Чи стане в Шепетівці дорожче померти?

Чи стане в Шепетівці дорожче померти?

Нові тарифи на ритуальні послуги, що надає комунальне підприємство у Шепетівці, в п’ятницю, 23 березня, обговорювали на громадських слуханнях. Із доповненнями та пропозиціями відповідне рішення вже у квітні передадуть на розгляд виконкому.

В наш час все більше людей намагаються зазделегідь потурбуватися про місце для облаштування могили для себе або близьких. Місце на кладовищі в Києві допоможе обрати та оформити всі необхідні документи ритуальна служба Zavet. Компанія надає ритуальні послуги повного циклу.

Ціни на необхідні для поховання послуги востаннє змінювалися ще у березні 2016 року. З того часу, окрім підвищення вартості пального, зросла й мінімальна заробітна платня.

— Оскільки ще працюємо за попередніми тарифами, то витрати перевищують дохід. Тому підприємство змушене піднімати вартість. Людям потрібно платити зарплату, адже працюють у будь-яку погоду, — зазначила економіст КП ШРЕП Олена Рибіцька.

Чи стане в Шепетівці дорожче померти?

Економіст КП ШРЕП Олена Рибіцька

Відповідно до проекту рішення, послуга з копання могили механізованим способом довжиною 2,4 м у зимовий період становитиме 1149,90 грн, в літній — 405,75 грн. А от могила «ручної роботи» у зимовий період вартуватиме — 1479,10 грн, в літній — 890,95 грн. Остання послуга потрібна у випадку бронювання заздалегідь місця поховання, здебільшого у парному секторі.

До зимового періоду входять місяці з 1 грудня по 15 березня (включно).

Також підвищиться і вартість автокатафалка: по місту — 516–577,75 грн, а от в селище Косецьке — 577,85-675,80 грн.

— Тариф на послугу автокатафалка розроблявся з розрахунку довжини маршруту по місту 15–20 км, а в селищі Косецькому — 25 км, — додала економіст комунального підприємства.

У більшості випадків, коли людина померла, то всі турботи щодо поховання беруть на себе його рідні. А ось коли помирають одинокі, безрідні та невідомі громадяни, то похованням піклується вже управління праці та соціального захисту населення. До слова у нашому місті таких категорій громадян щорік відходить у вічність близько 5. І вартість ритуальної послуги однієї особи — 2843,25 грн у зимовий період, 2099,10 грн — у літній.

Присутніх під час слухання підприємців, які також надають ритуальні послуги, цікавило питання якості доріг на міському кладовищі, а точніше їхня відсутність. За останні роки на цвинтарі утворилося три нові сектори, під’їзд до яких неможливий, адже в багнюку вгрузає автотранспорт.

Чи стане в Шепетівці дорожче померти?

Підприємець Наталія Завістовська

Також обговорили питання і благоустрою міського кладовища.

— Під час прибирання могил до Провідної неділі населення прикрашає їх штучними квітами, які потім перетворюються на тонни сміття. Окреме прохання щодо лампадок, які можуть призвести до пожежі. Залишаючи на могилі її запаленою, люди не замислюються про наслідки. Вітром лампадку може перекинути, а краса у вигляді штучних квітів спричинить на могилах пожежу. Вогонь може перекинутися на сусідні надгробки. Вже були подібні випадки, які завдали чималих збитків. Тому звертаюся до всіх містян з особливим проханням: не приносити на цвинтар штучних вінків та квітів. Це не лише — сміття, яке завдає шкоди для здоров’я, а й фінансування виробників такого краму, — звернувся до громадськості Юрій Шайнога, директор КП ШРЕП.

Чи стане в Шепетівці дорожче померти?

Та зі своїм зверненням пан Шайнога трохи запізнився, позаяк 22 березня виконком дав підприємцеві дозвіл на розміщення засобів для виносної торгівлі на вул. П’яскорського, 2 (за 21 день до початку та 7 днів після закінчення Великодня).

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


2 коментарі до статті «Чи стане в Шепетівці дорожче померти?»

  1. IRUNA коментує:

    На жаль, це все не все. Рахую, що якщо вже писати про поховання, треба було дослідити і вартість інших, так, так званих “супутніх” товарів і послуг – вартість труни, хреста,вінків,вартість послуги виносу тіла з багатопверхівкиі і транспотування труни до катафалка, вартість опускання труни і засипання могилки, середню вартість поминального обіду, вартість авто для родичів і близьких, послуги батюшки..А якщо у вас немає близьких родичів, дітей? Так як довго і скільки же варто відкладати пересічному пенсіонеру з жалюгідної пенсіі, що би вас змогли достойно поховати?
    При “комуняках”,як зараз зневажливо відзиваються про ті часи, левову частину вартості поховання брали на себе підприємства і організаціі, в яких робили,або з яких пішли на пенсію померлі. Мовчу вже про оркестр, який тоді завжди був на похоронах.
    Так що прохання до газети повністю дослідити цю тему, бо,як зараз сміються, треба починати збирати грощі на похорон одночасно зі спдлатою внесків в Пенсійний фонд на початку трудової діяльності?

  2. Моя бабця казала, що всі «пишноти» при поховані потрібні живим.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Подорожчання води: коли чекати зміни тарифів?
В Україні переправники ухилянтів креативлять по-чорному
У 2024 тарифи на електроенергію можуть підскочити в рази
У Шепетівці затвердили нові тарифи на воду
На Шепетівщині полеглого воїна не відспівали у рідному храмі
У сусідній із Хмельниччиною області водій ритуальної служби дорогою в морг знімав золото з померлих

Читайте у цій рубриці



Укрзалізниця на період шкільних весняних канікул призначає додаткові рейси: деякі курсуватимуть через Хмельниччину
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Прогнози невтішні. Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай
Сезон пожеж: рятувальники закликають не спалювати суху траву
У сусідню з Хмельниччиною область приїхав головний рабин України
КРАІЛ повідомила які заборони введено для реклами азартного бізнесу
FacebookTelegramViberWhatsAppX