Шепетівський соцстрах гідно виконує статутні завдання

Шепетівський соцстрах гідно виконує статутні завдання

З 1 серпня 2017 року розпочало повноцінно функціонувати Шепетівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області, яке об’єднало виконання функцій у сфері загальнообов’язкового державного соціального страхування як з тимчасової втрати працездатності, так від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань. Нині відділення охоплює місто Шепетівка, Шепетівський та Ізяславський райони.

Сьогодні у відділенні працює 6 осіб.

Шепетівський соцстрах гідно виконує статутні завдання

Валентина Гаврилюк, начальник відділення

Така, здавалось би, незначна кількість спеціалістів забезпечує виконання основних завдань Фонду, серед яких: надання застрахованим особам матеріального забезпечення, страхових виплат, страхових витрат на медичну та соціальну допомогу; організація профілактики нещасних випадків; контроль за використанням коштів Фонду; забезпечення проведення розслідування страхових випадків та обґрунтованості виплати матеріального забезпечення, страхових виплат тощо.

Шепетівський соцстрах гідно виконує статутні завдання

Головний спеціаліст Сергій Лазарєв та страховий експерт Ніна Божок

Усього на обліку у відділенні зареєстровано 4556 страхувальників, а загальна кількість застрахованих сягнула понад 24 тисячі осіб.

За 2017 рік спеціалістами відділення прийнято та опрацьовано 2441 заяву-розрахунок страхувальників для проведення фінансування для надання матеріального забезпечення. За рахунок коштів Фонду здійснено виплати в сумі 14,3 млн грн, у тому числі: допомоги по тимчасовій непрацездатності — 9,2 млн грн; допомоги по вагітності та пологах — 5 млн грн; допомоги на поховання — 107 тис. гривень.

Працівники відділення здійснюють вагомий внесок у вирішення завдань соціального захисту людей з обмеженими можливостями, які втратили свою працездатність на виробництві та потребують особливої уваги. Нині у відділенні перебуває на обліку 349 потерпілих на виробництві та осіб, які втратили годувальника, а саме: 7 осіб з інвалідністю І групи, 34 особи з інвалідністю ІІ групи, 146 осіб з інвалідністю ІІІ групи та 118 потерпілих на виробництві, яким визначено ступінь втрати працездатності без встановлення групи інвалідності, 44 особи, які мають право на страхову виплату в разі втрати годувальника. Всі вони щомісячно та вчасно отримують належні їм страхові виплати та інші види відшкодувань. Розуміючи всю важливість турботи про життя та здоров’я потерпілих на виробництві, про їх соціальний захист, спеціалісти Шепетівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду не залишають поза увагою потерпілих, які переміщуються з тимчасово окупованої території. На сьогодні у відділенні перебуває на обліку 26 таких осіб. Працівниками відділення оперативно вирішуються всі питання, щоб ці громадяни якнайшвидше отримали належні їм відшкодування. Усім внутрішньо переміщеним особам однаково надаються необхідні види соціального забезпечення та належні їм виплати.

Шепетівський соцстрах гідно виконує статутні завдання

Тетяна Ярошенко, головний спеціаліст відділення з питань матеріального забезпечення

За 2017 рік потерпілим на виробництві відшкодовано 4,4 млн грн щомісячних страхових виплат у разі часткової чи повної втрати працездатності. Страхові виплати особам, які мають на це право в разі втрати годувальника, становлять 804,77 тис. гривень. Крім того, відповідно до призначення медико-соціальних експертних комісій потерпілих на виробництві забезпечено виплатами на спеціальний медичний догляд, постійний сторонній догляд та побутове обслуговування на 404,09 тис. гривень. Виплачено допомогу по тимчасовій непрацездатності в сумі 204,6 тис. грн, витрати на лікарські засоби та вироби медичного призначення склали 38,9 тис. гривень. Санаторно-курортним лікуванням забезпечено 6 осіб на загальну суму 53,4 тис. грн, на протезно-ортопедичні вироби та технічні засоби реабілітації використано 117,2 тис. грн коштів Фонду, витрати на придбання пального склали 2,3 тис. гривень.

Загалом на статутні напрями діяльності відділенням у 2017 році витрачено 20,7 млн гривень. Фінансування страхувальників, надання щомісячних страхових виплат застрахованим особам, які отримали травми на виробництві, забезпечення їх необхідними засобами реабілітації, медичним інвентарем та іншими видами допомог проводилося в передбачені чинним законодавством терміни.

Шепетівський соцстрах гідно виконує статутні завдання

Тетяна Ємець та Світлана Закацюра, головні спеціалісти відділення

Безпечні умови праці та відсутність нещасних випадків — основа стабільності будь-якого виробництва, ефективності та продуктивності праці, нормального мікроклімату в колективі. Тому роботодавці та власники підприємств повинні розуміти і вигідно вкладати кошти у створення безпечних умов праці, ніж потім нести значні матеріальні витрати у вигляді штрафів та різних видів виплат. А завдання спеціалістів Фонду — допомагати їм у цьому. Шепетівське відділення проводить семінари, наради та навчання з питань охорони праці. Постійно надаються консультації із розслідування нещасних випадків, оформлення матеріалів розслідування, береться участь у розробленні профілактичних заходів, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів та запобігання нещасним випадкам на виробництві і професійним захворюванням, із підготовки документів для проведення страхових виплат потерпілим, сприяння в отриманні таких документів.

Продовжується тісна співпраця з підприємствами, установами, організаціями щодо організації та провадження дієвих профілактичних заходів.

Загалом, Шепетівським відділенням робиться все можливе для того, щоб Фонд виконував свої функції на високому рівні.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Як COVID-19 змінив систему виплат лікарняних?
Медики у разі інвалідності або смерті від COVID-19 отримають виплати від держави
Чи хворий дотримується призначеного режиму лікування, перевірить комісія із соцстрахування
Понад 15 мільйонів гривень виплатив шепетівський Фонд соціального страхування
Старокостянтинівські правоохоронці викрили держслужбовця, який правласнив 1,6 млн гривень
Начальник обласної поліції вперше зустрівся із громадянами Шепетівщини

Читайте у цій рубриці



Молоді люди з Шепетівщини скористалися знайденою карткою і за це поплатилися
На Шепетівщині зловмисницю суд звільнив від реального ув’язнення
«Батьківське серце» вручили донечці загиблого Героя з Нетішина
У місті на Шепетівщині відкрили алею на честь загиблих на війні захисників
Малюкам у Славуті реабілітаційну допомогу надає ерготерапевт та фізичний терапевт
У Нетішині організували ярмарок, аби зібрати гроші на пікап для військових
FacebookTelegramViberWhatsAppX