Як забезпечити робочими місцями сільське населення Шепетівського району?

Як забезпечити робочими місцями сільське населення Шепетівського району?

На нараді у Шепетівській РДА обговорювали роботу Шепетівського міськрайонного центру зайнятості щодо покращення зайнятості безробітних мешканців сіл району. Про це повідомляє Шепетівська РДА.

Зокрема, у своїй доповіді директор Шепетівського ЦЗ Олександр Ребекевша наголосив, що робота Центру зайнятості базується на засадах сервісної служби, але з конкретними пріоритетами та завданнями.

— Саме пропагування постійного по-життєвого навчання та перенавчання наших громадян, мотивування громадян до самоосвіти, поширення та розвиток підприємництва та самозайнятості серед наших клієнтів, в тому числі реінтеграція бувших заробітчан через залучення їх до відкриття власного бізнесу, максимальна допомога та сприяння клієнту служби зайнятості, отримання та оперативне поширення інформації про вільні вакансії та посади, проведення якісної та належної профорієнтаційної роботи з безробітними та молоддю — основні напрями роботи ЦЗ сьогодні. Позитивні напрацювання в роботі можливі лише в постійному аналізі, прогнозуванні тенденцій економічного розвитку регіону. Тому, саме з цією метою нами було проведено кластеризацію економіки регіону та визначено галузі, які матимуть розвиток через 3–5 і більше років, тобто ми більш менш знаємо у яких робітниках буде потреба на близьку перспективу, — сказав директор Центру.

Він детально зупинився на основних галузях: машинобудівній, легкій промисловості, деревообробній, переробці сільськогосподарської продукції та сфері послуг. Навів основні показники в роботі, створенні робочих місць наявних вакансіях та основних проблемах працевлаштування мешканців району.

— Звичайно є й проблеми, — підсумував Олександр Ребекевша, — перш за все це низька заробітна плата по тих вакансіях, які подають наші роботодавці, що спричиняє міграцію жителів району за межі України в пошуку роботи, потребує також регіон і в інвесторах, які створили б високотехнологічні нові робочі місця, які були б цікаві для нашої молоді, які із задоволенням працювали б у дома. Є проблеми і з самими громадянами, які за останні десятки років не бажають працювати, так як отримують від держави субсидію, допомогу по малозабезпеченості, допомогу по безробіттю, що урівнює в доходах як працюючих так і непрацюючих громадян. Але вирішити ці питання можливо лише шляхом змін у чинному законодавстві.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Через атаку шахедів у 30 населених пунктах Хмельниччини відсутнє електропостачання
Бельгія: Де робочі можливості чекають на українців
У Шепетівці безробітним розповідали як стати патронатним вихователем
30 мільйонів громадян — це нова реальність. Як Україні уникнути найбільшої в історії демографічної катастрофи
У 2024 тарифи на електроенергію можуть підскочити в рази
У Нетішині не знайшлося претендентів на посаду у виконкомі: термін подачі заяв продовжили

Читайте у цій рубриці



Укрзалізниця на період шкільних весняних канікул призначає додаткові рейси: деякі курсуватимуть через Хмельниччину
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Прогнози невтішні. Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай
Сезон пожеж: рятувальники закликають не спалювати суху траву
У сусідню з Хмельниччиною область приїхав головний рабин України
КРАІЛ повідомила які заборони введено для реклами азартного бізнесу
FacebookTelegramViberWhatsAppX