Інспектори з праці зачастять до підприємців Шепетівщини

Інспектори з праці зачастять до підприємців Шепетівщини

Сьогодні, 5 вересня, на виконання протокольного доручення голови Хмельницької облдержадміністрації від 16.08.2018 № 25-15/2018-д під керівництвом голови Шепетівської райдержадміністрації Романа Підопригори відбулась нарада з головами ОТГ, в ході якої обговорено питання підвищення рівня заробітної плати та легалізації трудових відносин в районі, наповнення місцевих бюджетів. Про це повідомляє прес-служба Шепетівської РДА.

Аналізуючи виконання доручення голови облдержадміністрації від 08.06.2018 Роман Підопригора зазначив, що пункт щодо збільшення розміру середньомісячної заробітної плати не менше 15 % до рівня квітня поточного року районом виконано на 17,6 %. При цьому середньомісячна заробітна плата у червні склала 7875,5 грн.

Проте залишається актуальним питання легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення. Голова райдержадміністрації наголосив на активізації інспекційних відвідувань інспекторами праці та групами з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення, які створені при ОТГ.

Інспектори з праці зачастять до підприємців Шепетівщини

Зараз район активно долучився до виконання протокольного доручення голови облдержадміністрації від 16.08.2018 № 25-15/2018-д за підсумками обласної наради з питань наповнення дохідної частини місцевих бюджетів, бюджету Пенсійного фонду України, підвищення рівня заробітної плати та легалізації трудових відносин в області. Відповідно до якого необхідно збільшити рівень середньомісячної заробітної плати за серпень 2018 року не менше як на 10 % до рівня червня поточного року, надходження податку на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів та збільшити надходження акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

Довідково

Показники по заробітній платі до минулорічних за липень дорівнюють: фонд оплати праці (30882,0 тис.грн.) збільшився на 67,4 % при зростанні чисельності штатних працівників (4164ос.) на 8,7 відсотки (334 ос.), середня заробітна плата одного працівника (7416,4 грн.) збільшилася на 54 % (2599,2 грн.).

В розрізі галузей за липень 2018 року: сільське господарство — 8109,5 грн. (+68 %), промисловість — 5677,9 грн. (+20 %), будівництво — 5280,2 грн. (+23,9 %).

У січні–серпні 2018 року проведено обстеження щодо легалізації трудових відносин на 143 об’єктах господарювання району. За результатами проведеної роботи з питань легалізації трудових відносин виявлено 117 порушень, у тому числі трудового законодавства — 107, податкового — 10, притягнуто до адміністративної відповідальності 8 осіб. Зареєстровано 6 суб’єктів підприємницької діяльності, роботодавцями укладено 165 трудових договорів з найманими працівниками.

Реалізація вжитих у районі заходів дала змогу вивести з «тіні» 165 осіб.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Шепетівщині вручили державні нагороди родинам загиблих воїнів
Посівна-2024: як справи у аграріїв Шепетівщини
У Славутській громаді податківці обстежували об’єкти торгівлі: про що йшлося
У Шепетівці відкрили Ветеранський хаб
Старокостянтинів отримає додаткові кошти від Уряду
В одній із громад Хмельниччини працює інспекція з паркування: у перший день зафіксували понад сотню порушень

Читайте у цій рубриці



Захисник із Шепетівщини під час виконання бойового завдання втратив усі документи
Учасниці команди центру «Сталеві магнолії» із Шепетівки відвідали тепличні господарства
У Нетішині після допису у фейсбуці дали відповідь, де вигулювати собак
Йому було лише 42: у Шепетівці відбулося прощання із Героєм
Розпочали третій десяток: у пластунів Шепетівки відбулася церемонія заприсяження
У Шепетівці волонтери ярмаркували із актором театру та кіно Михайлом Жоніним
FacebookTelegramViberWhatsAppX