонату України
На Шепетівщині спортивний захід згуртував понад 200 учасників з різних куточків України
У Шепетівській виправній колонії відбувся футбольний матч між командами співробітників та засуджених
Київський півмарафон Незламності шепетівчанка подолала за 1 годину 40 хвилин
Сім’я з Шепетівки посіла третє місце в обласних змаганнях «Тато, мама, я — спортивна сім’я»
Чирлідери Шепетівки вирушили за чемпіонським титулом
FacebookTelegramViberWhatsAppX