Шепетівські військові святкують 50-річчя частини

Шепетівські військові святкують 50-річчя частини

23 серпня військова частина А-2007 (більш відома як «Артбаза») святкує свій ювілей.

Згідно з мобілізаційним планом окружний артилерійський склад озброєння та боєприпасів, який дислокувався у Бродах Львівської області, 23 серпня 1963 року був сформований окружний артилерійський склад озброєння І-го розряду. Вже 21 вересня 1968 року склад переведено на штат 25/571. Дислокувався він у районі м. Тренчин Чехословаччина, де займався забезпеченням військ озброєнням та боєприпасами.

У 1991 році згідно з директивою МО від 14 жовтня 1990 року № 314/3/01410 частина в квітні того ж року передислокувалась в м. Шепетівка Хмельницької області Прикарпатського військового округу.

— Основне завдання нашої військової частини полягає в якісному збереженні озброєння та військового майна, забезпечення заходів живучості та охорони, проведення передпродажної підготовки та утилізації надлишкового озброєння та військової техніки, — зазначив командир в/ч А-2007, підполковник Юрій Болюх.

Місце дислокації військової частини, її інфраструктура (наявність близького розташування залізничної станції — 1400 м, під’їзної залізничної колії, 2-х розвантажувально-завантажувальних рамп, обладнаного завізного сховища, ємністю 50 умовних вагонів) дає можливість оперативно та з мінімальними економниими затратами здійснювати прийом озброєння та військової техніки з військових частин для подальшої передачі до ДП «Шепетівський ремонтний завод» для проведення капітального ремонту та модернізації.

— На базі військової частинини відповідно до покладених на неї завдань створені чотири відділа, — додав командир частини. Вони здійснюють: поточне обслуговування ОВТ; технічне обслуговування ОВТ, ЗІП; зберігання ОВТ, його обслуговування та видача у війська за нарядами довольчих органів; прийом, постановка на довгострокове зберігання ОВТ, корпусу резерву Збройних Сил України з державних підприємств та установ МО України.

З 2014 року по 2016 рік військовою частиною проведені заходи щодо значного переміщення стрілецкої зброї з в/ч А-4176 м. Бахмут, яка дислокується в зоні проведення АТО.

З метою доукомплектування бойових частин, які відновлюють боєздатність відповідно до зав­дань визначених начальником Генерального штабу-Головнокомандувачем Збройних сил України, з військової частини А-2007 до військової частини В-0095 було відряджені шість військовослужбовців. Вони у бойовій частині проявили себе як високоморальні, згуртовані та готові виконувати накази командирів бійці.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Хмельницькому бюджет спрямували на підтримку Сил Оборони
На Хмельниччині десятки тисяч гривень повинен сплатити військовий, який був нетверезим на службі
Роботи так і не були виконані: на Хмельниччині полковника запідозрили у розтраті коштів
Солдат із Шепетівки втік із військової частини
У сусідній із Хмельниччиною області знайшли мікросхеми вартістю понад 65 мільйонів гривень
На Хмельниччині перевізник судився із ТЦК, ОВА та військовою частиною

Читайте у цій рубриці



Вплив телебачення на суспільство
Експерти прокоментували ініціативу Кабміну щодо ліквідації КРАІЛ
Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств
З якими хворобами звільняють від мобілізації — повний перелік
Поняття «обмежено придатний» більше не буде, а тим, хто його має, доведеться повторно пройти ВЛК
КРАІЛ готуються ліквідувати: яких змін чекати
FacebookTelegramViberWhatsAppX