Головний лікар ПМСД із Шепетівки запозичував медичний досвід у Литві 

Головний лікар ПМСД із Шепетівки запозичував медичний досвід у Литві 

25–29 березня 2018 року українська делегація, до складу якої увійшли представники Хмельницької, Київської та Полтавської обласних державних адміністрацій, керівники закладів охорони здоров’я, взяли участь у тренінгах Центру Регістрів Литовської Республіки. В складі Хмельницької делегації — Андрій Нечипорук, головний лікар КЗ «Шепетівський Центр первинної медико-санітарної допомоги». Про це повідомляє Шепетівська РДА.

Міністерство закордонних справ Литовської Республіки в рамках програми розвитку співробітництва та сприяння демократії за 2017 рік, що відповідає напрямам політики розвитку та співробітництва на 2017–2019 роки Литовської Республіки, впроваджує практику зміцнення адміністративного та інституційного потенціалу з метою сприяння здійсненню реформ, пов’язаних з Угодою про асоціацію, підписаною між Європейським Союзом та Україною.

Стосовно цього Державне підприємство «Центр Регістрів Литви» впроваджує проект № P2017-VB-UA-089 «Заснування адресного реєстру та розвиток виконавчого провадження інформаційної системи в Україні» (далі — Проект). Проект реалізується в рамках співпраці за проектом № K2016-VB-UA-175 «Підтримка у створенні стабільної системи реєстрів в Україні», впровадженому в 2016 році.

Під час тренінгу делегація була ознайомлена з Центром Регістрів, його функціями, основними реєстрами та інформаційними системами. Було представлено детальні презентації щодо створення, управління, розробки адресного реєстру та обговорено інші важливі питання. Крім того, членів делегації було детально ознайомлено з діяльністю державної служби крові, лікувально-профілактичних закладів первинної, вторинної та третинної медичної допомоги, Державного центру «SMCA» (аналог Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками), Державної служби акредитації та здійснення нагляду за здоров’ям при МОЗ Литви.

Очікується, що передача досвіду Литви Україні допоможе забезпечити більш широке розповсюдження та доступність інформації для різних груп населення і стане основою для створення стабільної державної системи реєстру та організації медичної допомоги в Україні.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Хлопців і дівчат золотого віку з Хмельниччини за підтримки США вчитимуть важливих навичок
На Шепетівщині «гуляє» парвовірусна інфекція
У Шепетівці громадянам пропонують пройти 8 діагностичних процедур і не тільки
Депутатку місцевої ради на Хмельниччині оштрафували
Викладачі Хмельниччини опановують методику викладання міжнародної програми з підприємництва
ПМСД на Хмельниччині порушило законодавство та неефективно витратило 13 млн грн

Читайте у цій рубриці



Вплив телебачення на суспільство
Експерти прокоментували ініціативу Кабміну щодо ліквідації КРАІЛ
Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств
З якими хворобами звільняють від мобілізації — повний перелік
Поняття «обмежено придатний» більше не буде, а тим, хто його має, доведеться повторно пройти ВЛК
КРАІЛ готуються ліквідувати: яких змін чекати
FacebookTelegramViberWhatsAppX