Естафета «Подаруй україномовну книгу рідній бібліотеці» мандрує Шепетівкою

Естафета «Подаруй україномовну книгу рідній бібліотеці» мандрує Шепетівкою

Якщо раптом на вашій сторінці у Фейсбуці вас позначать у дописі зі словами: «передаю естафету», не лякайтеся — то є книжковий флешмоб по-шепетівськи. Автор ідеї — Ігор Волоткевич, учасниками стали всі, кого цей чоловік позначив у дописі.

Виявляється, причиною такої соціальної акції стало просте смс-повідомлення про те, що міська бібліотека № 1 змінила свою адресу, яке отримав пан Ігор. І як годиться по-українськи на новосілля чоловік не міг йти без подарунка.

— Як-не-як НОВОСІЛЛЯ. Бібліотека після ремонту стала більш світлою та просторою. Але, як і тоді, страшний дефіцит УКРАЇНСЬКОГО слова! Тому хочу започаткувати ФЛЕШМОБ: «Подаруй україномовну книгу рідній бібліотеці» і презентував книгу Петра Билини «Війна кличе. Стань переможцем!» Шепетівській міській бібліотеці № 1, — написав у Фейсбуці Ігор Волоткевич 21 липня.

Естафета «Подаруй україномовну книгу рідній бібліотеці» мандрує Шепетівкою

Крім того, чоловік позначив і друзів, яким передав естафету, назвавши її: «Подаруй україномовну книгу рідній бібліотеці».

Естафета «Подаруй україномовну книгу рідній бібліотеці» мандрує Шепетівкою

За останні п’ять днів, які триває «літературна раптівка», міська бібліотека отримала вже понад десяток видань сучасних авторів. Дмитро Пісарцов, Михайло Верхогляд, Славко Кучерук та Віталій Власюк подарували книги: «Листопада кривавого слід» автора Володимира Лукіянчука, «Нація» — Марії Матіос, «Перетворення» — Сергія Жижка, «Чорне сонце» — Василя Шкляра, «АД 242. Історія мужності, братерства та самопожертви», «В’ячеслав Чорновіл» — Василя Деревінського, «Війна кличе. Стань Переможцем» — Петра Билини, два набори книг «Новий заповіт» і «Біблія для діточок».

Естафета «Подаруй україномовну книгу рідній бібліотеці» мандрує Шепетівкою

Крім цього, ще настільну гру Українська революція 1917–1921 років Українського інституту національної пам’яті, також учасники флешмобу передали улюбленій бібліотеці.

Естафета «Подаруй україномовну книгу рідній бібліотеці» мандрує Шепетівкою

Обов’язковою умовою виконання «літературної раптівки» — є фотозвіт передачі книги бібліотеці та поширення його у Фейсбуці. Далі потрібно лише обрати надійного друга і передати йому естафету.

Акція набула популярності вже у обласному центрі, днями Іван Дякун мешканець міста Дніпра подарував книгу Валентина Чемериса «Анна Київська — королева Франції» для Хмельницької міської бібліотеки.

У Шепетівці книжковий флешмоб триває: наразі естафету прийняли Ірина Верхогляд, Євген Ступак, Юрій Кислюк, Тамара Герасимчук.

Акція «Подаруй україномовну книгу улюбленій бібліотеці» насамперед спрямована на популяризацію, як рідної мови, так і читалень. Колись Брати Капранови, під час візиту в Шепетівку, влучно висловилися стосовно бібліотек у райцентрах:

— Й справді, якщо у місті немає бібліотеки, то нам і ніде зустрітися із читачем. Попри те, що в Україні 27 тисяч населених пунктів, на них 15 тисяч бібліотек, тобто більше половини з них не мають бібліотек. А в більшій частині міст і сіл не має вибору між пляшкою та книжкою. І навіть якщо там народиться людина талановита, то в неї нема шансу культурного розвитку.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Заповіднику на Хмельниччині подарували фамільну реліквію барона фон Штейна
«Нашим хлопцям необхідніше»: на Хмельниччині подружжя передало авто для ЗСУ
У Хмельницькому відбудеться зустріч із письменницею Люко Дашвар
Що можна подарувати коханій дівчині на День народження від хлопця
Фотосесія як цікавий подарунок
Землячка відомого співака подарувала його раритетні фото музею на Шепетівщині

Читайте у цій рубриці



Неймовірна ZLATA OGNEVICH разом з талановитими TAYNA і DOMIY завітає у Шепетівку з благодійним концертом
У присутніх одразу заблищали сльози: поетеса із Шепетівщини виступила в Національному музеї літератури України
У Шепетівський парк привезли нові гойдалки і не тільки
У Судилкові під час вшанування пам’яті геніального митця збирали гроші на ЗСУ
Дитячий оркестр із Шепетівщини присвятив виконання «Ой, у лузі червона калина» для ЗСУ
У Шепетівці улюблене місце читайликів зазнало вражаючих змін
FacebookTelegramViberWhatsAppX