Шепетівські депутати направлять у Верховну Раду «план боротьби з олігархією»

Шепетівські депутати направлять у Верховну Раду «план боротьби з олігархією»

У четвер, 24 травня, під час чергової сесії міської ради депутати розглянули ряд важливих питань, серед яких переважали земельні.

На початку пленарного засідання секретар міської ради Микола Кикоть, як годиться, зачитав запити депутатів.

Шепетівські депутати направлять у Верховну Раду «план боротьби з олігархією»

Серед актуального — стан виконання Громадського бюджету, а саме терміни реалізації проектів-переможців. Депутат Валентина Прохорчук зареєструвала запит, щодо заборони торгівлі у несанкціонованих місцях на відрізку вулиці Героїв Небесної сотні 25–29. Її колега по депутатському корпусу — Юрій Шайнога — надіслав на розгляд сесії міськради запит щодо встановлення об’єктів зниження швидкості на вулицях міста.

Далі депутати перейшли до розгляду питань порядку денного. Першим народні обранці підтримали звернення до Верховної Ради України, щодо ухвалення Антиолігахічного пакету докорінних перетворень — автор проекту Богдан Одуд. Доповідав щодо звернення депутат Михайло Верхогляд.

Шепетівські депутати направлять у Верховну Раду «план боротьби з олігархією»

У зверненні йдеться:

Єдиний шлях подолати олігархію — це запровадити в життя Антиолігархічний пакет докорінних перетворень, майже всі законопроекти якого зареєстровані у Верховній Раді.1. Повернення капіталів з офшорів i ліквідація схем виведення грошей з України: «Про денонсацію Конвенції між Урядом України і Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи та Протоколу до неї» № 0001–1 від 02.12.2014; «Про повернення капіталів, що перебувають та зареєстровані в Республіці Кіпр, офшорних зонах та інших юрисдикціях, звільнених від подвійного оподаткування, або тих, що мають пільговий режим оподаткування» № 1112 від 28.11.2014.2. Демонополізація та ліквідація олігархічної моделі економіки: «Про ліквідацію приватних монополій» № 1109 від 28.11.2014.3. Заборона приватизації стратегічних підприємств: «Про внесення змін до Закону України «Про приватизацію державного майна» (щодо мораторію на приватизацію державного майна до стабілізації ситуації у державі)» № 2424а від 21.07.2015.4. Деолігархізація енергетики та справедливі тарифи: «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо забезпечення енергетичної безпеки України)» № 6341 від 11.04.2017; «Про внесення змін до Закону України «Про ринок природного газу» (щодо особливостей функціонування газорозподільної системи)» № 6583 від 12.06.2017; «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку використання природного газу, видобутого на території України» № 2408а від 17.07.2015.5. Земля — власність нації: «Про заборону торгівлі землею сільськогосподарського призначення» № 2906 від 19.05.2015.Ці законопроекти спрямовані на підрив самих основ олігархічного ладу в Україні.

Але в розгляді земельних питань депутати таки «розійшлися» в своїх думках. Зокрема, за проект рішення «Про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок згідно із ст. 118, 121 Земельного кодексу України» надійшла пропозиція голосувати по пунктах, оскільки не всі у списку є учасниками АТО, дехто є учасниками інших бойових дій. Але голосування згідно з пропозицією не пройшло. Водночас голосування за проект у цілому також не отримало необхідної кількості голосів депутатів.

Шепетівські депутати направлять у Верховну Раду «план боротьби з олігархією»

Іншим питанням, що викликало жваве обговорення, — продаж ділянки площею 1024 квадратні метри на вулиці Митрополита Шептицького, 6-А. Запропонована оціночна вартість землі — всього 37 тисяч 110 грн. Депутати не підтримали даний проект рішення через занижену вартість. Категоричними були депутати й щодо інших проектів продажу земельних ділянок.

Розглянули в ході пленарного засідання і проект рішення щодо переліку земельних ділянок у Шепетівці, право власності на які буде реалізовано через аукціон. Вони знаходяться на вулицях — Промисловій, 400-річчя Шепетівки та Героїв Небесної сотні.

На сесію із 34 депутатів прийшли всього 24 та міський голова.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Громада на Шепетівщині спрямувала чималу суму для п’яти військових частин
Мер одного з міст Шепетівщини повідомив про шахраїв
У Шепетівці одне з найстаріших приміщень підлягає приватизації
Служитимуть всі. Яким буде новий закон про мобілізацію?
У Нетішині під час сесії позитивно вирішилося лише одне питання
На Шепетівщині учні ліцею сподіваються, що зможуть завершити навчальний рік у новому корпусі

Читайте у цій рубриці



За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
Переселенці на Хмельниччині та ще у двох областях можуть отримати гроші на оренду житла
FacebookTelegramViberWhatsAppX