У Шепетівці пройшов «Тиждень підтримки грудного вигодовування»

У Шепетівці пройшов «Тиждень підтримки грудного вигодовування»

Щорічна літня акція «Тиждень підтримки грудного вигодовування» в усьому світі проводиться, починаючи з 1-го серпня. Дата проведення «Тижня підтримки грудного вигодовування» обрана невипадково, цього дня в 1990 році була прийнята Декларація про захист, заохочення та підтримку грудного вигодовування. Цю Декларацію підписали 32 країни і 10 агентств ЮНІСЕФ. У розмові Галина Петрова, лікар-неонатолог акушерсько-гінекологічного відділення Шепетівської ЦРЛ розповіла про переваги грудного вигодовування. Незайвим буде і нагадати про вітаміни які можна пити при годуванні груддю.

— Жіноче молоко являє собою щось більше, ніж просту комбінацію поживних речовин. Це не тільки їжа, а й цілюща рідина, яка виконує як захисну так і імуномодулюючу функцію. А для жінки годування грудьми — профілактика онкологічних захворювань.

Молодим мамам в перші дні після пологів доводиться допомагати розпочати годувати своїх малюків? Адже встановлення такого першого контакту дуже важливо.

 — Так, в перші дні після пологів виробляється густе жовтувате або прозоре молоко, яке називається молозиво. В молозиві міститься величезна кількість антитіл та імуноглобулінів, що забезпечують захист від інфекцій. А ще молозиво дуже поживне, тому навіть невелика його кількість може забезпечити дитину харчуванням. На 3–14 день після пологів молозиво переходить в зріле молоко. Зріле молоко — це молоко, при появі якого говорять «прибуло молоко». Розпочинається грудне годування приблизно через 30 хвилин після народження. При годуванні груддю між мамою і дитиною встановлюється теплий тісний контакт, що зберігається протягом усього життя. Викладення дитини на груди матері відразу після народження, контакт «шкіра до шкіри», сумісне перебування в палаті матері та дитини, годування дитини за її вимогою — все це фактори, що сприяють кращій лактації та є запорукою успішного годування грудьми в подальшому. Весь медичний персонал акушерсько-гінекологічного відділення Шепетівської ЦРЛ володіє навиками стосовно практики грудного вигодовування.

Які переваги грудного вигодовування?

 — Грудне молоко сприяє кращому нервово-психічному та фізичному розвитку дитини. Воно майже стерильне і має постійну температуру. Отже, завжди готове до вживання, майже безкоштовне. Та попри всі переваги періодично зустрічаються труднощі грудного вигодовування: плоский і втягнутий сосок, недостатня кількість молока, болючість сосків, запалення та інше. Але це лише перепони до успішного грудного вигодовування, які допоможуть вам здолати кваліфіковані спеціалісти.Звичайно, при недогодовуванні дитини, я як неонатолог, не можу допустити голодування. Бо дефіцит білка в ранньому віці негативно впливає на формування органів та систем. Якщо є показання до догодовування дитини адаптованою сумішшю, то це відбувається альтернативним методом з ложечки, не відміняючи при цьому смоктання грудей.Бажаю всім молодим матерям насолоджуватися цим чудовим періодом в їхньому житті, отримувати позитивні емоції і бути щасливими жінками.

Дякую за розмову.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Шепетівці громадянам пропонують пройти 8 діагностичних процедур і не тільки
Всесвітня продовольча програма підтримує шкільне харчування на Хмельниччині
Важливість здорового дитячого харчування та його вплив на здоров’я у дорослому віці
На Хмельниччині засудженому надіслали банку дитячого харчування, а решті — підозрілі продукти
В Україні батьки можуть отримати набір для немовлят від благодійників
Чим заборонено годувати малюків у дитсадках Шепетівщини

Читайте у цій рубриці



Вплив телебачення на суспільство
Експерти прокоментували ініціативу Кабміну щодо ліквідації КРАІЛ
Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств
З якими хворобами звільняють від мобілізації — повний перелік
Поняття «обмежено придатний» більше не буде, а тим, хто його має, доведеться повторно пройти ВЛК
КРАІЛ готуються ліквідувати: яких змін чекати
FacebookTelegramViberWhatsAppX