У Шепетівці про безпритульних тварин говорили на сесії

У Шепетівці про безпритульних тварин говорили на сесії

Відповідний проект рішення «Про затвердження Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у м. Шепетівка на 2018–2020 роки» розглянули під час чергової сесії міської ради 5 квітня.

Увагу влади міста на проблему безпритульних тварин неодноразово привертали активісти та зоозахисники. Останні приходили навіть на прийом до міського голови, аби обговорити шляхи зменшення чисельності «Бровків» та «Мурчиків» гуманними методами. На розгляд сесії управління житлово-комунального господарства та регулювання земельних відносин міськради підготувало відповідну програму.

У ній йдеться, що одним із важливих критеріїв приналежності до європейської цивілізації є ставлення суспільства до тварин. Необхідність розроблення міської програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у Шепетівці на 2018–2020 роки викликана великою кількістю безпритульних тварин, що може призвести до поширення інфекційних та паразитарних хвороб серед людей, джерелом збудників яких є тварини (собаки, коти), погіршення санітарно-епідеміологічного стану міста, якості життя мешканців та гостей міста, загибелі тварин і жорстокого поводження з ними. Масова стерилізація безпритульних тварин забезпечить стійку динаміку зниження їхньої чисельності до мінімального рівня, необхідного для міського середовища. Крім того, потрібно проводити широку агітацію серед власників тварин про необхідність стерилізації своїх підопічних.

Відповідно до цієї програми, безпритульні тварини, що пройшли стерилізацію, вакцинацію, реєстрацію можуть бути передані на утримання любителям тварин.

— Юридичний відділ вивчав цю проблему, ми цікавилися, як в інших містах України регулюється чисельність безпритульних тварин гуманними методами. Як повідомляють на своїх сайтах зоозахисники, на жаль, стерилізація не дає повної гарантії зменшення популяції. Вона дієва лише у випадку стерилізації 70–80 % безпритульних тварин. Крім того, випуск у навколишнє середовище стерилізованих самок є також явищем небезпечним, оскільки останні можуть проявляти агресію, — зауважила Ганна Бабась, начальник юридичного відділу.

Також під час сесії зазначалося, що однією з причин збільшення популяції безпритульних тварин у місті є безвідповідальне ставлення до них власників (тварини виявляються викинутими, кинутими в місцях продажу), відсутності в місті служби пошуку тварин, які загубились.

Необхідну для міста програму таки підтримала депутатська більшість. А ось притулок для хвостатих безхатьків створять лише у 2019–2020 роках. До того часу виконавці програми будуть моніторити ситуацію.

Виконавцем «Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у м. Шепетівка на 2018–2020 роки» є виконавчий комітет Шепетівської міської ради та комунальне підприємство «Шепетівське ремонтно-експлуатаційне підприємство» на період до визначення виконавця послуг щодо регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Шепетівці собаки ледве не відгризли дитині палець
У громаді на Шепетівщині почали безкоштовно стерилізувати безпритульних тварин
У громаді на Шепетівщині назвали головну причину зростання кількості безпритульних тварин
У Шепетівській громаді прийняли бюджет на 2024 рік
Реєстр домашніх тварин запрацює в Україні
Як вибрати парову модель ТОП-рейтинг автоклавів

Читайте у цій рубриці



За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
Переселенці на Хмельниччині та ще у двох областях можуть отримати гроші на оренду житла
FacebookTelegramViberWhatsAppX