Апеляційний суд залишив наркоторговця за гратами

Апеляційний суд залишив наркоторговця за гратами

Апеляційний суд Хмельницької області залишив без змін вирок Шепетівського міськрайонного суду, а апеляційну скаргу обвинуваченого — без задоволення.

Так, вироком Шепетівського міськрайонного суду Ф. визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України та призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, крім житла.

Ф., неодноразово, з метою збуту наркотичного засобу — опію ацетильованого зустрічався із легендованими особами, з якими домовлявся про його продаж. Повідомляв даних осіб про необхідність передачі йому грошових коштів в сумі 400 грн. за придбання наркотичного засобу. Після передання обумовлених коштів, обвинувачений перераховував їх через термінал грошових переказів на рахунок невстановленої досудовим розслідуванням особи, попередньо домовившись із останньою про придбання в неї наркотичного засобу. З’ясувавши місця схову опію ацетильованого, призначав легендованим особам зустріч, де передавав придбаний засіб.

В апеляційній скарзі обвинувачений просив вирок змінити та призначити йому покарання, від відбування якого звільнити на підставі ст. 75 КК України.

Обвинувачений свою вину у вчиненому визнав повністю та підтвердив факт незаконного придбання, зберігання з метою збуту та збут наркотичних засобів. Зазначав, що вживає наркотичні засоби, купував їх у незнайомої особи, яка по мобільному телефону залишала так звані «закладки» в домовленому місці.

Апеляційний суд вказав, що Шепетівський міськрайонний суд ретельно перевірив усі обставини кримінального провадження з метою визначити, чи мало місце підбурювання. Зокрема з’ясовано причини проведення оперативних закупок, ступінь задіяності в них працівників поліції, закупників і характер будь-якого підбурювання або тиску, якому піддавався обвинувачений. Також судом були заслухані з питання підбурювання й закупники, які були піддані захистом та обвинуваченим перехресному допиту.

Тому суд дійшов переконливого висновку про можливість призначення йому покарання лише у виді реального позбавлення волі в межах мінімальної санкції ч. 2 ст. 307 КК України, без застосування ст. 69 та ст. 75 КК України.

Таке покарання, на думку колегії суддів, є необхідним і достатнім для його виправлення та попередження вчинення нових злочинів.

Отже, зазначені в апеляційній скарзі обвинуваченого обставини, на переконання колегії суддів Апеляційного суду Хмельницької області, не дають підстав для перекваліфікації дій обвинуваченого чи пом’якшення призначеного йому покарання.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині засуджений зізнався, що переносив по території колонії наркотики
На Хмельниччині викликали поліцію через «Снікерс»
У сусідній із Хмельниччиною областю зрадник України отримав максимальне покарання
У Хмельницькому поліції довелося замальовувати «рекламу»
На Хмельниччині відеодокази спростували слова обвинуваченого
Засудили жителя Луганщини, якого затримали на хмельницькому автовокзалі

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині підозрюють лікарку у смерті немовляти
На Хмельниччині перед судом постане винуватець ДТП, який нетверезим наїхав на 70-річна пішохідку 
У Хмельницькому молодий водій збив пішохідку
На Хмельниччині засуджений зізнався, що переносив по території колонії наркотики
На Хмельниччині мати залишила малих дітей, а сама розважалася з сусідом та його друзями
На Хмельниччині посадовець вимагав хабарі за утилізацію небезпечних відходів
FacebookTelegramViberWhatsAppX