Фестиваль «Шепетівка-2018» зібрав кращих шахістів-любителів

Фестиваль «Шепетівка-2018» зібрав кращих шахістів-любителів

Нещодавно Шепетівка радо вітала любителів шахів з різних куточків Хмельницької та сусідніх областей. У місті проходив вже традиційний шаховий фестиваль.

Фестиваль «Шепетівка-2018» зібрав кращих шахістів-любителів

Шаховий фестиваль «Шепетівка-2018», присвячений 27-ій річниці проголошення Незалежності України, складався з 4-ох турнірів: відкритого чемпіонату Хмельницької області з блискавичних шахів, відкритого чемпіонату Хмельницької області з швидких шахів та дитячих турнірів з бліцу та рапіду.

Фестиваль пройшов у дружній атмосфері. Головним суддею чемпіонатів з бліцу та швидких шахів став арбітр ФІДЕ Юрій Пета. Головним суддею дитячих турнірів був Штукун Андрій.

Фестиваль «Шепетівка-2018» зібрав кращих шахістів-любителів

Початок турніру збігся з 70–літнім ювілеєм головного організатора та ідейного натхненника шахових змагань в м. Шепетівка та області, відомого шахового діяча, великого любителя шахів, президента Хмельницької обласної федерації шахів Петра Берези.

На церемонії відкриття турніру щирі слова привітання звучали від міського голови м. Шепетівки Михайло Івановича Полодюка, шахістів шепетівщини та інших регіонів України.

У відкритому чемпіонаті Хмельницької області з блискавичних шахів взяли участь 20 чоловік. Турнір проходив за швейцарською системою у 11 спарених турів. Контроль часу 3 хвилини з додаванням 2 секунд на хід, починаючи з першого. Попри запеклу боротьбу, переможцем з комфортним очковим відривом став шепетівчанин Володимир Янюк, який набрав 18 очок. Друге місце посів майстер спорту з м. Старокостянтинова Андрій Нечаєв (16 очок). Третє місце виборов хмельничанин Олександр Шевчук (15½ очок). Кращим серед ветеранів став представник м. Нетішин Олександр Іванов (11½ очок).

Фестиваль «Шепетівка-2018» зібрав кращих шахістів-любителів

У відкритому чемпіонаті Хмельницької області з швидких шахів взяли участь 26 шахістів. Турнір проводився за швейцарською системою у 9 турів з контролем часу 25 хвилин кожному гравцю до кінця партії та додаванням 5 секунд на хід, починаючи з першого. Хоча боротьба була ще більш напруженою, але перший та другий призери, порівняно з чемпіонатом з бліцу, залишилися не змінними. Події розвивалися наступним чином. Йдучи без поразок, у четвертому турі лідери між собою зіграли у нічию. Потім у 6-у турі шепетівський іспанець Сельва Кало зумів перемоги багаторазового чемпіона Хмельницької області Андрія Нечаєва, чим дуже допоміг Володимиру. Але у 8-у турі вже Володимир, маючи дуже важку ситуацію на дошці, повинен був без тури за три пішака врятуватися у грі з діючим чемпіоном Хмельницької області Михайлом Григорівим, що йому і вдалося: партія закінчилася у нічию. Останній тур ситуації не змінив. Отже переможцем відкритого чемпіонату Хмельницької області з швидких шахів став Володимир Янюк (8 очок). Друге місце посів Андрій Нечаєв (7½ очок). Третє місце виборов представник Житомира міжнародний майстер Володимир Ревуцький (6½ очок), який також став кращим і серед ветеранів. У номінації серед жінок кращою стала Оксана Ткачук з Новограда-Волинського. Кращим серед ветеранів м. Шепетівки став Михайло Авгітов.

Призери відкритих чемпіонатів Хмельницької області з бліцу та рапіду нагороджені дипломами ХОФШ, грошовими призами від спонсорів ХОФШ; медалями, а переможець і кубками від міської ради, а саме від Шепетівського міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». В номінаціях серед ветеранів та жінок кращі нагороджені також грошовими призами від спонсорів ХОФШ, кубками та медалями ГО «Інститут солідарності громад Романа Мацоли».

У дитячих турнірах боротьба була не менш запеклою. В турнірі з бліцу взяли участь 12 юних шахістів, а трійка призерів виглядає наступним чином: 1 місце — Іван Падун (Полонне), 2 місце Ян Гладчук (Полонне), 3 місце — Нікіта Раздобурдін (Чуднів). Кращою серед дівчат стала Анастасія Хлань (Славутський р-н).

Фестиваль «Шепетівка-2018» зібрав кращих шахістів-любителів

У рапіді боротьбу вели 21 юний шахіст. Призерами стали: 1 місце — Ярослав Андрієвський (Чуднів), 2 місце — Ростислав Падурян (Чуднів), 3 місце — Нікіта Раздобурдін (Чуднів). Кращою серед дівчат стала Анжеліка Макєєва з Новоград-Волинського. Кращим серед шепетівчан став Олег Богомолов, який посів 5-е місце.

Фестиваль «Шепетівка-2018» зібрав кращих шахістів-любителів

Призери турнірів нагороджені грамотами ХОФШ та медалями від ГО «Інститут солідарності громад Романа Мацоли». Також переможці турнірів та кращі в номінаціях вибороли кубки від ГО «Інститут солідарності громад Романа Мацоли».

Також на церемонії закриття фестивалю від президента ХОФШ Петра Степановича Берези ветерани, діти та судді були нагороджені пам’ятними грамотами.

Організатори дякують усім небайдужим, які допомогли в проведені даного заходу.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Дівчата з Шепетівки здобули першість на фестивалі легкоатлетичного триборства
Шепетівка приймає тур фестивалю-огляду «Шевченко 4.5.0»
Уродженки Хмельниччини популяризували українську культуру в Німеччині та збирали гроші на ЗСУ
На Шепетівщині під час благодійного фестивалю колядок і щедрівок збирали гроші на ЗСУ
В одні з громад на Шепетівщині вже готуються до знакової події
На Шепетівщині гості фестивалю «КозакСічFest» хвалили особливий куліш та запашну юшку

Читайте у цій рубриці



Самбісти з Шепетівки здобули нагороди чемпіонату України
На Шепетівщині спортивний захід згуртував понад 200 учасників з різних куточків України
У Шепетівській виправній колонії відбувся футбольний матч між командами співробітників та засуджених
Київський півмарафон Незламності шепетівчанка подолала за 1 годину 40 хвилин
Сім’я з Шепетівки посіла третє місце в обласних змаганнях «Тато, мама, я — спортивна сім’я»
Чирлідери Шепетівки вирушили за чемпіонським титулом
FacebookTelegramViberWhatsAppX