На Хмельниччині шахраї із-за ґрат ошукували людей

На Хмельниччині шахраї із-за ґрат ошукували людей

До організованої злочинної групи входило 5 осіб: троє з них перебувало в слідчому ізоляторі, а двоє їхніх посібників — на волі. Загалом на рахунку зловмисників близько 20 шахрайств, вчинених у складі групи, а також окремі злочини, вчинені підозрюваними поодинці. Про це повідомлють у Секторі комунікації поліції Хмельницької області.

Працівники Головного управління Нацполіції в Хмельницькій області у співпраці з колегами із пенітенціарної служби вирахували організовану злочинну групу, члени якої впродовж півроку ошукували громадян, які продавали речі через мережу інтернет.

Нагадаємо, на початку року ми вже повідомляли про те, як на Хмельниччині ув’язнений із-за ґрат вів онлайн-діяльність.

До складу групи входило троє підозрюваних, які перебували в слідчому ізоляторі. До речі, один із них — з групи в’язнів, котрі під керівництвом Романа Гадзіни влітку 2015 року втекли під час етапування. Їм допомагали знайомі чоловік та жінка, які перебували на волі.

Зловмисники практично завжди діяли за однією схемою. Шукали в інтернеті оголошення від хмельничан про продаж мобільних телефонів, техніки та інших цінних речей. Потім телефонували продавцю і пропонували зустрітися, щоб подивитися товар. За легендою, потенційний «покупець» знаходився в іншому місці і на зустріч посилав свого знайомого чи знайому із тих членів ОЗГ, які перебували на волі.

Після огляду товару спільник телефонував товаришу і той нібито перераховував гроші на банківську картку потерпілого. Останній насправді отримував смс-повідомлення про надходження коштів. Воно практично не відрізнялось від того, яке зазвичай клієнту присилають банки. Не перевіряючи баланс картки, продавець зазвичай зі спокійною душею віддавав товар, залишаючись у результаті і без техніки, і без грошей.

Нагадаємо, в Шепетівці, 5 березня, шахрай заволодів ноутбуком 17-річної шепетівчанки за допомогою фейкової СМС-ки.

Якщо ж жертва все-таки перевіряла баланс і не бачила надходження грошей, спільник пропонував зателефонувати на номер, з якого надійшло повідомлення. Інший шахрай представлявся працівником банку, щось говорив про збій в програмі і запевняв, що за півгодини гроші будуть на рахунку. І жертва знову ж таки віддавала товар шахраям.

Наразі зловмисникам доведено близько 20 епізодів ошуканства. Також встановлено, що окремі шахрайства вони вчиняли поодинці. Усім п’ятьом оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (Шахрайство, вчинене організованою злочинною групою) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині жінка перерахувала свої гроші на карту, яку їй продиктував шахрай
Жінка з Хмельниччини, отримавши посилання на виплату фінансової допомоги, втратила всі заощадження
Зимова гума
Шахраї зуміли викрасти гроші з картки мешканки Шепетівщини, пропонуючи соцвиплати
На Хмельниччині в’язень напав на співробітника СІЗО
Чоловік із Хмельниччини повівся на акційне пальне і за це поплатився

Читайте у цій рубриці



Біля будинку міського голови вибухнула граната: інцидент у сусідній із Хмельниччиною області
На Шепетівщині дідусь заявив у поліцію про насильство щодо онуки
На Шепетівщині шериф оперативно розкрив кримінальний злочин
На Хмельниччині молодик погрожував своїй бабусі, вимагаючи пенсію
На Шепетівщині двоє вчинили крадіжку в гуртожитку
Жителів Хмельниччини застерігають від нового виду шахрайства
FacebookTelegramViberWhatsAppX