У Шепетівці відзначили 85-річний ювілей УТОСу

У Шепетівці відзначили 85-річний ювілей УТОСу

4 червня Шепетівська територіальна первинна організація УТОС урочисто відзначила 85-ту річницю створення Всеукраїнської організації інвалідів «Українське товариство сліпих». З нагоди даної події на святкування завітали поважні гості: народний депутат України Роман Мацола, заступник голови Шепетівської райдержадміністрації Ліліана Танасієнко та Шепетівський міський голова Михайло Полодюк. Про це повідомляє Шепетівська РДА.

У своєму виступі Ліліана Петрівна подякувала членам організації за активну громадську роботу.

— Ви — люди, які перемогли, ви — приклад для багатьох українців, як не зневіритись, не здатись та не опустити руки. Ми вами пишаємось і гордимось. Дякую за те, що ви даєте можливість людям, які перебувають поруч, відчувати себе достойно. Така поважна річниця — 85-річчя організації, говорить сама за себе. Це роки невтомної, складної та відданої праці задля інших людей, для того, щоб їхнє життя було повноцінним. Ви втілюєте хороші ідеї та досягаєте поставлених цілей, — сказала заступник голови райдержадміністрації.

Вона також запевнила присутніх, що органи виконавчої влади робитимуть все від них залежне, щоб втілити заходи, метою яких є полегшення життя людей з інвалідністю.

— Захоплююсь Вашою силою духу, терпінням і незламністю. Ви — найбільша мотивація для всіх нас! — підсумувала Ліліана Танасієнко.

Під час заходу було відмічено, що головним завданням, яке стоїть перед суспільством — це забезпечення гармонійного входження людей з особливими потребами в звичайне, повсякденне життя, створення комфортних умов перебування осіб із інвалідністю у соціальних закладах, на вулиці, громадському транспорті.

За активну участь у громадському житті Шепетівська територіальна первинна організація УТОС була відзначена грамотою та цінним подарунком Шепетівської районної державної адміністрації та районної ради.

Довідково

Створене 4 червня 1933 року Республіканське об’єднання інвалідів по зору виросло до потужної, впливової громадської організації. Нині УТОС спільно з органами державної влади захищає права та інтереси незрячих, допомагає в здійсненні трудової та медичної реабілітація, турбується про добробут та інтеграцію в суспільство осіб з обмеженими фізичними можливостями.

На Шепетівщині товариство налічує близько 300 людей з вадами зору. На базі організації даній категорії надається низка соціальних послуг.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Шепетівці відкрили Ветеранський хаб
Аграрії Шепетівщини підсилили мобільні вогневі групи ППО
Хай буде світлою пам’ять усіх захисників: на Шепетівщині рідні загиблих на війні отримали нагороди
У Шепетівці військовим медикам вручили подарунки і грамоти
Рідним загиблих Героїв із Шепетівщини вручили державні нагороди
Родині загиблого Героя з Шепетівки вручили орден «За мужність»

Читайте у цій рубриці



Вплив телебачення на суспільство
Експерти прокоментували ініціативу Кабміну щодо ліквідації КРАІЛ
Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств
З якими хворобами звільняють від мобілізації — повний перелік
Поняття «обмежено придатний» більше не буде, а тим, хто його має, доведеться повторно пройти ВЛК
КРАІЛ готуються ліквідувати: яких змін чекати
FacebookTelegramViberWhatsAppX