«Сонячних» дітей варто огорнути неймовірною любов’ю

«Сонячних» дітей варто огорнути неймовірною любов’ю

21 березня у всьому світі відзначають Міжнародний день людини з синдромом Дауна та день «сонячних» дітей. Як це — мати особливу дитину, газеті «День за днем» розповіла Аліна Нечипорук, мама 3-річної Полінки.

«Сонячних» дітей варто огорнути неймовірною любов'ю

— Звичайно, коли народилася Поліна, в мене відразу було якесь розчарування, прикрість, але це тривало не довго, — розповідає Аліна. — Наразі вона звичайна дитина: гарно спілкується, самостійна для свого віку.

Пережити свого роду стрес допомогла родина.

— Найважливіше — підтримка родини, — впевнена Аліна. — Також багато залежить від того, як сприйме соціум. Проте, головне в даній ситуації — не здаватися!

У сім’ї дівчинку виховують як звичайну дитину.

— На цьому не варто зациклюватися, — продовжує розмову мама дівчинки. — Звісно, є певні нюанси у вихованні, але її треба сприймати як звичайну дитину та просто огорнути неймовірною любов’ю. Я і моя сім’я, наприклад, прийняли і любимо дитину такою, якою вона є. Дуже важливо, аби дитина відчула що вона бажана.

Аліна Нечипорук вважає що багато, якщо і не все, залежить від мами. Адже чимало батьків впадають у депресію, постійно без настрою та нагнітають обстановку. Цього робити не варто.

— Якщо ти вважаєш що це кара Божа, то, повірте, так і буде… В цій ситуації потрібно мати трішки легкості й позитиву, простіше ставитися до проблеми — і тоді у вас все вийде!

Важливою складовою для особливих діток є соціальна реабілітація.

— Потрібно розвивати діток, віддавати в усі можливі гуртки, не закриватися від усього світу, а навпаки більше гуляти та спілкуватися, зокрема, з ровесниками. Не так давно, коли моїй Поліні виповнилося півтора роки, ми розпочали соціальну реабілітацію. Щодня відвідуємо реабілітаційний центр. Наразі в розвитку донечки є суттєві зрушення. Вона почала тягнутись до людей, цікавитись навколишнім світом, контактувати з іншими дітками. Адже раніше їх взагалі не сприймала та ігнорувала. Чим більше я дозволила своїй донечці бути самостійною, тим більше вона мене дивує та все менше потребує моєї уваги й присутності. Таким чином, у мене з’явився час, який я можу приділити собі.

За словами Аліни, дитина повністю копіює її вчинки. Тому в складних ситуаціях вона добре обдумує як потрібно вчинити, адже розуміє, що колись так само може зробити і її донечка.

— Це мотивує мене стати кращою. Тому не цурайтесь свого чада і не виховуйте дитину, а виховуйте себе, бо вчинки дитини — це ваша копія.

У день «сонячних» дітей Аліна Нечипорук має побажання іншим батькам, яких об’єднує спільна проблема.

— Мамам, які зіштовхнулися з такою проблемою як дитина з обмеженими можливостями, хочу побажати терпіння, витривалості та, звичайно, здоров’я. Адже ці дітки теж виявляють свій характер, власну думку, проявляють харизму та потребують трішки більше уваги. Але так вони формуються як особистість.

У найближчому майбутньому батьки дівчинки планують віддати її до дитячого садочка, а згодом і до школи на інклюзивну форму навчання.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


2 коментарі до статті ««Сонячних» дітей варто огорнути неймовірною любов’ю»

  1. Анна Ковальська коментує:

    Ти молодець!👍👍👍👍

  2. Лорочка Нюнько коментує:

    Поліночка дуже хороша, сонячна, яскрава і неймовірно добра і чутлива дівчинка. Моя донечка дуже гарно дружить і бавиться з нею коли відвідуємо реабілітаційний центр. Такі дітки надихають на добро, ніжність і особливо чуйність сердця. Ми вас дуже любимо і поважаємо 😘😘😘💗💗💗💗


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Дружина Президента України написала відгук про кав’ярню у Шепетівці
У Шепетівку з приємною місією завітала заступниця Міністра економіки України
У Шепетівці «Діти сонця» роздали жменьку доброти
На Хмельниччині відкрили перший в Україні інклюзивний клас безпеки ДСНС
Під час візиту обласного посадовця у Шепетівсь­кий район обговорили нагальні соціальні, освітні та сімейні питання
Дві громади Шепетівського району отримали мільйони для підвищення цифровізації

Читайте у цій рубриці



Укрзалізниця на період шкільних весняних канікул призначає додаткові рейси: деякі курсуватимуть через Хмельниччину
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Прогнози невтішні. Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай
Сезон пожеж: рятувальники закликають не спалювати суху траву
У сусідню з Хмельниччиною область приїхав головний рабин України
КРАІЛ повідомила які заборони введено для реклами азартного бізнесу
FacebookTelegramViberWhatsAppX