Хто на Шепетівщині отримає «Пакунок малюка»?

Хто на Шепетівщині отримає «Пакунок малюка»?

Вже з 1-го вересня сім’ї Шепетівщини при народженні дитини в пологовому будинку будуть отримувати «Пакунок малюка». Відтак, сьогодні, 16 серпня, відбулося засідання за участі керівного складу Шепетівської ЦРЛ та представників соціального захисту населення, в ході якого обговорювали реалізацію проекту.

— Під час засідання призначили відповідальних осіб за отримання та видачу «Пакунків малюка» та ведення документообліку, — розповідає у телефонній розмові Валентина Савчук, головний лікар Шепетіської ЦРЛ. — Говорили й про прогнозовану кількість пологів до кінця року.

Їх очікують щомісяця в межах 60. Тобто, до кінця року на Шепетівщину потрібно близько 240 «бейбі-боксів».

— 20 червня 2018 року була прийнята Постанова Кабінету Міністрів, якою затверджено порядок надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка», — розповідає Ганна Більчук, виконуюча обов’язки начальника управління соціального захисту населення Шепетівської РДА.

Вартість одноразової натуральної допомоги складає 5 тисяч гривень. Відтак, державою затверджений перелік товарів, які будуть входити до такого пакету. Це — підгузки, вологі серветки, різні пелюшки, дві шапочки, «боді» з коротким рукавом та «боді» з довгим рукавом, штани-повзунки, «чоловічки» з довгим рукавом та штанцями, шкарпетки.

Окрім того, до «пакунку» покладуть термометри для води та тіла, манікюрні дитячі ножиці, прокладки для лактації, кілька ковдр, матрац для колиски, махровий рушник, іграшка-брязкальце, крем, мило-шампунь дитяче. Весь комплект буде упакований в коробку-колиску з міцного картону.

Також у пакеті міститимуться матеріали, які будуть пояснювати, як краще доглядати за малюком.

— Отримати таку допомогу від держави зможуть всі матусі без винятку, незалежно від того, якою за рахунком народиться дитина та, незважаючи на соціальний статус, — пояснює Ганна Більчук.

Єдиним винятком, коли допомога не буде видаватися, стане смерть новонародженого та відмова матір’ю від дитини. Також не отримають пакунок і жінки, які перебувають у місцях позбавлення волі та немовля буде знаходитися в будинку дитини при установі.

Видавати такі пакунки будуть у лікарні при виписці під особистий підпис мами новонародженого. Тому до пологів все ж таки майбутнім батькам варто підготуватися.

Таким чином держава підтримає родини, які через матеріальне становище не можуть дозволити собі придбати якісні речі та засоби догляду за малюком.

Загалом, до Управління соціального захисту населення Шепетівської РДА за допомогою при народженні дитини в 2018 році звернулося близько 160 жінок.

Зі слів виконуючої обов’язки начальника управління, народжуваність останнім часом різко впала. Адже на виплати, які гарантує держава, — 10 320 гривень одноразової допомоги та 860 гривень щомісяця, прогодувати дитя неможливо. Відтак, народжувати стали менше.

Справжній бум спостерігався у 2011 та 2012 роках, коли держава збільшила виплати по догляду за дитиною. Отож, чи підвищить рівень народжуваності така допомога від держави?

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Шепетівці громадянам пропонують пройти 8 діагностичних процедур і не тільки
У Шепетівці вшанували велич духу Великого Кобзаря
У Шепетівці відкрили Ветеранський хаб
У Нетішинській громаді попіклувалися про захист соціально незахищених мешканців
У 2024 році вміст «пакунку малюка» стане більш раціональним
Аграрії Шепетівщини підсилили мобільні вогневі групи ППО

Читайте у цій рубриці



Укрзалізниця на період шкільних весняних канікул призначає додаткові рейси: деякі курсуватимуть через Хмельниччину
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Прогнози невтішні. Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай
Сезон пожеж: рятувальники закликають не спалювати суху траву
У сусідню з Хмельниччиною область приїхав головний рабин України
КРАІЛ повідомила які заборони введено для реклами азартного бізнесу
FacebookTelegramViberWhatsAppX