Як ілюстратор став дитячим письменником

Як ілюстратор став дитячим письменником

Виявляється талановитий ілюстратор з Шепетівки Ростислав Попський навесні 2017-го видав у співавторстві з Іваном Малковичем дитячу книгу — «Куди відлітають риби». Це його перша проба в якості дитячого письменника.

Наші читачі мали змогу познайомитися з Ростиславом ще в 2013 році, тоді на шпальтах газети «День за днем» (№ 31 від 31.07.2013) вийшла стаття про перші ілюстровані ним книги.

Як ілюстратор став дитячим письменником

— Кілька років тому мені подарували розкішний блокнот, — під час зустрічі у 2013-му розповів Ростислав, — і я почав у вільний час у ньому малювати. Молескін — річ досить дорога, тож дуже старанно працював, тому часу на один малюнок витрачав більше тижня. З графічних робіт у блокноті, мабуть, все й почалося.

Друзі Ростислава дізналися про його нове захоплення і почали підбадьорювати, мовляв, «виклади малюнки в соціальних мережах та форумах».

Зробив це! Користувачі Інтернету почали надсилати схвальні відгуки. Свої роботи Ростислав показав кільком видавництвам та дизайн-студіям («А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», «Старий Лев», Mila Design, тощо). Невдовзі до співпраці його запросили видавці.

Іван Малкович — директор видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» — запропонував проілюструвати казку «Пригоди короля Мацюся» Януша Корчика. Далі до «творчого арсеналу» шепетівчанина додалися ілюстрації книжок «Карлик Ніс», «Бухтик із тихого затону», «Різдвяна історія», «Казки Андерсена». Згодом Ростислав запропонував видавництву «Старий Лев» ілюструвати казку «Карлик Ніс» Вільгельма Гауфа. З того і почалася співпраця талановитого ілюстратора з двома найбільшими видавництвами.

Як ілюстратор став дитячим письменником

Ілюстрація Ростислава Попського до книги «Пригоди короля Мацюся»

Як ілюстратор став дитячим письменником

Ілюстрація Ростислава Попського до книги «Казки Андерсена»

Як ілюстратор став дитячим письменником

Розгортка книги «Нові казки під подушку» з ілюстрацією
Ростислава Попського

Від створених Ростиславом Попським яскравих героїв неможливо відвести очей. Казкові персонажі мимоволі викликають посмішку і повертають спогадами у дитячі роки.

У казковій історії «Куди відлітають риби», яку створив один із найталановитіших молодих українських ілюстраторів Ростислав Попський, розповідається про маленьку Дівчинку, яка влітку приїхала до свого Дідуся. Там вона знайомиться з чудернацькими Іржавчиками і стає свідком казкової Ночі Великого Вітру, коли відбуваються нечувані дива…

 

Ростислав Попський народився 4 липня 1981 року в Шепетівці на Хмельниччині.

Після закінчення Шепетівської середньої школи № 6 та дитячої художньої школи вступив до Хмельницького інституту управління і права, який закінчив 2004 р. Деякий час після закінчення інституту працював… учителем малювання. Згодом перейшов на посаду державного службовця у Шепетівській райдержадміністрації. Але найбільше — любив малювати. 2010 року надіслав кілька своїх малюнків до «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ», і несподівано отримав пропозицію проілюструвати одну з найулюбленіших книжок свого дитинства «Пригоди короля Мацюся». Це докорінно змінило його плин життя, і як наслідок — він цілковито і остаточно зосередився на книжковій ілюстрації, покинувши державну службу. 2011 року у видавництві «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» вийшла його перша ілюстрована книжка «Пригоди короля Мацюся». Зараз Ростислав натхненно працює над створенням нових книжок для дітей.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Абсолютно свіже прочитання: шепетівчанин ілюстрував улюблену книгу багатьох поколінь
Авторка «Оскара» відвідала Ізяславщину
Ізяславчани організували бібліотечний велокрос «Стежками Василя Івановича Кравчука»
Відійшов у засвіти автор історичного бестселера з Хмельниччини
Рашисти під Маріуполем закатували письменника та морського офіцера Євгена Баля: він не дожив до 79 років кілька днів
Шепетівчанин ілюстрував «Дитячу книгу року BBC – 2020»

Читайте у цій рубриці



Вплив телебачення на суспільство
Експерти прокоментували ініціативу Кабміну щодо ліквідації КРАІЛ
Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств
З якими хворобами звільняють від мобілізації — повний перелік
Поняття «обмежено придатний» більше не буде, а тим, хто його має, доведеться повторно пройти ВЛК
КРАІЛ готуються ліквідувати: яких змін чекати
FacebookTelegramViberWhatsAppX