Опалювальний сезон у Шепетівці обговорювали на колегії у Хмельницькій ОДА

Опалювальний сезон у Шепетівці обговорювали на колегії у Хмельницькій ОДА

ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» не виконує рішення сесії Шепетівської міськради про повернення майнового комплексу громаді міста.

Уже не перший рік у Шепетівці опалювальний сезон розпочинається зі значним запізненням. Як розповів міський голова Шепетівки Михайло Полодюк під час засідання колегії Хмельницької ОДА, швидше за все, цей рік не стане виключенням. Та все ж в місті готуються до початку опалювального сезону 2018–2019 року. Про це пише «Є».

— У Шепетівці 349 багатоповерхівок, у них на 80 % запланованих робіт уже провели. Так само на 80 % навчальні заклади забезпечені стабільним опаленням. Встановлені модульні котельні у всіх комунальних дитячих садочках та лише у 40 % шкіл. Вже виділено 3,5 мільйони на те, щоб закупити ще модульні котельні для шкіл і встановити до початку холодів, — каже міський голова.

За його словами, усі заходи, наради та перемовини із керівництвом ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» не дали результатів. Майно не передали у комунальну власність і багатомільйонний борг досі не погашений.

— Зараз справою займається господарський суд. Там вирішується питання щодо скасування договору концесії. ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» відмовляється передавати майно до вирішення ситуації в суді. Є домовленість про те, що коли майно все ж передадуть, нам сприятимуть у підписанні договору щодо постачання газу. На сьогодні відмова нового керівництва від передачі майна призводить до того, що Шепетівка знову у підвішеному стані, — зазначив Михайло Полодюк.

Додав, що серед 6 тисяч міських квартир, власники 1500 написали заяву і відключились від централізованої системи й перейшли на індивідуальну. Ситуація критична, бо люди не знають чого чекати.

Натомість керівник ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» Олександр Пустовойт каже, що зрив торішнього опалювального сезону стався не через них, а через ПАТ «Шепетівкагаз», які не дали доступу до газоходів. Окрім того, 9 мільйонів гривень боргу не сплатило «Шепетівське підприємство теплових мереж» в якості відшкодування за від’єднанні раніше від мережі об’єкти.

— Є рішення судів, на підставі якого ми відстоюємо свою правову позицію про те, що ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» не було винним у зриві минулого опалювального сезону. Ми проводимо роботу з НАК «Нафтогаз України» щодо отримання договору на постачання газу для опалювального сезону. На підприємстві немає заборгованості по зарплаті та відсутні борги перед «Шепетівкагаз» за транспортування та розподілення газу. Я впевнений, що сезон розпочнеться вчасно — зазначив генеральний директор ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» Олександр Пустовойт.

Опалювальний сезон у Шепетівці обговорювали на колегії у Хмельницькій ОДА

Нагадаємо, що Ше­пе­тів­ка се­ред міст, у яких рі­вень роз­ра­хун­ків за газ теп­ло­пос­та­чаль­них під­при­ємств є вкрай низь­ким, що заг­ро­жує зри­вом опа­лю­валь­но­го се­зо­ну. Про це по­ві­до­мив Мі­ністр ре­гі­ональ­но­го роз­витку, бу­дів­ниц­тва та ЖКГ Ук­ра­їни Ген­на­дій Зуб­ко 25 лип­ня під час се­лек­торної на­ра­ди що­до під­го­тов­ки до опа­лю­валь­но­го се­зо­ну 2018–2019 рр.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



В одній із громад Шепетівщини днями закінчиться опалювальний сезон
Чому опалювальний сезон цього року може закінчитися достроково
У тепломережі роз’яснили ситуацію щодо від’єднання від централізованого опалення квартири у Шепетівці
У ПФУ Хмельниччини розповіли, чи продовжать автоматично субсидії на опалювальний сезон
У Шепетівці розпочали опалювальний сезон
В одній із громад Шепетівщини відзавтра стартує опалювальний сезон

Читайте у цій рубриці



Вплив телебачення на суспільство
Експерти прокоментували ініціативу Кабміну щодо ліквідації КРАІЛ
Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств
З якими хворобами звільняють від мобілізації — повний перелік
Поняття «обмежено придатний» більше не буде, а тим, хто його має, доведеться повторно пройти ВЛК
КРАІЛ готуються ліквідувати: яких змін чекати
FacebookTelegramViberWhatsAppX