«Старокостянти­нівський молочний завод» боргує селянам мільйони гривень

«Старокостянти­нівський молочний завод» боргує селянам мільйони гривень

Господарський суд Хмельницької області розглядає низку позовів до «Старокостянтинівського молочного заводу», який входить в структуру «Укрпродукт Груп», щодо несплати підприємством коштів за поставлене молоко селянами з трьох областей — Хмельницької, Житомирської та Рівненської.

Про це йдеться в матеріалах Реєстру судових рішень. Зокрема, найближчим часом — у квітні та травні розглядатимуть 3 справи щодо стягнення зі «Старокостянтинівського молочного заводу» суми в розмірі понад 14,5 мільйонів гривень. Загальна сума боргу становить 22,8 мільйонів гривень.

Позивачем у цих справах виступає Перший національний аграрний кооператив (ПНАК), до складу якого входить майже 26 тис. господарств.

ПНАК звертає увагу суду, що завод ухиляється від погашення боргу, щодо нього відкрито ряд виконавчих проваджень. На думку позивача, необхідно накласти арешт на грошові кошти підприємства, що знаходяться у всіх банківських або інших фінансових установах.

— Між «Старокостянтинівським молочним заводом» та Першим національним аграрним кооперативом були укладені договори на поставку молока. За період з лютого по листопад 2017 р. на завод було поставлено селянське молоко на суму 109,4 млн грн. Однак завод сплатив не всю суму. На сьогодні підприємство заборгувало кооперативу і селянам 22,8 млн грн, — розповіли про ситуацію в ПНАК.

Як вирішиться питання зі заборгованістю — покаже час. Проте, члени кооперативу застерігають управлінців заводу-боржника від такої ж долі, яка склалася у ТОВ «Білогір’я молокопродукт».

— Що чекає на тих, хто заборгував селянам та кооперативу чесно зароблені гроші з молока добре знають на «Білогір’я молокопродукт». Після довгих акцій протесту та судових справ підприємство було змушено зупинити свою роботу. Така доля чекає і на «Старокостянтинівський молочний завод»! Не можна просто прикарманити десятки мільйонів гривень селян і залишитись без покарання!! — йдеться на Фейсбук сторінці ПНАК.

Нагадаємо, ще в грудні минулого року через невчасні розрахунки се­ля­ни, чле­ни «Пер­шо­го національного аг­рарно­го ко­опе­ра­ти­ву» поб­ли­зу офі­су ПНАК, що на Старокос­тянти­нівсь­ко­му шо­се у Ше­пе­тів­ці, перекрили дорогу. Про­тес­ту­валь­ни­ки ви­ма­га­ли від керів­ниц­тва ко­опе­ра­ти­ву роз­ра­хун­ку за зда­не молоко. Тоді селяни з керівництвом кооперативу досягли домовленості.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині оштрафували жінку, яка продавала молоко та сир біля магазину
Боржникам знову відключатимуть газ, світло й воду: аналітики пояснили, хто уникне штрафів
В Україні може бути дефіцит важливого продукту
У селах Шепетівщини добряче попрацювали на Перемогу
«Дорога» гостя захотіла бути красивою: інцидент у сусідній із Хмельниччиною області
На Хмельниччині бухгалтерка «назбирала» податкового боргу на мільйони гривень

Читайте у цій рубриці



За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
Переселенці на Хмельниччині та ще у двох областях можуть отримати гроші на оренду житла
FacebookTelegramViberWhatsAppX