Батькам варто звернути увагу на поставу дітей-школярів

Батькам варто звернути увагу на поставу дітей-школярів

Шепетівське РУ ГУ ДПСС в Хмельницькій області з початком навчального року наголошує, що школярі потребують з боку дорослих контролю за їхніми поставами. В дітей через неуважність батьків проблеми з хребтом можуть призвести до ускладнень, які важко коригувати.

Хвороба починається та прогресує в юності, під час посиленого росту дитини. Зі збільшенням викривлення зростає тенденція до погіршення загального стану дитини.

Якщо дитина чи підліток неправильно сидить за партою чи столом, викривляючись в той або інший бік, то це може призвести до сколіозу. Важливо, щоб дитина сиділа прямо, не згинаючи тулуба, голова злегка нахилена вперед, ноги впираються в підлогу всією ступнею і зігнуті в кульшових, колінних і гомілковостопних суглобах під прямим кутом, спина повинна спиратися на спинку стільця або крісла, а стегна лежати на двох третинах сидіння.

Не можна, щоб дитина сиділа, поклавши одну ногу на іншу, або прибравши ноги під сидіння, адже це призводить до порушення постави.

Особливо потрібно стежити за плечима — вони повинні бути на одному рівні, не можна спиратися на одну руку, лікті повинні лежати на столі.

Меблі, якими користується дитина, повинні відповідати її зросту. Підбирати дитячі меблі слід з урахуванням фізіологічних особливостей і зростання. Причому, це стосується не тільки шкільної парти. Меблі для дошкільнят теж повинні відповідати віку. Тим паче, меблеві компанії, такі як duboff.com.ua, виготовляють якісні меблі за індивідуальними замірами та побажаннями.

Від сумки краще відмовитися на користь рюкзака. Купуючи портфель, вибирайте ранець з лямками з м’якого матеріалу. Так навантаження буде розподілене рівномірно і постава дитини не зіпсується.

Підлітковий вік — складний період життя, коли чадо починає «відбиватися від рук». Замість ранкових спортивних вправ йому хочеться довше поспати, бо він допізна засидівся за комп’ютером. Дівчатка, замість зручного взуття, вимагають туфлі на підборах, носіння яких не дуже корисне для формування правильної постави. Завдання батьків в цей складний період — доброзичливо розказати дитині про причини і наслідки сколіозу.

Харчування дитини має бути збалансованим і повноцінним. Додайте в раціон продукти з кальцієм, який сприяє зміцненню опорно-рухового апарату: вівсянка, соя, мигдаль, сардини, сир, риба, зелень.

Для розвитку правильної постави і профілактики сколіозу необхідний нормальний розвиток м’язового апарату, що досягається виконанням фізичних вправ помірної інтенсивності (ЛФК та фізична праця).

Тому важливо для профілактики сколіозу формування та закріплення стереотипів ведення активного способу життя: з малих років необхідно перебувати в стані руху від 4 до 6 годин на добу, проведення ранкової гімнастики, заняття ходьбою, бігом, плаванням, проведення активного відпочинку — це необхідний кожній дитині руховий мінімум.

Слід зауважити, що більшість захворювань — результат нашої неуважності та недбалого ставлення до власного здоров’я.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Вчитель-пенсіонер бив дітей: інцидент у сусідній із Хмельниччиною області
Як настільні органайзери полегшують шкільне життя дітей
Четверо школярів врятували дівчинку від спроби здійснити самогубство
Трьох школярів, яких розшукували кілька днів, знайшли у ставку: трагедія у сусідній із Хмельниччиною області
В одній із громад Хмельниччини полісмени щодня навідуються у навчальні заклади
Двоє дітей провалилися на крихкому льоду: їх вчасно помітила місцева мешканка

Читайте у цій рубриці



Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
Переселенці на Хмельниччині та ще у двох областях можуть отримати гроші на оренду житла
70 тисяч гривень доплати для військових «на нулі»: ВРУ ухвалила постанову
FacebookTelegramViberWhatsAppX