Майже 6 мільйонів гривень сягає борг із заробітної плати

Майже 6 мільйонів гривень сягає борг із заробітної плати

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника в економіці Хмельницької області (по юридичних особах та відокремлених підрозділах юридичних осіб із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб) у лютому 2018 р. становила 6419 грн, що в 1,7 раза вище рівня мінімальної заробітної плати (3723 грн), проте на 18,0 % нижче, ніж у середньому по Україні.

Вище середнього рівня по області в лютому 2018р. була заробітна плата працівників сфери фінансової та страхової діяльності (9660 грн), державного управління й оборони, обов’язкового соціального страхування (8901 грн), промисловості (7253 грн), сільського господарства, лісового господарства та рибного господарства (6953 грн), транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності (6621 грн). Серед промислових видів діяльності найвищий рівень заробітної плати спостерігався в працівників підприємств з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря (9800 грн) і перевищував середньообласний показник в 1,5 раза.

Водночас рівень заробітної плати працівників підприємств з тимчасового розміщування й організації харчування, виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності перебував у межах 54,4–71,6 % від середньообласного показника.

Реальна заробітна плата найманих працівників у лютому 2018р. порівняно з січнем 2018р. збільшилась на 1,2 %, відносно лютого 2017р. — на 10,9 %.

Загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати на 1 березня п.р. становила 5,6 млн.грн, або 0,4 % фонду оплати праці, нарахованого за лютий 2018р.

У структурі загальної суми заборгованості 80,3 % утворено на підприємствах, до яких впроваджена процедура відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, 14,7 % — на економічно активних підприємствах та 5,0 % — на економічно неактивних підприємствах.

Вчасно не отримали заробітну плату 158 працівників економічно активних підприємств. Кожному з них не виплачено в середньому по 5232 грн, або 81,5 % від середньої заробітної плати за лютий 2018р.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Виробництво та застосування металопрокату в Україні
Будівництво великих промислових споруд
Оптимізація робочого середовища: роль термоізолюючих стрічкових завіс у промисловості
Вода: невіддільна складова людського життя та промисловості
Пенсіонери можуть отримати до 300 гривень надбавки: за що її нараховують
Зростуть на третину. Урядовці прогнозують збільшення зарплат українців у найближчі роки

Читайте у цій рубриці



Вплив телебачення на суспільство
Експерти прокоментували ініціативу Кабміну щодо ліквідації КРАІЛ
Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств
З якими хворобами звільняють від мобілізації — повний перелік
Поняття «обмежено придатний» більше не буде, а тим, хто його має, доведеться повторно пройти ВЛК
КРАІЛ готуються ліквідувати: яких змін чекати
FacebookTelegramViberWhatsAppX