На Шепетівщині цьогоріч вродили сливи

З цієї радісної нагоди ми підготували для наших читачів найсмачніший рецепт сливового десерту на зиму. Рецепт шоколадного варення з цими фруктами перевірений, тому, господиньки Шепетівщини, не гайте часу запасайтеся інгредієнтами та пильнуте аби сливи не перезріли.

Оригінально зварити сливове варення не просто, та є рецепт для цих плодів з шоколадом, який вдається у всіх господинь. За умови чіткого дотримання інструкції.

Інгредієнти:

  • сливи твердих сортів — 2 кг,
  • цукровий пісок — один кілограм,
  • ванільний цукор — 10 грам (можна замінити ваніліном — 2 г),
  • какао-порошок — 35 г.

Покрокове приготування слив в шоколаді

  1. Сливи очистіть від кісточок, засипте 0,5 кг цукру. Залишити все це на ніч, аби плоди пустили сік.
  2. Вранці додайте залишок цукрового піску та какао. Все добре перемішайте, поставте на повільний вогонь. Варіть протягом години, важливо постійно помішувати, щоб варення не пригоріло. Краще кілька разів довести до кипіння і вимкнути.
  3. Вже готовий десерт гарячим розкладіть у скляні банки, далі закатайте кришками. Банки з варенням накрийте ковдрою, і тільки після охолодження віднесіть на зберігання у прохолодне місце.

Таким шоколадно-сливовим десертом можна взимку побалувати не лише себе, а й пригостити гостей. Крім того, шоколадне варення зі сливами можна використовувати в якості начинки та поливки до бісквіту та іншої випічки.

Поділитися посиланням



Реклама



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


Теґи публікації



Вам також може бути цікаво



Читайте у цій рубриці