Занепад українського чорнозему або практики господарювання «горе-інвесторів»

Занепад українського чорнозему або практики господарювання «горе-інвесторів»

Хто лише не намагається ошукати наших людей останнім часом: аферисти різних мастей роз’їжджають по країні, проповідуючи «безкоштовний сир» у святій для кожного українця сфері — земельній. Чимало таких шахраїв розвелося і у Шепетівському районі. Дуже вже кортить багатьом якнайшвидше вирвати з рук українців право на володіння землею.

Спритники вдаються до найвитонченіших прийомів: замовляють публікації у впливових газетах, відсилають у громади «агентів» із пачками купюр у валізах. А все з однією метою — укласти договори оренди землі, а згодом бозна-що робити із нею.

Проїжджаючи теренами сіл Шепетівського району, можна побачити силу-силенну неозорих полів, то там, то тут кидаються в очі пейзажі порослої бур’яном чорної ріллі. Земля, котра споконвіку годувала жителів району нині облогує. І проблема одна і та ж — або нікому обробляти, або недобросовісний орендар не виконує своїх обов’язків перед орендодавцями. Уклав договір оренди — і на цьому усе. Ще одним із варіантів розгортання подій може бути недотримання загальних правил у сівозміні, або банальна безвідповідальність та несерйозність так званого «господаря». Головне — це обдурені пайовики, що чекають на продуктивний розвиток їх місцевості, гідну оплату за свою землю та на гарні врожаї.

Якщо сьогодні здійснити перевірку, то виявиться, що величезна кількість земельних ділянок не використовується взагалі, а цьому передували обіцянки від недобросовісного орендаря, запевняння про суперрозвиток місцевого осередку. Натомість пайовики отримують забур’янення, самозасіяні кущові і деревні насадження на їх землі, а горе-орендар вивертав усю душу, щоб змусити віддати в оренду саме йому земельні ділянки. В кінцевому результаті на прохання щодо усунення порушень — розчищення землі від забур’янення, ігноруються орендарем, тому що його уже це не цікавить. Тут і виникає питання використання земельної ділянки за цільовим призначення, адже усі землі, що лугують можуть радувати чудовими врожаями. І саме бездіяльність, забруднення та забур’янення землі тощо є поштовхом для дострокового розірвання договору оренди землі.

Однією із найважливіших умов договору оренди землі є її збереження та використання за цільовим призначенням. Адже не секрет, що в гонитві за прибутками часто-густо недобросовісні орендарі просто знищують надра. Тож варто вимагати відповіді чому раніше засаджені родючі поля радували хорошими врожаями, а сьогодні ви бачите ріллю забур’янену.

Якщо Ви вирішили віддати землю в оренду, то нові угоди із орендарями слід укладати розважливо, без поспіху, уважно перечитуючи кожну сторінку документу, адже від його змісту дуже часто залежить добробут цілих родин і один необачний підпис може поставити його, як мінімум, під загрозу. Отож, вчимось бути мудрими, шляхетними та обізнаними господарями і будьмо успішними власниками своєї землі!

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині жінка перерахувала свої гроші на карту, яку їй продиктував шахрай
На Хмельниччині чоловік, не підозрюючи, напозичався грошей у знайомих
Нетішинка забажала виплати від ЄС та поплатилася
Шахраї вводять в оману людей, використовуючи назву популярного супермаркету
Мешканець Хмельниччини погорів на крипті
Хмельничанка через лежанку для кота втратила всі заощадження

Читайте у цій рубриці



Молоді люди з Шепетівщини скористалися знайденою карткою і за це поплатилися
На Шепетівщині зловмисницю суд звільнив від реального ув’язнення
«Батьківське серце» вручили донечці загиблого Героя з Нетішина
У місті на Шепетівщині відкрили алею на честь загиблих на війні захисників
Малюкам у Славуті реабілітаційну допомогу надає ерготерапевт та фізичний терапевт
У Нетішині організували ярмарок, аби зібрати гроші на пікап для військових
FacebookTelegramViberWhatsAppX