Шепетівська місцева прокуратура прозвітувала про зроблене

Шепетівська місцева прокуратура прозвітувала про зроблене

Шепетівською місцевою прокуратурою у 2017 році вживалися заходи, спрямовані на реальне усунення порушень законів, поновлення прав громадян та інтересів держави, розкриття кримінальних правопорушень, забезпечення відшкодування завданих збитків, додержання конституційних прав громадян у кримінальному провадженні, посилення протидії корупції.

Прокурорами місцевої прокуратури з дислокацією в м. Шепетівці вторік забезпечено процесуальне керівництво у 2667 кримінальних провадженнях, з яких 185 проваджень у 303 злочинах за результатами досудового розслідування направлено до суду з обвинувальними актами для розгляду по суті, перевірено 1348 рішень про закриття кримінальних проваджень.

У 2017 році прокурорами з місцем дислокації у м. Шепетівці забезпечено участь у розгляді 415 кримінальних проваджень судом першої інстанції (з них щодо неповнолітніх — 12), у тому числі:

  • в підготовчому судовому засіданні — 70;
  • у судовому розгляді проваджень із ухваленням вироку — 216;
  • у розгляді судом клопотань прокурора по скасування вироку, яким затверджена угода — 1;
  • у провадженнях про продовження, зміну, припинення примусових заходів медичного характеру — 1;
  • у розгляді судом клопотань про застосування примусових заходів виховного характеру — 1;
  • у провадженні у формі приватного обвинувачення
    із закриттям за заявою потерпілого у зв’язку з відмовою від обвинувачення — 3;
  • у розгляді судом питань, пов’язаних
    із виконанням вироків — 163;
  • у розгляді судом питань, пов’язаних
    із застосуванням амністії — 80;
  • участь у перегляді судових рішень за нововиявленими обставинами судом першої інстанції — 3.

Також, уторік працівниками Шепетівської місцевої прокуратури спільно з співробітниками Управління захисту економіки Департаменту захисту економіки Національної поліції України викрито на отриманні неправомірної вигоди головного лікаря однієї з психіатричної лікарень області та спеціаліста з питань комунальної власності та земельних відносин однієї з об’єднаних територіальних громад Шепетівського району. За принципової позиції місцевої прокуратури вину вказаних осіб в суді доведено та судом винесено обвинувальні вироки.

Упродовж 2017 року місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді судами 5 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, відносно посадових осіб міста Шепетівки та Шепетівського району, за результатами розгляду яких у суді першої інстанції 5 посадових осіб визнано винними та накладено стягнення у вигляді штрафу.

Також місцевою прокуратурою з дислокацією в м. Шепетівці внесено 5 подань відповідно до ч. 3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» на адресу органів місцевого самоврядування, які розглянуті та задоволені.

Вторік місцевою прокуратурою заявлено до суду 24 позови на загальну суму 24,964 млн грн, з них в порядку кримінального судочинства 16 позовів на суму 86 тисяч гривень.

Судами розглянуто 20 позовів, з яких у 13 справах прийнято рішення про задоволення вимог прокурора на суму 135 тис. грн, у решті 7 справах провадження закриті у зв’язку з добровільним відшкодуванням відповідачами заявлених позовних вимог на суму 3 млн грн.

На захист інтересів територіальних громад у сфері земельних відносин заявлено 4 позови на суму 24,413 млн грн. За результатами розгляду в минулому році позовів громадам та державі повернуто земельні ділянки площею понад 201 га вартістю понад 45 млн грн, попереджено незаконне вилучення земель площею 134 га на суму 2,5 млн грн.

Усього впродовж 2017 року реально виконано позовів прокурора на загальну суму понад 51 млн грн.

Здійснюючи нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян, місцевою прокуратурою внесено 37 документів реагування, за результатами розгляду яких 36 службових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності, виявлено 3 факти незаконного притягнення адміністрацією виправної колонії засуджених до дисциплінарної відповідальності, які за втручання прокуратури незаконні стягнення скасовані.

Крім того, працівниками місцевої прокуратури спільно з адміністрацією виправної колонії виявлено 2 факти зберігання з метою збуту працівниками колонії наркотичних засобів.

Упродовж 2017 року на адресу Шепетівської місцевої прокуратури з місцем дислокації в м. Шепетівка від фізичних та юридичних осіб надійшло 359 звернень. З них вирішено 120 звернень громадян, в тому числі 6 задоволено, для вирішення в інші відомства направлено 238 звернень.

У минулому році 55 звернень громадян прийнято на особистому прийомі в Шепетівській місцевій прокуратурі, з яких 32 прийнято керівником прокуратури.

З метою інформування суспільства про результати діяльності, працівниками місцевої прокуратури з місцем дислокації у м. Шепетівка в засобах масової інформації висвітлено 168 повідомлень.

Водночас, на виконання ст. 6 Закону України «Про прокуратуру» упродовж 2017 року надано 9 інформацій в органи влади щодо результатів діяльності місцевої прокуратури з місцем дислокації в м. Шепетівка.

Робота місцевої прокуратури на вказаних напрямках триває.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У сусідній із Хмельниччиною області колаборантка прикинулася переселенкою
У сусідній із Хмельниччиною областю зрадник України отримав максимальне покарання
Рейдові групи лісівників на Хмельниччині «вполювали» порушників
На Хмельниччині в рази зросла кількість тяжких злочинів та шахрайств
Підозрюваного у корупції начальника полігону ТПВ на Хмельниччині лишили під домашнім арештом
Парламент збільшив штат НАБУ до тисячі осіб: як це вплине на боротьбу з топ-корупцією

Читайте у цій рубриці



Вплив телебачення на суспільство
Експерти прокоментували ініціативу Кабміну щодо ліквідації КРАІЛ
Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств
З якими хворобами звільняють від мобілізації — повний перелік
Поняття «обмежено придатний» більше не буде, а тим, хто його має, доведеться повторно пройти ВЛК
КРАІЛ готуються ліквідувати: яких змін чекати
FacebookTelegramViberWhatsAppX