У Шепетівському районі оздоровлять понад 500 дітей

У Шепетівському районі оздоровлять понад 500 дітей

12 квітня відбулось засідання оперативного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей в Шепетівському районі у 2018 році. Повідомляє Шепетівська РДА.

Відкриваючи засідання, заступник голови Шепетівської райдержадміністрації Ліліани Танасієнко наголосила, що оздоровлення — це комплекс спеціальних заходів соціального, виховного, медичного, гігієнічного, спортивного характеру, що забезпечують протягом відпочинкової зміни організацію дозвілля дітей та здійснюються в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку. Протягом цього року заплановано належно оздоровити та підготувати до нового навчального року 850 дітей, які навчаються в школах району.

— Однією з умов повноцінного оздоровлення та розвитку дітей є раціональний режим їх перебування в оздоровчому закладі. При складанні режиму мають бути враховані такі фактори, як тематика відпочинкових чи оздоровчих змін, природно-кліматичні умови, санітарно-гігієнічні вимоги, вимоги до харчування та сну дітей. Режим дня має забезпечити дітям максимальне перебування на свіжому повітрі, участь в оздоровчих, фізкультурних і спортивних заходах, достатня тривалість сну та повноцінне харчування, — наголосила заступник голови адміністрації.

Оздоровити дитину можна буде в 23 оздоровчих пришкільних та одному наметовому таборі, у відділенні відновного лікування Шепетівської ЦРЛ, в оздоровчих таборах України. Так, планується оздоровити 80 дітей у таборі «Ювілейний» (Одеська область), 400 у відділенні відновного лікування Шепетівської ЦРЛ.

Про те, як організувати належне оздоровлення дітей у відділенні відновного лікування Шепетівської ЦРЛ, доповіла головний лікар ЦРЛ Валентина Савчук:

— Одним з найважливіших чинників збереження здоров’я та працездатності є правильно організоване харчування, яке сприяє фізичному та розумовому розвитку, зміцнює організм, створює бадьорий настрій. В окремих випадках харчування відіграє роль лікувального фактора (дієтичне, лікувальне харчування), — зазначила посадовець.

Разом з тим, для організації оздоровлення дітей у наметовому таборі потреба у коштах становить 10 тис. грн. (для придбання наметів), у відділенні відновного лікування ЦРЛ — 11 тис. 600 грн. Тому, було прийнято рішення звернутись до селищного та сільських голів ОТГ з пропозицією взяти участь у співфінансуванні заходів оздоровчої компанії.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Шепетівці відбудуться «Завзяті перегони»
На Хмельниччині із палаючої квартири винесли двох дітей
На Хмельниччині цивільна дружина не дає засудженому чоловіку спілкуватися з дітьми
На Хмельниччині мати залишила малих дітей, а сама розважалася з сусідом та його друзями
На Шепетівщині судитимуть винуватця ДТП з 5 загиблими, серед яких 2 дітей
У Шепетівці громадянам пропонують пройти 8 діагностичних процедур і не тільки

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині поліція з’ясовувала причини відсутності деяких учнів у профліцеї
На Шепетівщині нацгвардійці провели «Урок мужності» для школярів
Story-центр у Шепетівці: всеукраїнська ініціатива реалізована у громаді
В Україні стартувала реєстрація для проходження НМТ
Ліцеїсти в Шепетівці відкрили Клуб Легкої Музики (Відео)
Формування критичного мислення у приватних школах
FacebookTelegramViberWhatsAppX