У Будинку культури Клубівки виступав Олександр Малінін

У Будинку культури Клубівки виступав Олександр Малінін

Культпрацівники Клубівського будинку культури, що в Ізяславському районі, кажуть, видатний співак приїздив у їхнє село у роки, коли Георгій Кірпа вже добряче вклав у розвиток інфраструктури. Перший капітально відремонтований об’єкт став сільський Будинок культури.

Якщо будь яке помешкання починається з меблів у прихожій то, звичайно, заклад культури починається із вестибюлю. Він у сільському клубі облаштований, наче у столичному театрі.

У Будинку культури Клубівки виступав Олександр Малінін

Подбали під час реконструкції також і про вигоди. Вони — не на вулиці, а у приміщенні, щоб і сельчанам комфортно, і перед зірками естради — не соромно.

У Будинку культури Клубівки виступав Олександр Малінін

Роботи завершилися у 2003-му, а новий 2004-й рік діти села зустрічали у новому відремонтованому Будинку культури. Меблями, небаченої селянами розкоші, яких не придбаєш у магазині, дуже вдало обставили приміщення сільського закладу. Велика актова зала на кілька сотень місць, сцена зі спеціальним покриттям для хореографії, окрема гримерка — все для прийому артистів.

У Будинку культури Клубівки виступав Олександр Малінін

— Раніше до нас навідувалися артисти України, особливо заслужені. Коли відкрили Будинок культури, то Георгій Кірпа й самого Олександра Малініна привозив. Виступав одного разу й Василь Зінкевич. Він же наш земляк, з сусіднього села, міг би й частіше з концертами до нас приїжджати, — розповів Олександр Янчук, художній керівник Клубівського Будинку культури.

У Будинку культури Клубівки виступав Олександр Малінін

Зі слів пана Олександра, Василь Зінкевич навчався саме у Клубівській школі, хоча й жив у сусідніх Васьківцях.

— Останній, хто співав на нашій сцені, — заслужений артист України Роман Рудий. Я навіть дві пісні написав для нього «Життєва дорога» та «Руки мами». Добре було б, аби він їх записав, — додав художній керівник.

Наразі серед визначних колективів закладу культури — народний хор імені Георгія Кірпи. Серед Його учасників переважно жителі Клубівки. Головна солістка — пані Ліна — працює в місцевому магазині. Керівник хору Антоніна Лукаревська приїздить з Ізяслава на репетиції колективу.

— Цей хор є нашою перлиною, адже бере участь у різник фестивалях. І місця призові займає, — зазначив Олександр Янчук.

Окрім того, в Будинку культури проводять заходи й для молоді. Найбільше користується попитом відеодискотека. На другому поверсі діє більярдна.

— Тридцять шість тисяч гривень коштував цей англійський більярд свого часу. Його спеціально замовили для нашого клубу. Погляньте, якої чудової якості, стільки років минуло, а й досі, як новий, — зауважив працівник культури.

А розцінки на більярд доволі низькі — година гри коштує всього-на-всього 20 грн.

У Будинку культури Клубівки виступав Олександр Малінін

Всю розкіш, якій посприяв меценат села Георгій Кірпа, насамперед, спрямовано на майбутнє села — молодь. Було б оманою писати про всі ці речі, не поцікавившись саме у школярів про те, чи мають намір вони розвивати своє рідне село? Нам пощастило їх зустріти саме у Будинку культури, вони репетирували виступ до випускного вечора.

— Звісно, хочеться сюди повернутися після інституту. Але що тут робити? Хіба що підприємництвом якимось зайнятися, — щиро розповів одинадцятикласник.

У Будинку культури Клубівки виступав Олександр Малінін

Але культурні заходи в селі проводяться. Навіть у офіційний вихідний (День Конституції України, коли перебували у відрядженні в селі, — Авт.) йшла підготовка до святкування Івана Купала. Художній керівник разом із вокалістами репетирували концертні номери. Це одне з небагатьох народних святкувань, коли селяни збираються на березі річки Горинь і згадують про кращі часи. Інші загальні свята — престольний празник Косми та Дем’яна (у листопаді) та день смерті головного мецената села Георгія Кірпи (у грудні).

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


2 коментарі до статті «У Будинку культури Клубівки виступав Олександр Малінін»

  1. Василь Лешкевич коментує:

    Цеж додуматись до такого , що день смерті – свято: “Інші загальні свята — престольний празник Косми та Дем’яна (у листопаді) та день смерті головного мецената села Георгія Кірпи (у грудні)”.

    • Любовь коментує:

      Теж звернула на це увагу


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Шепетівка приймає тур фестивалю-огляду «Шевченко 4.5.0»
Юнак із Шепетівки здобув для України першу медаль на чемпіонаті Європи зі снукеру
Землячка відомого співака подарувала його раритетні фото музею на Шепетівщині
Нацисти 80 років тому спалили село на Шепетівщині
На Горині знайшли прихисток сотні пернатих зимівників
У Шепетівці завдяки мистецькій ініціативі зібрали гроші для підсилення Сталевого кордону

Читайте у цій рубриці



Вплив телебачення на суспільство
Експерти прокоментували ініціативу Кабміну щодо ліквідації КРАІЛ
Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств
З якими хворобами звільняють від мобілізації — повний перелік
Поняття «обмежено придатний» більше не буде, а тим, хто його має, доведеться повторно пройти ВЛК
КРАІЛ готуються ліквідувати: яких змін чекати
FacebookTelegramViberWhatsAppX